?>

Balık kızartarak tüketilmemeli

Güncel araştırma sonuçlarına göre balıktan alınan besin değerlerinden maksimum fayda sağlamak için haftada 2-3 defa tüketilmesinin önerildiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, sağlık için balığın fırın ya da ızgarada pişirip tüketilmesi gerektiğini söyledi.

SAĞLIK - 4 yıl önce

BURSA (İGFA) - Balık, düzenli tüketildiğinde sayısız faydasıyla tam bir sağlık deposu. Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, mevsiminde düzenli balık yiyerek beyin, kalp-damar ve göz sağlığımızı koruyabilir, bağışıklık sistemi ve sinir sisteminin güçlendirilebileceğini söyledi. Balığın  LDL ve trigliserid değerlerini düşürücü etkisinin mevcut olduğuna dikkati çeken Diyet Uzmanı Örnek, düzenli balık tüketiminin pek çok kanser türüne karşı koruyuculuğunu gösteren güvenilir çalışmalar da olduğunu kaydetti.

"Balığın kıymeti, bolca omega 3 yağ asitleri içermesinden geliyor" diyen Örnek , "Balığın vücutta çok önemli görevleri olan A, D, K ve B vitaminleri ile iyot, selenyum, fosfor, magnezyum ve çinko mineralleri açısından da zengin bir besin. O nedenle balık satın alırken doğal ortamında beslenen deniz balıklarını tercih etmemiz önemli. Burada dikkat edilmesi gereken bir konu daha var. Belki arada bir balıkları kızartarak kaçamak yapabilirsiniz. Fakat bu durumda vücudunuza girecek omega 3’leri unutun. Sağlık için en doğrusu balığı fırın veya ızgarada pişirip tüketmek. Balık tüketemediğimiz yaz ayları veya hiç balık tüketemeyen kişiler için omega 3 yağ asitleri içeren kapsül gibi preperatlar, doktor önerisiyle kullanılabilir” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da 'Pir Aziz'e vefa

2021-04-22 11:49 - GÜNDEM

Gonca Vuslateri Koronavirüs'e yakalandı

2021-04-17 18:25 - MAGAZİN

İhata duvarı yaptırılacak

2021-04-20 21:09 - YAŞAM

Kilitli parke taşı döşeme işleri yaptırılacak  

2021-04-15 21:53 - YAŞAM

Bina malzemesi alınacak

2021-04-16 23:26 - YAŞAM

COVID-19'a karşı 'Ozon' tedavisi

2021-04-22 08:46 - SAĞLIK

Türk yapımı film, Moskova'da dünya prömiyeri yapacak

2021-04-20 11:27 - MAGAZİN

Konut satışı son 5 yılın en düşüğünde

2021-04-16 12:01 - EKONOMİ

Bursa Gemlik'te seyir halindeki araç yandı

2021-04-19 13:50 - ASAYİŞ

Ağır sektörlerde görevi 'Cobot'lar devraldı!

2021-04-20 10:04 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Bilinçlendirme Etkinliği Düzenlendi

10:11 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeline Bilgi Güvenliği Eğitimi Verildi

10:09 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Endoskopi Destekli Yüz Kemiği Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi

09:55 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İntörn Hekimlere Sütur Eğitimi Verildi

23:49 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hasta Ziyaretleri Gerçekleştirildi

23:46 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Siirt Türk Telekom Fen Lisesi'nden GAP Yeşil İnovasyon'da Büyük Başarı

12:32 - EĞİTİM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Bilinçlendirme Etkinliği Düzenlendi

10:11 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeline Bilgi Güvenliği Eğitimi Verildi

10:09 - SAĞLIK

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM