?>

Çanakkale Savaşı TIR'ı Bursa'da

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen proje ile hayata geçirilen ve 2 Temmuz'da Türkiye turuna çıkan ‘Çanakkale Savaşları Mobil Müze TIR'ı, 52'inci durağında Bursa'ya geldi. Bursalılar, seferberlikten zafere kadar Çanakkale gururunu mobil müzede yaşama imkanı buluyor.

YAŞAM - 6 yıl önce

Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katılımı ile düzenlenen törenle Türkiye turuna çıkan ‘Çanakkale Savaşları Mobil Müze TIR'ı üzerinden 106 yıl geçmesine rağmen Çanakkale Savaşı'ndaki o milli mücadele ruhunu vatandaşlara yaşatıyor. İlk seferberlik emrinden zaferin kazanıldığı güne kadarki kara ve deniz savaşlarının materyaller, videolar, savaş objeleri ve o döneme ait açıklayıcı bilgi ve belgelerle anlatıldığı mobil müze tırı, 52'inci durağında Bursa'ya geldi. Kent Meydanı'ndaki Mobil Müze TIR, Bursalılara Çanakkale gururunu bir kez daha yaşattı.

ÖLÜRSEK ŞEHİR, KALIRSAK GAZİ

‘Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı'nın Bursa'daki ilk ziyaretçileri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Milletvekilleri Atilla Ödünç ve Zafer Işık ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer oldu. TIR içindeki stantları tek tek inceleyen protokol üyeleri, her stanttaki savaşı anlatan belgesel filmlerle adeta o dönemi tekrar yaşadı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gittiği her şehirde büyük ziyaretçi ilgisiyle karşılanan Çanakkale Savaşları Mobil Müze TIR'ının, gittiği her yerde Çanakkale ruhunu yaşattığını belirterek, proje nedeniyle Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'na teşekkür etti. Başkan Aktaş, ''Ölürsek şehit, kalırsak gaziyiz' diyerek seferlere çıkan, bu düsturla nice zaferler kazanıp tarihin akışını değiştiren bir ecdadın torunlarıyız. Tarihimize baktığımızda bayrağını, vatanını, milletini, istikbalini canı pahasına koruyan nice kahramanla karşılaşıyoruz. Şehitlik ve gazilik ruhunu daima diri tutarak her savaştan muzaffer olarak çıktık. Bu ruh bizde olduğu müddetçe bayrağımız ilelebet göklerde dalgalanacak, çocuklarımız huzur içinde yaşayacaktır. Bu vatanın her karış toprağı şehit kanlarıyla sulandı. Bizi bölmek parçalamak isteyenlere geçit vermemek için Çanakkale'de 300 bin vatan evladını toprağa verdik. Bu savaşta 5 bin askerle en fazla şehidi Bursa verdi. Bugün bu topraklarda özgürce yaşıyorsak bunu bize yaşanabilir bir ülke bırakmak için canlarını feda eden şehitlerimize, gazilerimize borçluyuz' dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Burcu Biricik'ten estetik itirafı

2021-01-03 18:39 - MAGAZİN

'Pandemide kamburluk riski herkesi etkiliyor'

2021-01-04 16:18 - SAĞLIK

Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç: 'Huzurlu ve güvenli bir kentteyiz'

2021-01-04 16:35 - GÜNDEM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yemen'e taziye mesajı

2021-01-03 18:36 - POLİTİKA

Büyük ve güçlü Türkiye'nin temelleri atılıyor

2021-01-03 17:46 - POLİTİKA

Jandarma kapı kapı dolaşıp KADES'i tanıttı

2021-01-04 15:40 - ASAYİŞ

Fethiye'de polis memuru Özcan Turan yaşamını yitirdi

2021-01-04 16:50 - ASAYİŞ

CHP eski Milletvekili Fikri Sağlar'a soruşturma

2021-01-04 10:18 - POLİTİKA

Erzurum'da sağlık çalışanlarına kayak eğitimi

2021-01-02 22:08 - SAĞLIK

Sağlıklı Kentler Birliği DSÖ'nün konferansına katıldı

2021-01-03 17:23 - SAĞLIK

İlgili Haberler

SİİRT VE MALATYA PROTOKOLÜ, BOZKURTOĞLU ÇİFTİNİN MUTLU GÜNÜNDE BULUŞTU

13:19 - YAŞAM

Barajlarda su seviyesi düşüyor

12:43 - YAŞAM

SİİRT'İN ZİRVESİNDEKİ GİZEM: İRUN KALESİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

12:43 - YAŞAM

Sıcağa rağmen doğaseverler Bacavan Yaylası’na çıktı

12:40 - YAŞAM

"Doğa Satılık Değildir"

12:38 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Eski İl başkanı Muhdi Koyuncu da CHP’den istifa etti

22:23 - POLİTİKA

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

SİİRT VE MALATYA PROTOKOLÜ, BOZKURTOĞLU ÇİFTİNİN MUTLU GÜNÜNDE BULUŞTU

13:19 - YAŞAM

Barajlarda su seviyesi düşüyor

12:43 - YAŞAM

SİİRT'İN ZİRVESİNDEKİ GİZEM: İRUN KALESİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

12:43 - YAŞAM