?>

Bursa Uludağ Üniversitesi'ne bir destek de Barutçuoğlu'ndan

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında firmalarla işbirliğini sürdürüyor. Farklı sektörlerden çok sayıda destek alan Üniversite, bir protokol de Barmak Barutçuoğlu ile imzaladı.

EĞİTİM - 4 yıl önce

Gıda makineleri üretimi alanında hizmet veren Barmak Barutçuoğlu, TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Projesi'ne üç doktora öğrencisi ile dâhil oldu. Hazırlanan protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Barmak Yönetim Kurulu Başkanı Derya Barutçuoğlu imza attı.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMALARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı'nın ülke ekonomisi ve teknolojik kalkınma konusunda önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Bir önceki yıl yaptıkları işbirliği protokolleri neticesinde 78 öğrenci ile en yüksek kontenjana sahip olduklarını hatırlatan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; '2020 çağrısı kapsamında da 2244 Sanayi Doktora Programı protokollerine devam ediyoruz. Kentimizde faaliyet gösteren firmalarımızdan ciddi bir destek olduğunu görüyoruz. Üniversitedeki ekibimiz de bu anlamda yoğun bir çalışma temposu ile görüşmeler yapmaya devam ediyor. Geçen seneki performansı bu yıl da tekrarlamak istiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu protokoller de işte bu gayret ve emeğin bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Aralık ayının son protokolünü Barmak Barutçuoğlu firması ile imzaladık. Hayırlı olmasını temenni ediyorum' dedi.

ÜNİVERSİTEYE TEŞEKKÜR

Barmak Yönetim Kurulu Başkanı Derya Barutçuoğlu ise firma olarak Bursa Uludağ Üniversitesi'nden aldıkları akademik ve bilimsel alt yapı desteği sayesinde önemli bir atılım yaşadıklarını aktardı. İşbirliğini daha da geliştirmek istediklerini vurgulayan Derya Barutçuoğlu, 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında önemli çıktıları olan çalışmalara imza atacaklarına inandıklarını belirtti.

Bursa Uludağ Üniversitesi ile Barmak Barutçuoğlu arasında imzalanan protokolle toplam üç doktora öğrencisi firma bünyesinde yürütülen bilimsel çalışmalarda görev alabilecek. Doktora süresi içerisinde 4 bin 500 TL maaş alacak olan öğrenciler, eğitimlerinin tamamlanmasının ardından en az 3 yıl daha firma bünyesinde çalışma imkânına sahip olacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Burcu Biricik'ten estetik itirafı

2021-01-03 18:39 - MAGAZİN

Büyük ve güçlü Türkiye'nin temelleri atılıyor

2021-01-03 17:46 - POLİTİKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yemen'e taziye mesajı

2021-01-03 18:36 - POLİTİKA

2021 Sağlık Çalışanları Yılı oldu

2021-01-03 17:14 - SAĞLIK

Erzurum'da sağlık çalışanlarına kayak eğitimi

2021-01-02 22:08 - SAĞLIK

Sağlıklı Kentler Birliği DSÖ'nün konferansına katıldı

2021-01-03 17:23 - SAĞLIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderlerin yeni yılını kutladı

2021-01-04 00:39 - POLİTİKA

Kadir Topbaş diyalize bağlandı

2021-01-04 00:24 - POLİTİKA

CHP eski Milletvekili Fikri Sağlar'a soruşturma

2021-01-04 10:18 - POLİTİKA

CHP Kilis Kadın Kolları'ndan şiddet ve cinayet tepkisi

2021-01-04 10:29 - POLİTİKA

İlgili Haberler

Siirt Türk Telekom Fen Lisesi'nden GAP Yeşil İnovasyon'da Büyük Başarı

12:32 - EĞİTİM

Mehmetçik İlkokulundan Yıl Sonu Etkinliği

14:04 - EĞİTİM

Siirt Üniversitesi Turizm Haftasında Sınıfta Kaldı

11:04 - EĞİTİM

Siirt'te eğitimde liyakat öne çıktı: Cengiz Kayra Baykan'a atandı

10:25 - EĞİTİM

Vilayetler anaokulu öğrencileri harçlıklarıyla akranlarına bayramlık aldı

14:31 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

Siirt Etiketli Sahte Bal Alarmı: Bakanlık Sahtekârlığı Ortaya Çıkardı

14:29 - GÜNDEM

CHP Siirt İl Başkanı Enver Güneş, Özgür Özel'e yönelik saldırıyı kınadı

13:52 - GÜNDEM

Gururumuz Özer, Kilis'i tek mağlubiyetle şampiyon yaptı

13:25 - SPOR

Tarımsal Sulamada Kaçak Elektrik Kullanımı Sınır Tanımıyor

09:53 - YAŞAM

Basın Platformunun Durağı Trabzon Oldu

21:56 - YAŞAM