?>

Aile Hekimleri Üç Gün İş Bırakıyor

Türkiye genelinde aile hekimleri, Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ndeki değişikliklere tepki olarak 5, 6 ve 7 Kasım tarihlerinde üç günlük iş bırakma kararı aldı. Bu karar, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu öncülüğünde, birçok sendika ve sivil toplum kuruluşunun (STK) katılımıyla alındı.

SAĞLIK - 2 yıl önce

Siirt Aile Hekimleri Derneği'nin öncülüğünde, Siirt'teki aile hekimleri de bu grev eylemine katılacak. Bu süreçte, Aile Sağlığı Merkezleri ülke genelinde kapalı kalacak ve hastalar, sağlık hizmetlerine erişimde zorluk yaşayacak.

Yeni yönetmelikle birlikte, aile hekimlerinin hastalara yazdığı mide koruyucu, ağrı kesici ve antibiyotik gibi ilaçların bedeli, hekimlerin maaşlarından kesileceği ifade ediliyor. Bu durum, aile hekimlerinin sürekli olarak usulsüz isteklere maruz kaldığı ve puanlama sistemine tabi tutulduğu eleştirileriyle birleşiyor. Ayrıca, entegre hastanelerdeki aile hekimlerine daha fazla nöbet verilmesi ve iş yüklerinin artması da kaygıları artırıyor. Aile hekimleri, maaşlarında %20-30 arasında kayıplar olacağını iddia ediyor.

Siirt Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Özgür Aydın, Sağlık Bakanı'na yönelik sert eleştirilerde bulunarak, “Sayın Bakanımızın aile hekimleriyle değil, yenidoğan çeteleriyle, protez çeteleriyle, SGK dolandırıcılarıyla ilgilenmesini istiyoruz” dedi. Aydın, “Aile hekimlerine puanlama getirilmesi rezalet bir durum. Bizi puanlatanları biz de puanlıyoruz ve iş bırakarak sıfır veriyoruz!” ifadesini kullanarak durumu protesto etti.

Eğer yönetmelik geri çekilmez ya da revize edilmezse, Aydın, aile hekimlerinin eylemlerinin şiddetinin artacağını ve toplu istifaların gündeme gelebileceğini belirtti. Bu süreçte destek veren STK’lar arasında AHEF, AHESEN, ASEF, TÜRK SAĞLIK-SEN, BDS, Genel Sağlık-İş, SES, Hekim Birliği, HekimSen, Tabip-Sen, Hürriyetçi Sağlık Sen, Tümrad-Der, TTB ve TAHUD gibi birçok kuruluş yer alıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt’te Kuyumcu Soygunu: Altın Kolye Çalan Şahıs Tutuklandı

2024-11-01 16:32 - ASAYİŞ

Siirt’te 10 Yıl Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı

2024-10-30 15:34 - ASAYİŞ

Siirt'te Jandarmadan Silah Kaçakçılığı Operasyonu: Çadırda Cephanelik Ele Geçirildi!

2024-10-30 15:00 - ASAYİŞ

11 Yılın Kaçışı Son Buldu: Siirt'te Firari Zanlı Yakalandı

2024-10-29 14:58 - ASAYİŞ

Son Dakika Golü Kahveyi Bayram Yerine Çevirdi: Fenerbahçe'nin Amrabat'tan 3. Golü, Taraftarları Sevince Boğdu

2024-11-03 22:48 - SPOR

Pervari’de 2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

2024-10-30 15:38 - GÜNDEM

Siirt CHP'den Esenyurt açıklaması…

2024-10-31 19:05 - GÜNDEM

Ekim Ayı Güvenlik Ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı, Vali Kemal Kızılkaya Başkanlığında Yapıldı

2024-11-04 16:23 - GÜNDEM

Siirt'in Manevi Mekanlarına Yoğun Ziyaretçi İlgisi

2024-11-02 12:47 - GÜNDEM

Siirt'te Cumhuriyet'in 101. yıl dönümü kutlamaları

2024-10-29 15:39 - GÜNDEM

İlgili Haberler

10 Yaşındaki Çocuğun Boğazından Canlı Sülük Çıkarıldı

11:16 - SAĞLIK

DOKTORUN GÜLER YÜZÜ ANJİYO KORKUSUNU YENİYOR

11:11 - SAĞLIK

Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi

10:54 - SAĞLIK

Organ Bağışına Dikkat Çekildi

10:52 - SAĞLIK

Unutkanlığa Karşı Erken Tarama

11:48 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

ÇOCUK EVLERİNDE TURŞU MESAİSİ

11:12 - YAŞAM

81 KİLOMETRELİK YOLDA TARİH BELLİ

10:59 - GÜNDEM

5,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM: SİİRT’TE DE HİSSEDİLDİ

10:57 - GÜNDEM

JANDARMA FISTIK HIRSIZLARINA GÖZ AÇTIRMIYOR

10:24 - ASAYİŞ

SİİRT İRAP’IN 2. ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

10:18 - YAŞAM