?>

Bakan Ziya Selçuk'tan 'Okulları açıyoruz' paylaşımı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yüz yüze eğitime geçişin detaylarına ilişkin genelde yayımladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından #okullarıaçıyoruz etiketiyle yaptığı paylaşımda, yerinde karar sürecinde eğitim kurumlarının açılma ve uygulama kriterlerini yayınladı.

GÜNDEM - 5 yıl önce

BURSA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verildi:

Bu kapsamda, 2 Mart Salı günü itibariyle tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim başlanılacaktır.

DÜŞÜK VE ORTA RİSKLİ İLLER

Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde yüz yüze eğitim gerçekleştirilecektir.

Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde yüz yüze eğitime; Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, İlkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada iki gün, Ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki gün, Ortaokul 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat, Lise hazırlık 9. 10. 11. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki gün, Lise 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitime başlanacaktır.

YÜKSEK VE ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Yüksek ve çok yüksek riskli olarak tanımlanan illerde yüz yüze eğitime; Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, İlkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki gün, 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat, 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak başlanacaktır. Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacaktır. Tüm okul kademeleri ve sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitime 2 Mart Salı gününden itibaren başlanacaktır.

LİSELERDEKİ SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Liselerdeki sınavlar 8 Mart Pazartesi gününden itibaren tüm illerimizde salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilecektir. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir. Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki uygulamalarda uzaktan eğitime devam edilecektir. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir.

Haftanın Öne Çıkanları

Derbinin hakemi belli oldu

2021-02-24 14:22 - SPOR

1 litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletiyor

2021-02-26 10:41 - EKONOMİ

Yayıncı kuruluştan Fenerbahçe'ye logo davası

2021-02-23 11:36 - SPOR

Daft Punk grubu ayrıldı

2021-02-23 15:47 - MAGAZİN

Batman'da Burak Gross'a görkemli açılış

2021-02-25 12:47 - YAŞAM

Ardahan'da yaralı kurt donmak üzereyken kurtarıldı

2021-02-23 04:56 - YAŞAM

Konya'da gol sesi çıkmadı

2021-02-26 18:31 - SPOR

Yozgat Bozok'ta 2 bin öğrenci yüz yüze eğitime başlıyor

2021-02-23 16:57 - EĞİTİM

TOFAŞ'ın rakibi Galatasaray

2021-02-26 12:59 - SPOR

Türk profesör Prof. Dr. Berrin Tansel'e NASA'dan ödül

2021-02-28 09:49 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Toplandı

13:18 - GÜNDEM

Anayasa Mahkemesi Üyesi Akçil’den Siirt Temasları

13:17 - GÜNDEM

Çay ve Yavuz Basın İçin Görüştü

13:14 - GÜNDEM

BİK Genel Müdürü Çay, bölge toplantısına katılacak

13:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

YURTLİG’de Zirveye Çıkan Sporcular Ödüllendirildi

13:22 - SPOR

Çocuklar Geleceğin Mesleklerini Yerinde Öğreniyor

13:22 - YAŞAM

Dalgıç Ekibi Göreve Hazır

13:19 - YAŞAM

Haşere ve Kenelere Karşı Mücadele

13:19 - YAŞAM