?>

Danıştay, Emek-Şehir Hastanesi Bursaray ihalesini iptal etti!

Danıştay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Bursa Emek - Şehir Hastanesi raylı sistem inşası için 2 şirkete davet usulü verilen 1.6 milyar liralık ihaleyi iptal etti. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, maliyeti 600 milyon lira olarak açıklandığı halde bu ihalenin neden 1.6 milyar liraya yapıldığını aylardır sorduğunu hatırlatarak, “O fiyat neden 3’e katlanmış belli oldu” dedi.

POLİTİKA - 5 yıl önce

BURSA (İGFA) - Alınan bilgilere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaklaşık 1 milyar 600 milyon liralık ihaleyi başka firmalara açık olmayan bir şekilde davet usulü ile Taşyapı ve Söğüt İnşaata verdi. Ege Gökmen İnşaat ve Günfalt İnşaat ise bu çapta bir ihalenin davet usulü yapılmasına itiraz ederek dava açtı. Davanın Ankara 4. İdare Mahkemesi tarafından reddi üzerine konu Danıştay’a götürüldü. Danıştay 13’üncü Dairesi 1 milyar 600 milyon liralık hafif raylı sistem ihalesini iptal etti.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Taşyapı şirketi ve sahibi Emrullah Turan’ın özellikle AKP dönemindeki inanılmaz yükselişi ve milyar liralık ihaleleri almasıyla adından söz ettirdiğinin, Söğüt İnşaat ve sahibi Mustafa Akan’ın adının ise özellikle eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte anıldığının basında Yeniçağ Gazetesi'nde yer aldığını hatırlattı. İhale rakamının inanılmaz derecede yüksek olduğu Bursaray Emek-Şehir Hastanesi hattı ihalesinin de iptal edilmesi, hükümetinin işleri hangi yollarla yürüttüğünü ortaya koyduğunun bir göstergesi olduğunu ifade eden Başkan Karaca, "Daha önce yaptığımız açıklamalarda Emek-Bursaray hattının en az 570 milyon lira daha pahalıya yapıldığını ortaya koymuştuk. Danıştay kararı da bu bakış açımızın doğruluğunu teyit etmektedir" dedi. 

Hatırlanacağı gibi, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, daha önce düzenlediği basın toplantısıyla Emek-Şehir Hastanesi Bursaray hattının çok pahalıya mal olacağını rakamlarla ortaya koymuştu. 

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da 'Pir Aziz'e vefa

2021-04-22 11:49 - GÜNDEM

İhata duvarı yaptırılacak

2021-04-20 21:09 - YAŞAM

Temizlik hırdavat malzeme satın alınacaktır

2021-04-22 23:34 - YAŞAM

Siirt Belediyesi PERSONEL ALIMI MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI

2021-04-23 14:22 - GÜNDEM

Türk yapımı film, Moskova'da dünya prömiyeri yapacak

2021-04-20 11:27 - MAGAZİN

COVID-19'a karşı 'Ozon' tedavisi

2021-04-22 08:46 - SAĞLIK

"23 Nisan'ı yönetmen koltuğunda kutlamak isterim"

2021-04-22 18:22 - MAGAZİN

Ayak Tenis Federasyonu iddialı geliyor

2021-04-26 12:00 - SPOR

Bakan Akar: "Karada 400, havada 60'tan fazla hedef etkisiz hale getirildi"

2021-04-24 19:10 - ASAYİŞ

SİHA'ların yeni vurucu gücü MAM-T göreve hazır

2021-04-23 10:45 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

Yerel Yönetimler Bakanlıkta

13:09 - POLİTİKA

Özturan’dan Ankara Temasları​

11:20 - POLİTİKA

Özturan’dan TBMM’de Ziyaret

13:07 - POLİTİKA

CHP Milletvekili Genç'ten gazetemize ziyaret

13:01 - POLİTİKA

Gurbetteki Siirtlilerden Gazetemize ziyaret

16:52 - POLİTİKA

Günün Manşetleri

Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Maçları Siirt’te Oynanacak

20:03 - SPOR

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM