Hayvan Hastanesinde umutlandıran haber

Siirt Üniversitesi Hayvan Hastanesinin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.
Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak, hastanenin tamamlanmasıyla ülkemizin sayılı tesislerden biri haline geleceğini söyledi.
Şındak, hastanenin 8 bin 300 metrekaresi kapalı ve son teknoloji ile donatılacağını ve her türlü cerrahi operasyonun yapılabileceğini belirterek, septik ve enfeksiyon hastalıklarının tedavisi ve bakımı, aşılama hizmetleri de gerçekleştireceğini, projenin tamamlanması ile hem bölge hayvancılık sektörüne büyük katkıda bulunmayı hem de kaliteli veteriner hekimler yetiştirmeyi amaçladıklarını aktardı.
Şındak, bu sayede öğrenciler hastanede klinik muayene ve uygulama yapma olanaklarına da sahip olacağını da aktardı.
SİÜ Yapı ve Teknik Daire Başkanı Tekin Öztemiz de hastane inşaatının yüzde 40’ının tamamlandığını Eylül ayında teslim edilmesinin öngörüldüğünü belirtti.
Öztemiz, şu açıklamada bulundu:
“İnşaat bittiğinde hastane içerisinde 32 öğretim üyesi odası, görüntüleme ünitesi Röntgen, Ultrason, 9 küçükbaş hayvan muayene odası, 3 küçükbaş hayvan ameliyathanesi, anestezi odası, 2 acil muayene odası, kedi-köpek hospitalizasyonu odası, egzotik hayvan muayene odas, enfeksiyon odaları, 4 sığır muayene odası, 2 sığır ameliyathanesi, 4 sığır müşahede odası, 3 at muayene odası, 2 at ameliyathanesi, 4 at müşahede odası, iç hastalıkları odası, preoperatif hazırlık odası, amfi, merkezi laboratuvar ve eczane yer alacaktır. Hastanemiz, tüm bu imkanları ile hem üniversitemize hem de bölge halkımıza büyük katkılar sunması hedeflenmektedir.”