?>

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü buruk kutlanıyor

Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, Türkiye'de, basın emekçilerinin sosyal ve ekonomik haklarını güvence altına alan 212 Sayılı Basın Yasası'nın 1961'de yürürlüğe girdiği gün olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

GÜNDEM - 4 yıl önce

İGF Genel Başkanı Mesut Demir, Gazetecilere sosyal ve yaşamsal haklar getiren 212 Sayılı Yasa'nın yürürlüğe girmesinin yıl dönümü olan günün, yakın tarihe kadar Çalışan Gazeteciler Günü adıyla bayram olarak kutlandığı fakat bugün ‘Çalışamayan Gazeteciler Günü' olduğunu belirterek, 'Bu günü maalesef internet yasası çıkarılamadığı için buruk kutluyoruz. Özgür, doğru, tarafsız habercilik için mücadele etmekten ve baskıya maruz bırakılan gazetecilerle dayanışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz' dedi.Son zamanlarda özellikle basın mensuplarına yönelik saldırıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Mesut Demir, 'Habercilik bir kamu görevidir. Kamu görevini yapan meslektaşlarımıza yapılan saldırılar karşısında magandalara ağır cezalar verilmediği müddetçe bu saldırılar devam edecektir. Darp edilen, katledilen, kaybedilen tüm gazetecileri sevgi ve saygıyla bir kez daha anarken, tüm zorluklarına rağmen özgür basın faaliyeti sürdürmeye gayret eden gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz' diye konuştu.

'İNTERNET YASASI İLE TÜRKİYE RAHATLAYACAK'

İnternet medyasının en önemli sorunlarından biri olan 212 basın sigortasının çıkarılacak internet yasası ile çözüleceğinin altını çizen Demir, sözlerini şöyle sürdürdü; 'İnternet medyalarının gerçek gazetecilik yapabilmesi, internet medyalarında çalışan gazetecilerin fiilen gazeteci sayılması ve merdiven altı diye tabir ettiğimiz korsan internet haber sitelerinin kapatılması için internet yasası çıkarılması şarttır. İnternet yasası ne kadar geç Meclis'e getirilirse, her geçen gün ülkemiz ve medya sektörü kaybedecektir. İnternet yasası ile bürokrasiden siyasilere, kamu kurum ve kuruluşlarından STK'lara, iş dünyasına kadar her kesim rahat edecek, tehdit haberlerinden kurtulacaktır. Çalışmaları Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından devam eden internet yasasının biran önce Meclis'e getirilerek yasalaşmasını temenni ediyoruz.'

'BASIN HER ZAMAN GÜÇLÜ OLMALI'

'Basının güçlü olması, gerek düşünce ve ifade özgürlüğünün sağlanması, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru bir şekilde yansıtılması açısından son derece önemlidir' diyen İGF Genel Başkanı Demir, 'Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan gazetecilik, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren gazetecilerimiz; hiç şüphesiz ki demokrasinin en önemli dayanaklarından biridir. Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları ve çalışanları, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok görev ve sorumlulukları da üstlenmektedir. Toplumsal değerlere saygı gösteren, hukukun evrensel standartlarından sapmayarak icra ettiği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan basın, her etkinlikte yaptığımız çalışmaları halka duyurarak aynı zamanda bulundukları bölgenin kalkınmasına da vesile olmuştur. Tüm basın camiasının ve özellikle emekçi gazetecilerin tekrar '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, başarılar dilerim' dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Burcu Biricik'ten estetik itirafı

2021-01-03 18:39 - MAGAZİN

Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç: 'Huzurlu ve güvenli bir kentteyiz'

2021-01-04 16:35 - GÜNDEM

'Pandemide kamburluk riski herkesi etkiliyor'

2021-01-04 16:18 - SAĞLIK

Büyük ve güçlü Türkiye'nin temelleri atılıyor

2021-01-03 17:46 - POLİTİKA

Fethiye'de polis memuru Özcan Turan yaşamını yitirdi

2021-01-04 16:50 - ASAYİŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yemen'e taziye mesajı

2021-01-03 18:36 - POLİTİKA

Jandarma kapı kapı dolaşıp KADES'i tanıttı

2021-01-04 15:40 - ASAYİŞ

2021 Sağlık Çalışanları Yılı oldu

2021-01-03 17:14 - SAĞLIK

Erzurum'da sağlık çalışanlarına kayak eğitimi

2021-01-02 22:08 - SAĞLIK

Sağlıklı Kentler Birliği DSÖ'nün konferansına katıldı

2021-01-03 17:23 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM

Siirt/Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi Yapıldı

15:09 - GÜNDEM

Modern İşgalcilere Kim Dur Diyecek! Kafe İşletenler Kaldırımları Satın Mı Aldı?

14:44 - GÜNDEM

Son Günlerde Ülke Genelinde Artan Sarsıntılar… Siirt'te Kentsel Dönüşümü Kaçınılmaz Kılıyor

14:08 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Siirt Türk Telekom Fen Lisesi'nden GAP Yeşil İnovasyon'da Büyük Başarı

12:32 - EĞİTİM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Bilinçlendirme Etkinliği Düzenlendi

10:11 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeline Bilgi Güvenliği Eğitimi Verildi

10:09 - SAĞLIK

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM