Milletvekili Ören’den değerlendirme toplantısı

Milletvekili Ören’den değerlendirme toplantısı
HAVAALANI ARALIKTA AÇILACAK
AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt’teki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla düzenlenen sabah toplantısında il genelinde 5 aylık yürütülen çalışmaları değerlenirdi.
Ali Gaffar Okan Caddesinde bir kafede düzenlenen toplantıda konuşan Ören, Siirt havaalanında yürütülen çalışmaların sona gelindiğini, Aralık ayının başında havaalanının uçuşlara hazır hale getirileceğini aktardı.
Eski Ziraat Bankası binasının kötü bir görüntü yansıttığını ve bu konuda kamuoyundan gelen beklentileri ilgili yerlere ileterek buranın biran önce yıktırılarak yerine modern bir bina yapılması konusunda girişimde bulunduğunu aktaran Ören, Ziraat Bankası alanının meydana uyumlu olmasını sağlayacak bir projeyi destekleyeceklerini söyledi.
TIP FAKÜLTESİ TABELASI ASILIYOR
Ören özetle; Siirt’in eğitimde kabuğunu kırdığını, Kurtalan Demiryolunun Siirt’e uzatılması çalışmalarının sona gelindiğini ve ileride Siirt-Şırnak ve sınır bağlantısının yapılmasını umut ettiğini söyledi. Tıp Fakültesi binasının da merkezde kurulması gerektiğini de aktaran Ören, Tıp Fakültesinin, esnafın istifade edebileceği bir şekilde şehrin içinde uygun bir yerde yapılamasını önemsediklerini, önümüzdeki günlerde eski Ticaret Meslek Lisesi’nin dönüştürüldüğü dekanlık binası ilk tabelanın asılacağını söyledi. Tıp Fakültesiyle Siirt’in sağlık alanında önemli bir katma değer kazanacağını, bölgede Diyarbakır ve Van’dan sonra Siirt’e de Tıp Fakültesi kurulmasıyla Batman başta olmak üzere, Mardin, Bitlis ve hatta çevre ülkelerden önemli bir insan sirkülasyonu olacağını kaydetti.
Ören 31 Mart 2019’da yapılacak mahalli idareler seçimlerinde aday olacakların yapılacak temayül ve değerlendirmeler sonucu belirleneceğini, belediyeleri almak ve akabinde halka hizmet etmek için doğru adaylar tespit edeceklerini aktardı.
Toplantıya AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve Merkez İlçe Başkanı Ekrem Olgaç da katıldı.