?>

Akaryakıt istasyonları çevre için Bursa'da yarışacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, enerji tasarrufu ve çevre projelerinin özendirilmesi amacıyla 'Çevre dostu yeşil istasyon' yarışması düzenliyor.

GÜNDEM - 5 yıl önce

BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, akaryakıt, LPG, CNG satış istasyonlarında Sıfır Atık Yönetim Sistemi’nin kurularak Sıfır Atık Projesi’nin yaygınlaştırılması, temiz enerjinin teşviki ve enerji tasarrufu gibi çevre projeleri üretilmesi konusunda farkındalığın artırılması amacıyla Dünya Çevre Günü’nde Çevre Dostu Yeşil İstasyon Yarışması düzenliyor.

İkinci sınıf Gayrisıhhi Müessese kapsamında yer alan akaryakıt, LPG ve CNG Satış istasyonlarının ruhsatlandırma ve denetim yetkisine sahip olan Büyükşehir Belediyesi,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen Sıfır Atık Projesi'ne akaryakıt istasyonları ile dinlenme tesislerini de dahil ediyor. Akaryakıt – LPG – CNG satış istasyonlarında, istasyonun faaliyeti esnasında oluşabilecek tehlikeli, elektronik ve geri dönüşebilen atıklar ile; yakıt almak ve dinlenme amaçlı uğrayan yolcuların alışveriş, yeme-içme, oto yıkama-yağlama, lastik-akü değişimi esnasında oluşturdukları atıkların uygun şekilde bertarafının sağlanması amacıyla gerekli sistemin kurulup kurulmadığı, ayrıca istasyonların çevrenin korunmasına yönelik yapmış olduğu tüm çalışmalar yarışma kapsamında değerlendirilecek.

17 ilçedeki tüm akaryakıt, LPG, CNG satış istasyonları ve dinlenme tesisleri www.bursa.bel.tr web sayfasındaki yarışmalar bölümünden yarışmaya başvuru yapabilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve akademisyenlerden oluşan Yarışma Seçici Kurulu’nun evrak bazında ve tesiste yapacağı incelemelere göre değerlendirme sonucunda işletmelere birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon ödülleri verilecek. Son başvurunun 17 Mayıs olduğu yarışmanın sonuçları, Haziran ayında Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek törenle kamuoyuna duyurulacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da 'Pir Aziz'e vefa

2021-04-22 11:49 - GÜNDEM

İhata duvarı yaptırılacak

2021-04-20 21:09 - YAŞAM

Temizlik hırdavat malzeme satın alınacaktır

2021-04-22 23:34 - YAŞAM

Siirt Belediyesi PERSONEL ALIMI MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI

2021-04-23 14:22 - GÜNDEM

Türk yapımı film, Moskova'da dünya prömiyeri yapacak

2021-04-20 11:27 - MAGAZİN

COVID-19'a karşı 'Ozon' tedavisi

2021-04-22 08:46 - SAĞLIK

"23 Nisan'ı yönetmen koltuğunda kutlamak isterim"

2021-04-22 18:22 - MAGAZİN

Bakan Akar: "Karada 400, havada 60'tan fazla hedef etkisiz hale getirildi"

2021-04-24 19:10 - ASAYİŞ

SİHA'ların yeni vurucu gücü MAM-T göreve hazır

2021-04-23 10:45 - TEKNOLOJİ

Ağır sektörlerde görevi 'Cobot'lar devraldı!

2021-04-20 10:04 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Toplandı

13:18 - GÜNDEM

Anayasa Mahkemesi Üyesi Akçil’den Siirt Temasları

13:17 - GÜNDEM

Çay ve Yavuz Basın İçin Görüştü

13:14 - GÜNDEM

BİK Genel Müdürü Çay, bölge toplantısına katılacak

13:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

YURTLİG’de Zirveye Çıkan Sporcular Ödüllendirildi

13:22 - SPOR

Çocuklar Geleceğin Mesleklerini Yerinde Öğreniyor

13:22 - YAŞAM

Dalgıç Ekibi Göreve Hazır

13:19 - YAŞAM

Haşere ve Kenelere Karşı Mücadele

13:19 - YAŞAM