?>

Bu proje Siirtlileri de ilgilendiriyor

Her yıl yaz aylarında Siirtlilerin de yoğun olarak tercih ettiği Tatvan'a ulaşım, son yıllarda yapılan tünel ve bağlantı yolu projeleri sayesinde büyük ölçüde rahatladı.

GÜNDEM - 13 saat önce

Her yıl yaz aylarında Siirtlilerin de yoğun olarak tercih ettiği Tatvan'a ulaşım, son yıllarda yapılan tünel ve bağlantı yolu projeleri sayesinde büyük ölçüde rahatladı. Yaklaşık 1 saat 10 dakikaya kadar düşen Siirt-Tatvan yolculuğu sürücülere modern ve konforlu bir ulaşım imkânı sunarken, Tatvan ilçe merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltacak Tatvan Çevre Yolu projesinin de 2027 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

 Konuyla ilgili görüştüğümüz vatandaşlar, geçmişte Siirt'ten Bitlis ve Tatvan'a ulaşımın hem uzun hem de zahmetli olduğunu hatırlatarak, son yıllarda hayata geçirilen ulaşım projeleriyle mesafenin önemli ölçüde kısaldığını ifade etti.

 Vatandaşlar, "Yapılan yatırımlar sadece yolu kısaltmadı, aynı zamanda ulaşımı çok daha güvenli ve konforlu hale getirdi. İnşa edilen köprüler, tüneller ve bağlantı yolları sayesinde Tatvan'a ulaşım artık çok daha rahat. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 10 bin 237 metre uzunluğundaki çevre yolunda tüneller, viyadükler ve diğer altyapı çalışmaları devam ediyor.

 Tatvan'da ev sahibi olan çok sayıda Siirtli bulunuyor. Ayrıca yılın yaklaşık üç ayını Tatvan'da geçiren vatandaşlarımız var. Bu nedenle ilçe merkezindeki trafik yoğunluğu zaman zaman ciddi sorun oluşturuyor. Özellikle Van yönüne giden transit ve ağır tonajlı araçların şehir merkezinden geçmek zorunda kalması trafiği olumsuz etkiliyor. Çevre yolunun tamamlanmasıyla birlikte bu yoğunluğun önemli ölçüde azalacağını düşünüyor ve projenin bir an önce bitirilmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Op. Dr. Ekrem Bilek CHP'den İstifa Etti

2026-07-30 11:50 - POLİTİKA

19. Dönem Siirt Milletvekili Mehmet Erdal Koyuncu CHP’den İstifa Etti

2026-07-27 15:07 - POLİTİKA

Siirt'in Enerji Projeleri Görüşüldü

2026-07-25 11:00 - POLİTİKA

Ali Kayaalp Güven Tazeledi

2026-07-27 12:39 - POLİTİKA

Hastane projesi genişliyor!..

2026-07-25 10:04 - GÜNDEM

Dükkânımdan Geçen Güzel İnsanlar

2026-07-29 13:06 - YAŞAM

Görme Engeline Rağmen Bir Kültür Hazinesini Yaşattı: Sabotete'nin Hikâyesi Bilimsel Makaleyle Gün Yüzüne Çıktı

2026-07-25 10:14 - GÜNDEM

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu’dan Gelecek Siirtspor’a Destek

2026-07-25 10:28 - SPOR

41 Noktada 26 Kilometrelik Yol Yenilendi

2026-07-27 12:42 - EKONOMİ

Yeni Lise İnşaatı İncelendi

2026-07-25 11:46 - EĞİTİM

İlgili Haberler

Proje Var, İcraat Yok Millet Bahçesi Neden Durdu?

12:09 - GÜNDEM

Belediye Çalışmaları Görüşüldü

13:01 - GÜNDEM

Köprü Yok, Çile Çok!

12:58 - GÜNDEM

Kaldırımlar Yenileniyor

11:58 - GÜNDEM

Ücretsiz WiFi Hizmeti 6 Noktaya Çıkarıldı

11:58 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Sağlık Bakanı Memişoğlu Siirt'te Sağlık Yatırımlarını Değerlendirdi

15:12 - SAĞLIK

Acılı Babanın Fedakârlığı Husumeti Bitirdi

12:10 - YAŞAM

Bu proje Siirtlileri de ilgilendiriyor

12:08 - GÜNDEM

İki Araç Ata Çarptı

12:07 - YAŞAM

Yeni Yönetim İlk Kez Toplandı

12:05 - POLİTİKA