?>

Bulgaristan'dan Türkiye'ye uzanan 'süper kalça' ameliyatı yolculuğu

Bulgaristan'dan Türkiye'ye uzanan 'süper kalça' ameliyatı yolculuğu 2 yaşındaki çocuk, Bulgaristan'da bulamadığı tedaviyi Türkiye'de buldu Milyonda bir görülen rahatsızlık 'süper kalça' ameliyatı ile Türkiye'de giderildi Bulgaristan'da bir bacağı daha kısa olarak dü

SAĞLIK - 3 yıl önce

Bulgaristan'dan Türkiye'ye uzanan 'süper kalça' ameliyatı yolculuğu

2 yaşındaki çocuk, Bulgaristan'da bulamadığı tedaviyi Türkiye'de buldu

Milyonda bir görülen rahatsızlık 'süper kalça' ameliyatı ile Türkiye'de giderildi

İSTANBUL - Bulgaristan'da bir bacağı daha kısa olarak dünyaya gelen 2 yaşındaki Alexsander Alexsandrov İvanov, Bulgaristan'da bulamadığı şifa için Türkiye'ye geldi. İstanbul'da özel bir hastanede ameliyat edilen 2 yaşındaki İvanov, sağlığına kavuştu. Böylelikle milyonda bir görülen rahatsızlık, İstanbul'da başarılı bir şekilde gerçekleştirilen "süper kalça" ameliyatı ile tedaviye ulaşmış oldu.

Bulgaristanlı Alexsander Alexsandrov İvanov, bir bacağı daha kısa olarak dünyaya geldi. Bulgaristan'da birçok hastaneye başvurup çeşitli tedavi yöntemleri deneyen Bulgaristanlı 2 yaşındaki Alexsander Alexsandrov İvanov'un ailesi, hiçbir yerde sonuç alamayınca soluğu Türkiye'de aldı. Bulgaristan'da tesadüf eseri televizyon reklamlarında Dr. Cengiz Çabukoğlu'nu gördüğünü belirten aile, araştırma yaptıktan sonra hemen Türkiye'ye geldi.

Uyluk Kemiğinin Doğumsal Kısalığı ve Yetmezliği (Proksimal Femoral Fokal Deficiens) denilen ve çok nadir görülen rahatsızlıkla dünyaya gelen 2 yaşındaki Alexsander Alexsandrov İvanov için Bulgaristan'da defalarca çeşitli tedavi yöntemleri denenmesine rağmen küçük çocuk sağlığına kavuşamadı. Ailesi'nin tedavi için Bulgaristan'dan Türkiye'ye getirdiği 2 yaşındaki Alexsander Alexsandrov İvanov İstanbul'da Okan Üniversitesi Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Çabukoğlu tarafından yapılan ve başarılı geçen "Süper Kalça" ameliyatının ardından sağlığına kavuştu.

"Çok nadir, milyonda bir görülen bir hastalığı vardı. Bu da en ağır tipiydi"

Ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Çabukoğlu, bu tür ameliyatların dünya genelinde de sıklıkla yapılmadığını fakat iyi sonuçlar veren cerrahi bir işlem olduğunu vurguladı. Bu gibi doğumsal hastalıkların tedavisinde çok nadir bir hastalık olduğu için, tedavi konusunda da deneyimin çok önemli olduğunu belirten Çabukoğlu, "Bu hastada Uyluk Kemiğinin Doğumsal Kısalığı ve Yetmezliği denilen hastalık vardı. Çok nadir, milyonda bir görülen bir hastalığı vardı. ve bu hastalığın tipleri var. Bu da en ağır tipiydi. Eskiden bu tür çocukların tedavisi çok mümkün değildi. Daha sonra "Süper Kalça Cerrahisi" diye bir şey geliştirildi. Bu hastamızda da kalçası iyi gelişmediği için ve çok kısa olduğu için normal bir şekilde yürümeleri imkansız hale geliyor. Bizim yaptığımız cerrahide ilk önce kalça eklemi ve kalça kemiği oluşturmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de 3 ay kadar ortezde kalacak, fizik tedavisi yapılacak. 8. ayda kalçanın normal bir kalça haline geldiğini gördükten sonra uzatmalara başlayacağız. ve kısa olan bacağı da uzayarak diğer bacakla eşitlenene kadar aralıklı cerrahilerle normal yürüyüşünü sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

"Bulgaristan'da bütün hastanelere gittik fakat sonuç alamadık. Türkiye'ye geldik ve ameliyat gerçekleşti"

Türkiye'de operasyonun başarılı geçmesine çok mutlu olan Alexsander Alexsandrov İvanov'un annesi Boryana Stançeva Dobrinova, "Tesadüfen Sofya'da bulunan bir hastanede Doktor Cengiz Bey'in bu tarz ameliyatlar gerçekleştirdiğini öğrendik ve randevu aldık. Cengiz Bey ayda bir Sofya'daki hastaneye gidip bu tarz çocukları muayene ediyor. Muayene sonrasında ameliyat olacak çocukları Türkiye'ye ameliyatı gerçekleştirmek üzere davet ediyor. Bizde Bulgaristan'da bütün hastanelere gittik fakat hiç sonuç alamadık. Daha sonra Türkiye'ye geldik ve ameliyat gerçekleşti. Tamamen tesadüf sonucu hastanede Doktor Cengiz Bey'in reklamlarını görerek buraya başvurduk. Sonsuz teşekkür ediyorum ve sonuçtan çok memnunum. Bulgaristan'la asla kıyas yapamam Türkiye'yi. Ben burada otelde gibi hissettim kendimi. Tüm ekibe bu başarılı ameliyat sonrası teşekkür ediyorum. Oğlumun ağrıları azaldı. Ameliyatın çok başarılı geçtiğine inanıyorum. Zamanla daha da iyi olacağına eminim. Bulgaristan'da herhangi bir tedavi yapılamadı oğluma ve bu şekilde bırakıldı. Ama burada ameliyat çok güzel ve olumlu geçti. Sadece kemiğin iyileşmesini bekleyeceğiz" diye belirtti.

22:51 22:35 20:35 22:00 22:50 22:52 22:51 22:44 22:24 22:19 22:16 22:14 21:48 21:42 21:18 21:15 21:14 21:05 21:04 20:49 20:43 20:24 20:12 20:11 20:09 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 .bx-slider-sondakika .bx-pager a { color: rgb(62 62 62); border-bottom: 1px solid rgb(210 210 210); padding-top:6px; } .bx-slider-sondakika .bx-pager .active{ background-color: rgb(151 151 151) } .bx-slider-sondakika .bx-caption { font-size: 20px; } @media only screen and (min-width: 1100px) { .bx-slider-sondakika { width: 100%; } .bx-slider-sondakika .bx-wrapper { height: 350px; width: 100%; } .yukselt { height: 400px; } .bx-wrapper img { max-width: 100%; height: 100%; } .bx-slider-sondakika .bx-caption { font-size: 24px; bottom: 10px } .bx-slider-sondakika .bx-pager { width: 100%; } .bx-slider-sondakika .bx-pager a { width: calc(100% / 25); font-size: 12px; } } @media only screen and (max-width: 1100px) { .bx-slider-sondakika .bx-caption{ bottom:0px; } } @media only screen and (max-width: 760px) { .bx-slider-sondakika .bx-wrapper { display:flex; height: calc((411/730) * 100vw); background-color:#000000; } .bx-slider-sondakika .bx-pager a { border-bottom:0; } .bx-slider-sondakika .bx-caption { padding-bottom:0px; margin-bottom: -2px; } } YORUMLAR Kullanıcı Adı 500
Haftanın Öne Çıkanları

Çukur'un mafyöz Timsah Celil'i cinsiyet değiştirdi

2022-01-20 17:09 - MAGAZİN

Transparan elbiseyle sahne alan Gülşen, cesur dansıyla sevenlerini ikiye ayırdı

2022-01-17 08:07 - MAGAZİN

Transparan elbiseyle sahneye çıkan Gülşen, kalça dansı yaptı

2022-01-17 07:33 - MAGAZİN

Kayınbiraderinin doğum günü partisine giden Beren Saat, transparan kıyafetiyle ilgi oldu

2022-01-14 13:01 - MAGAZİN

Edis ile öpüşen kızı için Selami Şahin: Çocuklarım büyüdü, hayatlarına karışmıyorum

2022-01-20 22:38 - MAGAZİN

Gülşen'in ilk imaj danışmanı isyan etti: Sana ilk emeği veren olarak...

2022-01-17 02:03 - MAGAZİN

Sevgilisinin eski kocası taciz mesajları yağdırdı! Ünlü psikiyatr canından bezdi

2022-01-20 09:39 - SAĞLIK

AB'nin 'Bol miktarda et tüketin' kampanyası tartışma yarattı

2022-01-16 21:07 - DÜNYA

Selami Şahin, kızının Edis ile öpüşmesi hakkında konuştu

2022-01-20 21:38 - MAGAZİN

Son dakika haberleri: Koronavirüs salgınında günlük vaka sayısı 54 bin 100 oldu

2022-01-16 20:07 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Dicle Elektrik Masa Tenisi Takımı Türkiye Şampiyonasında Mücadele Edecek

10:33 - SAĞLIK

Siirt’te En İyi Narkotik Polisi: Anne" Projesi Kapsamında Siirt'te Bilgilendirme Eğitimi Düzenlendi

10:09 - SAĞLIK

Genç Yaşta Kalp Krizi Uyarısı: “Vakalar 20’li Yaşlara Kadar İndi”

00:16 - SAĞLIK

Gördüm-Duydum-Yazdım

00:07 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM

Siirt’te "Kahraman Jandarma"nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

13:13 - GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Siirt'te böğürtlen hasadına katıldı

10:22 - GÜNDEM

Siirt’te LGS’ye Girecek Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Desteği

10:03 - GÜNDEM