?>

15 Temmuz’un Anlamı Panelle Derinleştirildi: Hafıza, Adalet ve Gelecek Konuşuldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın düzenlediği panele 200 gazeteci katıldı

GÜNDEM - 10 ay önce

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 9. yılı dolayısıyla Ankara’da “15 Temmuz: Hafıza, Adalet ve Gelecek” temalı bir panel düzenlendi. Türkiye genelinden ve yurt dışından gelen 200 gazeteci ile çok sayıda akademisyen ve davetlinin katıldığı programa, Siirt Gazeteciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Siirt Sonsöz Gazetesi Sahibi Atilla Durak da katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu, gazeteci Hande Fırat ve SETA Genel Koordinatörü Doç. Dr. Nebi Miş gibi önemli isimler konuşmacı olarak katıldı.

Program, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından 15 Temmuz gecesini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

“15 Temmuz, Türkiye aşkının görünür hale geldiği gündür”

Panelin açılış konuşmasını yapan İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran, 15 Temmuz’un sivil direnişle kazanılmış büyük bir demokrasi zaferi olduğuna vurgu yaptı. “Bu yıl 15 Temmuz Demokrasi Direnişi’ni ‘Zaferin Adı Türkiye’ sloganıyla anlatıyoruz. O gece, Türkiye’nin bağımsızlık ve özgürlük aşkı görünür hale geldi” diyen Duran, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü belirtti.

“Hafıza, adalet ve gelecek kavramları çok iyi seçilmiş”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz ise konuşmasında programın başlığındaki üç kavramın önemine dikkat çekerek, “Hafıza, geçmişin unutulmaması için; adalet, ihanetin hukuk önünde karşılık bulması için; gelecek ise bu acı tecrübeden ders çıkararak daha sağlam adımlar atmamız için kritik” ifadelerini kullandı.

Yerli ve yabancı gazeteciler panele yoğun ilgi gösterdi

Uluslararası Medya Koordinatörlüğü’nün organizasyonuyla Ankara’ya gelen yerli ve yabancı 200 gazeteci de paneli takip etti. Panelin ilk oturumunda TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, DDK Başkanı Salih Tanrıkulu, gazeteci Hande Fırat ve SETA’dan Doç. Dr. Nebi Miş konuşmalar gerçekleştirdi.

Program İstanbul temaslarıyla sürecek

15 Temmuz Medya Programı kapsamında üç gün sürecek etkinliklerin Ankara ayağı, bu panelle sona erdi. Programın son gününde gazeteciler İstanbul’da çeşitli kurumları ziyaret ederek temaslarda bulunacak.

Haftanın Öne Çıkanları

DP il Başkanı Üçok'tan Esnaf Ziyareti

2025-07-16 12:24 - POLİTİKA

Nlksoft'tan 19. Yıla Özel Motto "Gelin İşinizi Birlikte Büyütelim"

2025-07-12 10:57 - TEKNOLOJİ

Doğasever Hüseyin Gül'den Piknikçilere, "Ateşi söndürmeden gitmeyin" uyarısı 

2025-07-14 12:13 - EĞİTİM

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya’nın ‘15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü’ Mesajı

2025-07-14 14:31 - EKONOMİ

Dicle Elektrik Hizmet Bölgesinde Sürdürülebilir Geleceğe Katkı Sağlıyor

2025-07-14 15:12 - EKONOMİ

Gersan Elektrik yatırımcıların yeni gözdesi oldu

2025-07-14 11:52 - EKONOMİ

Siirtli Gazeteci Durak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Programına Davet Edildi

2025-07-14 11:54 - GÜNDEM

Siirt'te İşitme Kaybı Yaşayan Hasta, Başarılı Ameliyatla Sağlığına Kavuştu

2025-07-16 15:26 - SAĞLIK

Siirt İl Sağlık Müdürü Hacıoğlu’ndan Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ziyaret

2025-07-14 09:59 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “Materyovijilans, İlaç Güvenliği ve İlaç Uygulamaları” Eğitimi Verildi 

2025-07-16 15:25 - SAĞLIK

İlgili Haberler

“Anne Sevgisi En Yüce Değerdir”

12:27 - GÜNDEM

Siirt Protokolünden Şehit Ailesine Ziyaret

12:26 - GÜNDEM

HAYIRLI OLSUN TRAFİĞİ SÜRÜYOR

12:25 - GÜNDEM

Siirt’te Şampiyonluk Kutlamasında Facianın Eşiğinden Dönüldü!

01:47 - GÜNDEM

BİK Bölge Müdürü Yürekli’den Siirt’te Yoğun Temas Trafiği

13:17 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM

  TÜRKİYE’DE GLUTENSİZ ÜRETİM YAPAN İLK KADIN KOOPERATİFİ SİİRT’TE AÇILDI

12:28 - EKONOMİ

“Anne Sevgisi En Yüce Değerdir”

12:27 - GÜNDEM