?>

6 milyarlık faturayı devlet ödedi

Ekonomi - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz gazının karaya çıkarılması töreninde verdiği müjdelerden ilki olan bir ay ücretsiz doğalgazda ilk faturaların devlet tarafından ödenmesine devam ediliyor.

EKONOMİ - 3 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz gazının karaya çıkarılması töreninde verdiği müjdelerden ilki olan bir ay ücretsiz doğalgazda ilk faturaların devlet tarafından ödenmesine devam ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de keşfettiği yerli doğalgazın Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde karaya çıkarılması töreninde yaptığı açıklamada konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca doğalgaz ücreti alınmayacağı ve 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 yıl boyunca ücretsiz olacağına dair müjde vermişti.

SAYAÇLARIN % 60'I OKUNDU

24 Nisan'ın milat olarak alındığı düzenleme kapsamında bu tarihten sonra vatandaşlara giden ilk doğalgaz faturalarından ücret alınmamaya başlandı. Fatura bedeli olarak "0" yazan faturalar, "Bu faturanıza esas tutar, Cumhurbaşkanlığı düzenlemeleri çerçevesinde devlet tarafından karşılanmıştır. Karadeniz gazımız hayırlı olsun" mesajlarıyla hanelere ulaştırıldı. Edinilen bilgiye göre, 24 Nisan'dan bu yana Türkiye çapında doğalgaz sayaçlarının yüzde 60'ı okunarak vatandaşın büyük bir bölümüne ücret ödemeyecekleri faturaları ulaştırıldı. Sabah'ın haberine göre, Şu ana kadar 6 milyar liralık fatura bedeli devlet tarafından karşılandı.

TOPLAM DESTEK 40 MİLYAR TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci müjdesi olan geri kalan 11 ayda 25 metreküplük doğalgazın devlet tarafından karşılanması düzenlemesi kapsamında ise yapılacak desteklemelerle devletin vatandaşa sağlanacak destek 40 milyar lirayı bulacak.

DEPREM BÖLGESİ UNUTULMADI

Öte yandan 31 Mayıs'a kadar sayaç okumalarının durdurulduğu deprem bölgesine ilişkin müjdelerin nasıl yansıtılacağı da netleşti. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinin tamamı ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 1 Haziran itibarıyla kesilecek ilk faturaların yine 24 Nisan baz alınarak sonraki ilk okuma dönemine kadar olan kullanımlarından ücret alınmayacak.

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan İslahiye-Nurdağı Bölgesine Karbon Fiber Üretim Tesisi Müjdesi

2023-05-07 11:22 - TEKNOLOJİ

Teknofest 2.’leri, Başkan Fadıloğlu’nu Ziyaret Ettiler

2023-05-10 18:25 - TEKNOLOJİ

Enerjisa dağıtım şirketleri seçim öncesi şebeke bakımlarını tamamladı

2023-05-10 17:59 - TEKNOLOJİ

MHP Kilis Milletvekili Adayı Mustafa Demir : ‘’Kilis Şark görevi kapsamına alındı..!’’

2023-05-12 13:10 - GÜNDEM

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım Siirt'teydi

2023-05-09 10:14 - GÜNDEM

Sam ve Onatkutlar Mahallesi’nde Coşkulu Buluşma

2023-05-09 18:04 - GÜNDEM

SİİRT VALİSİ, ÖZEL BİREY MUMİNE'NİN İSTEĞİNİ GERİ ÇEVİRMEDİ

2023-05-07 14:00 - YAŞAM

SİİRT'TE GÜVENLİK KORUCUSU ALIMI YAPILACAK

2023-05-12 17:19 - GÜNDEM

Siirt MHP'den son dakika açıklaması…

2023-05-12 17:08 - GÜNDEM

Fomget maçı cumartesi

2023-05-09 22:37 - SPOR

İlgili Haberler

70 Bin TL'ye satılan çamaşır makinesi ikinci elde 6 bin TL

13:05 - EKONOMİ

120 Kişiye İş Kapısı Oldu

12:55 - EKONOMİ

Faiz İndirildi, Vade 72 Aya Çıkarıldı

12:52 - EKONOMİ

Basın İçin Ortak Çalışma Vurgusu

12:47 - EKONOMİ

Borçlu Abonelere Elektrik Verilmeyecek

12:36 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

YURTLİG’de Zirveye Çıkan Sporcular Ödüllendirildi

13:22 - SPOR

Çocuklar Geleceğin Mesleklerini Yerinde Öğreniyor

13:22 - YAŞAM

Dalgıç Ekibi Göreve Hazır

13:19 - YAŞAM

Haşere ve Kenelere Karşı Mücadele

13:19 - YAŞAM