?>

Bursa'da iş garantili kurs

Bursa'da 'Deri Eldiven Dikimi Atölye ve Kurs'u sayesinde istihdam fırsatı oluşturuldu. 15 sanayi tipi dikiş makinası bulunduğu kursta öğrenim gören 15 kursiyer, ağır ve tehlikeli işlerde çalışanlara yönelik deri eldiven dikimine başladı. Bursa'da üretilen eldivenler, hem iç piyasaya, hem de ihraç edilmek üzere dış piyasaya sunulacak.

EĞİTİM - 6 yıl önce

BURSA (İGFA) - Osmangazi Halk Eğitim Merkezi'nin, İŞKUR desteğiyle açtığı istihdam merkezli "Deri Eldiven Dikimi Atölye ve Kurs" açılış programı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Osmangazi İlçe Millî Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, BES (Bursa Eldiven Sanayi) Genel Müdürü ve aynı zamanda Türkiye Deri Eldiven Dikimi Dernekler Başkanı Ahmet Bulut'un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, organizasyonun istihdama katkı sağlayacak millî eğitim- sanayi iş birliğinin Halk Eğitim Merkezleri üzerinden alana yansıması olduğunu kaydetti. Bursa için örnek olacak istihdam garantili çalışma sayesinde kursiyerlerin eğitim alarak üretime geçeceğini söyleyen Dülger, "Kursiyerlerimizin sonunda da ilgili firma tarafından istihdamları sağlanacak. Bursa Eldiven Sanayi Firması sahibi Ahmet Bulut'a ve bu güzel günde bizi yalnız bırakmayan Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a çok teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinde meslek liseleri ciddi anlamda üretim yapıp yaygın eğitim de istihdama dönüştürmek bizi ayrıca mutlu etti" dedi.

HALK EĞİTİMLER KATKI SUNUYOR

Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Köse de, Türkiye Deri Eldiven Dikimi Derneği'nin talebi üzerine açılan kurs ile alanında kalifiye eleman yetiştirerek istihdama katkı sağladıklarını söyledi. Yılda 4 dönem halinde ve ortalama 3 ay süreyle devam edecek olan kursun yoğun talep gördüğünü kaydeden Köse, "Deri Eldiven Dikimi Kursu'nun 2021 yılı için kontenjanının tamamı doldu. Amacımız Halk Eğitim Merkezlerimizin vizyonunu genişleterek hem meslek edindirmek hem de istihdama katkı sağlamak. Kurstaki eğitimlerin tamamına katılan kursiyerlerimiz, bireysel olarak kendi işlerini kurabilecekleri gibi Türkiye Deri Eldiven Dikimi Derneği'nin çatısı altındaki firmalarımızda istihdam edilebilecekler. Osmangazi Halk Eğitim Merkezlerimizde bugüne kadar çeşitli alanlarda eğitim alan 200'ün üzerinde vatandaşımıza istihdam sağladık" diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile sürekli birlikte çalıştıklarını hatırlatırken, "50'nin üzerinde meslek edindirme kurslarımız var. Meslek öğrenen kursiyer, çıktığında bir overlok alarak bu üretimi gerçekleştirebilecek. Piyasanın ihtiyacı olan bir sektör" açıklamasında bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt Pervari'de COVID-19 vakası kalmadı!

2021-01-26 15:24 - SAĞLIK

Beşiktaş 2-1 Göztepe

2021-01-24 21:01 - SPOR

Türkiye ile Moğolistan iş birliğine gitti

2021-01-21 18:39 - EKONOMİ

Siirt İl Özel İdare Spor'dan transfer atağı

2021-01-27 11:08 - SPOR

Yeniden Refah Partisi Kayseri'den istifa açıklaması (ÖZEL HABER)

2021-01-21 11:36 - GÜNDEM

AK Parti'den 'Hayvan Hakları Yasası' açıklaması: Önümüzdeki haftalarda yasalaştıracağız

2021-01-20 14:59 - GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ev ziyareti

2021-01-25 20:00 - GÜNDEM

Malatya'da fuhuş şebekesi çökertildi!

2021-01-21 18:08 - ASAYİŞ

Sivas'ta sağlıkta değişim ve dönüşüm

2021-01-26 10:47 - SAĞLIK

Ivana Sert, aşka geldi

2021-01-22 10:17 - MAGAZİN

İlgili Haberler

Bu Sınavı Kazanan 36 Ay Boyunca Ücretsiz Teknoloji Eğitimi Alacak

11:19 - EĞİTİM

Kezer Yerleşkesine Genç Ofis Yapılacak

10:52 - EĞİTİM

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Sınavı Siirt’te Yapıldı

11:15 - EĞİTİM

Kitap Desteği Öğrencileri Sevindirdi

11:04 - EĞİTİM

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu Öncülüğünde Öğrencilere Kırtasiye Desteği

16:53 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

Bakan Uraloğlu: "Siirt’e 24 Yılda 62,6 Milyar TL Yatırım Yapıldı"

13:43 - GÜNDEM

10 Yaşındaki Çocuğun Boğazından Canlı Sülük Çıkarıldı

11:16 - SAĞLIK

Şiddete Karşı Kurumlar Bir Arada

11:14 - YAŞAM

DOKTORUN GÜLER YÜZÜ ANJİYO KORKUSUNU YENİYOR

11:11 - SAĞLIK

Kamudan Siirt TSO seçimlerine müdahale mi?

11:03 - GÜNDEM