?>

Amasya'da ahşap yakma sanatı yaşatılıyor

Amasya'nın Taşova ilçesinde 2016 yılında kurulan Yerel Eylem Grubu(YEG) Derneği, usta öğretici eşliğinde Danişmendli Beyliği döneminde yapılan ve unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında olan ahşap yakma sanatını yaşatmaya çalışıyor.

YAŞAM - 4 yıl önce

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen Taşova Yerel Eylem Grubu Derneği, 2022 yılı yıllık uygulama planı kapasite geliştirme faaliyetleri kapsamında “Ahşap Yakma Sanatı” düzenliyor. Düzenlenen kursa da stresten uzaklaşmak isteyen vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor ayrıca vatandaşlar hem öğreniyor hem de terapi oluyor.

Elleri aşırı terleyen 17 yaşındaki Muhammed ameliyat olarak kurtuldu

ÖĞRENMENİN YAŞI YOK Ahşap yakma sanatına eskilerden beri merakı olduğunu söyleyen ve bu sanatın ayrıca terapi olduğunu vurgulayan Sebahattin Günaydın, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Eskilerden beri buna böyle bir merakım vardı. Buraya geldim, şu anda 5 gündür performansımız var. Hocamızın gayretleri ve becerileri bizim gibi acemileri iyi yönlendirmesi sayesinde biz bu aşamaya kadar geldik. Şunu gördüm bunun tam bir terapi çalışması olduğunu insanların stresinin bir anda gittiğini, kafasının boşaldığını ben kısa zamanda gördüm umut ediyorum ki bunu ömrümün sonuna kadar yapmaya çalışacağım. Sonuç olarak şunu diyorum, öğrenmenin yaşı yok. Yeter ki azim ve irade” dedi.  YAKARAK SANATA DÖNÜŞÜYORTaşova YEG Derneği Başkanı Kadir Aydoğan, “Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği’nce desteklenen LEADER (Kırsal ekonominin kalkındırılması için faaliyetler arasındaki bağlantılar) tedbir kapsamında, projemizin kabulüyle faaliyetlerime başladık. Burada arkadaşlarımız özellikle fırsatı olan, yakma sanatıyla eğitim alıyorlar. Şu ana kadar yaptığımız çalışmaların oldukça verimli olduğunu gördük. Elde ettiğimiz ürünler şu anda elimizde gördüğünüz gibi henüz yeni başlamış olan arkadaşlarımızın çalışmaları. Burada yakarak, yaktığımız tabloları tahtada şekillendiriyoruz. Ve akabinde bu sanata dönüşüyor” diye konuştu.

KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Elmacık kemiğine darbe alan Fenerbahçe'nin forveti Serdar Dursun ameliyat oldu

2022-02-13 16:03 - SPOR

Gökay Kalaycıoğlu aşk bombasını patlattı: Mehmet Aslan ile spiker Figen Civan ilişki yaşıyor

2022-02-12 17:32 - MAGAZİN

Yıllar önce aldığı tektaş yüzünden alay konusu olan Eser Yenenler, kesenin ağzını açtı

2022-02-15 12:37 - MAGAZİN

Lerzan Mutlu hayalindeki erkeği anlattı: Sevişmek çok sıradan

2022-02-14 19:09 - MAGAZİN

Galatasaray tribünlerine "6" işareti yapan İbrahim'den şaşırtan açıklama

2022-02-13 12:33 - SPOR

Sihirli Annem'in 'Ceren'i Gizem Güven, futbolcu eşiyle boşanma kararı aldı

2022-02-10 00:13 - MAGAZİN

İlhan Palut: "Hakem yönetiminden tatmin olmadım"

2022-02-14 02:09 - SPOR

2 sene önce ayrılan Hande Erçel ve Murat Dalkılıç maçta pişti oldu

2022-02-09 11:11 - MAGAZİN

Herkes onu konuşuyor! Serel Yereli'nin transparan sütyeniyle verdiği pozları olay oldu

2022-02-14 01:12 - MAGAZİN

İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu neden olur?

2022-02-10 11:44 - SAĞLIK

İlgili Haberler

SİİRT VE MALATYA PROTOKOLÜ, BOZKURTOĞLU ÇİFTİNİN MUTLU GÜNÜNDE BULUŞTU

13:19 - YAŞAM

Barajlarda su seviyesi düşüyor

12:43 - YAŞAM

SİİRT'İN ZİRVESİNDEKİ GİZEM: İRUN KALESİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

12:43 - YAŞAM

Sıcağa rağmen doğaseverler Bacavan Yaylası’na çıktı

12:40 - YAŞAM

"Doğa Satılık Değildir"

12:38 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Eski İl başkanı Muhdi Koyuncu da CHP’den istifa etti

22:23 - POLİTİKA

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

SİİRT VE MALATYA PROTOKOLÜ, BOZKURTOĞLU ÇİFTİNİN MUTLU GÜNÜNDE BULUŞTU

13:19 - YAŞAM

Barajlarda su seviyesi düşüyor

12:43 - YAŞAM

SİİRT'İN ZİRVESİNDEKİ GİZEM: İRUN KALESİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

12:43 - YAŞAM