?>

Bingöl'de 2 kardeşin açtığı 16 metrekarelik dükkan 6 kişiye ekmek kapısı oldu

Bingöl'de yaşayan Nurettin ve Selahattin Kılıç kardeşler ayakkabı boyacılığı yaparak biriktirdikleri parayla 27 yıl önce açtıkları ve 'Ayakkabı Hastanesi' ismini verdikleri dükkan açtı. 16 metrekarelik işyeri 6 kişiye ekmek kapısı oldu.

YAŞAM - 4 yıl önce

Bingöl’de yaşanan Nurettin (49) ve Selahattin Kılıç (47) kardeşler, yıllarca kentin sokaklarında ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sürdürdü.  Eğitimlerini de yarıda bırakan kardeşler, biriktirdikleri parayla Yenişehir Mahallesi Hastane Caddesinde 16 metrekarelik bir iş yeri açarak ayakkabı tamirciliğine başladı. İş yerlerinin ismini ‘Ayakkabı JÜHastanesi’ olarak belirleyen iki kardeş, müşterilerin getirdiği yıpranmış ayakkabıları dikim, boya ve cila yaparak ilk gün haline getirmeye çalışıyor. İlk olarak 2 kişi çalışan kardeşler, 27 yıl içinde 16 metrekarelik iş yerinde 4 kişiyi daha istihdam etti. İşlerini daha da büyütmek isteyen kardeşler, işin küçümsendiğini için kimsenin gelip çırak olarak çalışmadığından dolayı da dert yanıyor.

Adına 47 bin liralık kredi çekip dolandırmak isteyenleri tuzağa düşürdü

MESLEĞİ AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ Yıllarca sokaklarda ayakkabı boyacılığı yaptıklarını ve daha sonra bir ustanın yanında işi öğrendiklerini belirten kardeşlerden Selahattin Kılıç, birikimleriyle bu iş yerini açtıklarını söyledi. Selahattin Kılıç, “Abim ile beraber sokak boyacılığı yapıyorduk. Bu işi yapan bir esnaf çağırdı bizi. Bizi yanına aldı ve onun yanında bu işi öğrendik. Allah’a şükür bizi yanına aldıktan sonra kendi biriktirdiğimiz parayla 16 metrekarelik bir dükkan açtık ve işimizde çok iyi Allah’a şükür. Şu an 6 kişi çalışıyoruz. Gönül ister ki bu işi daha fazla geliştirelim ve daha fazla eleman çalıştıralım. Ama maalesef ortam elvermiyor çünkü bizim bu işi küçümsüyorlar. Kimse gelip çıraklık yapmıyor yanımızda. Buraya ayakkabı hastanesi dememizin sebebi hastanelerde nasıl her türlü cihaz varsa biz de bu sektörün cihazları var. Her türlü ayakkabıyı onarıyoruz, yeni hale getirip müşterimize takdim ediyoruz. Onun için buraya ayakkabı hastanesi dedik ve iyi de karşılandı halk arasında. 30 yıldır bu şekilde devam ediyoruz, inşallah ölene kadar da bu mesleği ayakta tutmaya çalışıyoruz. Ve yaşatacağız bu mesleği inşallah” dedi. 

İŞİMİZİ KÜÇÜMSÜYORLAR İşlerinin küçümsendiğinden dolayı çırak bulmakta zorluk yaşadıklarını ifade eden Nurettin Kılıç ise “Kardeşimle beraber toplamda 6 kişiyiz. Hepsi de çocuk sahibi hepsi de evine ekmek götürüyor. Allah’a şükür işimizde iyi. Bizim işimizi küçümsüyorlar genelde aslında el sanatlarını küçümsüyorlar. Çünkü el sanatları yavaş yavaş ölüyor. Eskiden çırak bulabiliyorduk şuanda bulamıyoruz. Çırağa ihtiyacım var, bulabilirsem işimi daha da geliştiririm” şeklinde konuştu. 10 yıldır ayakkabı boyası ve tamiri için bu dükkana geldiğini dile getiren Sami Koç, “Esnafım, 10 yıldan fazladır bu dükkana uğruyorum. 16 metrekarelik dükkanda iki kardeş birçok kişiyi istihdam ediyor. İşlerinin de erbabıdırlar. Helal olsun diyorum” diye konuştu.

KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Trezeguet ve Pizzi resmen Başakşehir'de

2022-02-08 18:10 - SPOR

Sihirli Annem'in 'Ceren'i Gizem Güven, futbolcu eşiyle boşanma kararı aldı

2022-02-10 00:13 - MAGAZİN

Zorbay Küçük yine hedefte! Kasımpaşalı Ertuğrul'dan kıyameti koparacak sözler

2022-02-05 19:11 - SPOR

Alpaslan'ın neden kadro dışı kaldığı ortaya çıktı! Hoca odadan kovdu

2022-02-08 11:38 - SPOR

Yıllardır hastalıkla mücadele eden Arda Kural'ın son hali olay: Posta Ferit geri döndü

2022-02-06 10:37 - MAGAZİN

2 sene önce ayrılan Hande Erçel ve Murat Dalkılıç maçta pişti oldu

2022-02-09 11:11 - MAGAZİN

Maça damga vuran olay! Felipe Melo ve Diego Ribas birbirine girdi

2022-02-08 10:38 - SPOR

Ümit Şengül: Hakem maçın önüne geçti

2022-02-05 20:11 - SPOR

İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu neden olur?

2022-02-10 11:44 - SAĞLIK

Fenerbahçe maçı öncesi koronavirüs şoku!

2022-02-08 14:38 - SPOR

İlgili Haberler

Çocuklar Kahvaltı Programında Buluştu

11:18 - YAŞAM

Siirtli Çocuklar Yaz Kampında Mersin’in Keyfini Çıkardı

11:17 - YAŞAM

Beton Santralinin Faaliyetleri Durduruldu

11:13 - YAŞAM

Yaya Geçitleri Yenileniyor

11:10 - YAŞAM

Tillo'da Türbe Ziyarete Kapatılıyor

11:09 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Çocuklar Kahvaltı Programında Buluştu

11:18 - YAŞAM

Siirtli Çocuklar Yaz Kampında Mersin’in Keyfini Çıkardı

11:17 - YAŞAM

İki Köyün İçme Suyu İçin İhaleye Çıkılıyor

11:16 - EKONOMİ

Siirt Özel İdaresi’nin Gelir-Gideri Açıklandı

11:16 - EKONOMİ

PTT’den Sahte Mesaj Dolandırıcılığı Uyarısı

11:14 - GÜNDEM