?>

Çalışkan: İlk 100 Günlük Planımız Hazır

 Saadet Partisi Millet İttifakı CHP Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan Antakya Organize Sanayi Sitesi Başkanı Tahsin Kabaali ve Yönetimi ziyaret ederek deprem sonrası Hatay ekonomisini değerlendirdi.

GÜNDEM - 2 yıl önce

Çalışkan: İlk 100 Günlük Planımız Hazır

Hatay

 Saadet Partisi Millet İttifakı CHP Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan Antakya Organize Sanayi Sitesi Başkanı Tahsin Kabaali ve Yönetimi ziyaret ederek deprem sonrası Hatay ekonomisini değerlendirdi.

Çalışkan’ın ziyaretine CHP Milletvekili Adayı Servet Mullaoğlu’da eşlik ederken, ziyarette Hatay’da yeni dönem ekonomisini ele alındı.

Hatay’da artan işsizlik ve istihdam boşluğuna değinen Çalışkan, “Hatay’ımız deprem öncesinde ekonomik anlamda zor dönemler geçiriyordu. Özellikle Suriye iç savaşı sonrasında artan işsizlik Türkiye işsizlik rakamlarının çok üzerindeydi. Depremden sonra bu sayı daha da arttı.

20 yıldır ülkeyi yöneten hükümet hem işsizliğin artmasına sebep oldu hem de depremden sonra Hataylı üreticiler burada yalnız bırakıldı. Üreticinin hasarları ne olacak diye soruyorsunuz cevap alamıyorsunuz? Kredi borçları, kredi kartları borçları, enkaz altında kalan ürünleri hakkında bir açıklama göremedik.

Hataylı esnafımız gerçekten zor durumda, yeniden ayağa kalkacak fırsatı eline tutacak bir hükümeti arıyor. Bu hükümette inşallah 14 Mayıs’tan sonra Millet İttifakı olacak” dedi.

Çalışkan ayrıca, “Bugün Hatay’da yüzlerce işletme zor durumda. Bu durumun çözülmesi için Biz Millet İttifakı’nın bileşenleri olarak önümüzdeki 100 gün içinde gerekli çalışmaları hazırladık. Millet İttifakı’nda sanayi hamlelerini geçiren Saadet Partisi var, ekonomiyi bilen parti liderleri var, tecrübeli devlet adamları var. Bu ittifak zorunluluk üzerine değil, huzur üzerine, ekonominin iyileşmesi üzerine kurulmuş bir ittifaktır. Bu ittifakı Türkiye’nin ittifakıdır” şeklinde konuştu.

BARIŞ VE HUZUR’UN İTTİFAKIYIZ

Saadet Partisi Millet İttifakı CHP Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan, Hassa’da Muhtarla buluştu. Seçim çalışmaları kapsamında muhtarlarla buluşan Çalışkan, Altılı Masanın mecburiyetten değil, barış ve huzur ortamı için bir araya geldiğini dile getirdi.

Hükümet yönetiminde gücün tek elde toplanmasını eleştiren Çalışkan, “Seçim sürecinde bildiğimiz gibi yeni Anayasa ile ikili bir yapıya büründü. Siyasi partiler birleşerek ayakta kalmak zorunda. Millet İttifakı olarak bizde seçime gidiyoruz. Listelerin güçlü olduğu, İttifak bileşenlerinin önemli olduğu bir masa etrafında toplandık.

Biz bu kadar yetkinin bir isimde olmasına karşı çıktık. Bizde başkan bir imzasıyla bir ülkeye savaş ilan edebilir, asker gönderebilir. Memurları bir imza ile ihraç edebilir. Bir faninin ve insanın başını döndürecek bu yetkililerin karşısında Millet İttifakı oluştu.

Cumhur İttifakı son dakika da 3 parti ile birleşti. Biz ne olursa olsun beraber olalım demedik. Biz komisyonlar oluşturduk, komisyonlarda her şeyi belirli bir plana dahil ettik. Göç komisyonları kurduk. 2 yıldır süreç sürdü. Biz koalisyon mutabakatında birçok konuda anlaştık. Sonra adayı belirledik. Biz inşallah Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz. Diğer adaylarımız da Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak çalışmalarını sürdürecek.” İfadesini kullandı.

YERLİ FİRMA KALMADI

Çalışkan 1974 örneğini göstererek Saadet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir araya gelmesinin önemine değindi.

Çalışkan, “İttifaklarda anlaşarak hareket etmesi en uygundu. Yeni sistemde hiçbir parti tek başına iktidara gelemeyecek. Artık koalisyonlar var. 20 Yıl geçti. AK Parti’de ilk döneminde hizmet ettikten sonra heyecanı bitti. Eğer iktidara gelirsek, şunları yapacağız diyorlar o zaman yapsınlar. Şimdi diyorlar mülakatı kaldıracağız. Binlerce insanın hakkını yedikten sonra bunu söylüyorlar.

Hak, Hukuk, Adalet için bir aradayız. Bu sistemin değişmesi için bir aradayız. Bu ülkenin istihdam ve işçilik sorunu var. Birçok yerli üretim malımız tamamen yabancılara ait oldu. 3 operatör firması yerlilere ait iken, şimdi yabancılar işletiyor. Biz değişiklik olsun istiyoruz. Önceden sağ-sol kavgası vardı. Bu kavga artık sona erdi.” Şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

 

 

Kaynak: vizyonhavadis.com

Haftanın Öne Çıkanları

Batmanlı İş İnsanı Mehmet Can Duman, Batmanlıları Mersin’de buluşturdu.

2023-05-03 11:31 - YAŞAM

Siirt'te kar yağışı uyarısı yapıldı

2023-04-29 21:05 - YAŞAM

Siirt'te Ot Toplarken Düşen Adam Hayatını Kaybetti

2023-05-01 14:45 - YAŞAM

Emniyet Müdürü Yıldırımoğlu gazetecilerle bir araya geldi

2023-04-30 13:43 - ASAYİŞ

TEKNOFEST 2023, SANKO sürdürülebilirlik sohbetleri

2023-05-01 09:48 - TEKNOLOJİ

Gaün Zeugma Hilal Takımı Uluslararası Yarışmada İkinci Oldu

2023-05-01 11:17 - TEKNOLOJİ

Şahinbey Belediyesi’nin Devasa Projesinin Temelleri Atılıyor

2023-04-29 13:01 - GÜNDEM

TEKNOFEST’te Araştırma Projeleri Kategorisi Birinciliği HKÜ Öğrencilerinin!

2023-05-01 15:26 - TEKNOLOJİ

GAÜN Öğrencileri Depreme rağmen Teknofest’te üstün başarı sergiledi

2023-05-03 17:06 - TEKNOLOJİ

MHP Kilis Milletvekili Adayı Mustafa Demir: "Kilis'i Şark görevi illeri arasına alınması için gerekeni yapacağız"

2023-05-02 14:32 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM

Siirt/Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi Yapıldı

15:09 - GÜNDEM

Modern İşgalcilere Kim Dur Diyecek! Kafe İşletenler Kaldırımları Satın Mı Aldı?

14:44 - GÜNDEM

Son Günlerde Ülke Genelinde Artan Sarsıntılar… Siirt'te Kentsel Dönüşümü Kaçınılmaz Kılıyor

14:08 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Siirt Türk Telekom Fen Lisesi'nden GAP Yeşil İnovasyon'da Büyük Başarı

12:32 - EĞİTİM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Bilinçlendirme Etkinliği Düzenlendi

10:11 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeline Bilgi Güvenliği Eğitimi Verildi

10:09 - SAĞLIK

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM