?>

Bursalı iş insanları taleplerini online iletti

Bursa'da faaliyet gösteren BALKANTÜRKSİAD üyeleri, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala'ya 4 maddelik taleplerini iletti.

EKONOMİ - 5 yıl önce

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), geçmiş dönem İçişleri Bakanı, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Efkan Ala ile online toplantıda buluştu. Üyelerinin pandemi döneminde yaşadıkları sıkıntıları üst mercilere aktarmaya aracılık ettiği video konferansta konuşan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, birçok sektörü olumsuz etkilendiği dönemde üyeleri ile sürekli irtibatta olup bu konularla ilgili çözümler üretmeye çalıştıklarını söyledi. Yerel yöneticiler ve siyasilerle sürekli bir araya geldiklerini de aktaran Tunakan, Vekil Ala'ya 4 maddelik talep listesi iletti.

4 maddelik talep listesi

İş insanlarının rapor olarak da sunduğu talepler arasında; pandemi sürecinde kapanan veya çalışmaları kısıtlanan restoran, kafe ve eğlence sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinin HES kodu uygulaması ile tekrar faaliyete geçirilmesi ve ateş ölçümü ile müşterilerine servisin başlaması, yurt dışında ticari faaliyetleri bulunan ve sık seyahat etme zorunluluğu olan vatandaşlardan belirli bir gün kalma şartıyla ülkemize girişte talep edilen PCR testinin istenmemesi gibi konular yer aldı.

"AB FONLARINDAN FAYDALANILMALI"

Taleplerin dışında Efkan Ala ile AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevinden dolayı Balkanlarla olan ilişkilerde iş birliği için yapılabilecekler de konuşuldu. BALKANTÜRKSİAD'ın Balkanlarla Türkiye arasında kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkileri geliştirme adına üstlendiği misyondan bahseden Başkan Tunakan, ticari ve sosyal bağları güçlendirecek adımların atılması anlamında Vekil Efkan Ala ile birlikte hareket etmenin önemine değindi.

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, BALKANTÜRKSİAD'ın Balkanlarla olan ilişkisini daha da geliştirme adına birlikte hareket etme vurgusu yaptı. Vekil Ala,Avrupa Birliği fonlarının önemli olduğunu, bunlardan faydalanmak için gerekenlerin yapılması gerektiğini kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Burcu Biricik'ten estetik itirafı

2021-01-03 18:39 - MAGAZİN

'Pandemide kamburluk riski herkesi etkiliyor'

2021-01-04 16:18 - SAĞLIK

Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç: 'Huzurlu ve güvenli bir kentteyiz'

2021-01-04 16:35 - GÜNDEM

Büyük ve güçlü Türkiye'nin temelleri atılıyor

2021-01-03 17:46 - POLİTİKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yemen'e taziye mesajı

2021-01-03 18:36 - POLİTİKA

Jandarma kapı kapı dolaşıp KADES'i tanıttı

2021-01-04 15:40 - ASAYİŞ

CHP eski Milletvekili Fikri Sağlar'a soruşturma

2021-01-04 10:18 - POLİTİKA

Fethiye'de polis memuru Özcan Turan yaşamını yitirdi

2021-01-04 16:50 - ASAYİŞ

Erzurum'da sağlık çalışanlarına kayak eğitimi

2021-01-02 22:08 - SAĞLIK

Sağlıklı Kentler Birliği DSÖ'nün konferansına katıldı

2021-01-03 17:23 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

  TÜRKİYE’DE GLUTENSİZ ÜRETİM YAPAN İLK KADIN KOOPERATİFİ SİİRT’TE AÇILDI

12:28 - EKONOMİ

1525 Tonluk Asfalt Desteği

13:12 - EKONOMİ

Kuzu, Türkiye-Cezayir Forumunda

13:11 - EKONOMİ

Çiftçiye Destek Görüşmesi

13:02 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Maçları Siirt’te Oynanacak

20:03 - SPOR

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM