?>

Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropoulou İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan’ın başkenti Atina’da Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ile bir araya geldi

POLİTİKA - 3 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 yıl aradan sonra geldiği Yunanistan’da temaslarına başladı. Atina Elefterios Venizelos Havalimanı’nda inişinin ardından Yunanistan Cumhurbaşkanlığı’na hareket eden Erdoğan, burada Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou tarafından karşılandı.

“Bardağın dolu tarafıyla konuşmak daha hayırlı olacaktır”

Görüşme öncesinde basına açıklama yapan Erdoğan, “6 yıl aradan sonra burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Öncelikle 5’inci yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantımızın Türkiye ve Yunanistan arasında yeni bir dönemin güçlenerek devamına vesile olacağına inanıyorum. Bugün geniş bir bakanlar heyetiyle buradayız. Bakanlarımız birbirleriyle, muhataplarıyla gayet anlamlı bilinçli görüşmeler yapacaklar. Hedef, aramızdaki 5,5 milyar dolarlık ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak. Bu konuda hangi alanlarda ne gibi adımlar atabiliriz, bunları görüşeceğiz” dedi.

Ön hazırlıkların tüm bakanlar tarafından yapıldığını belirten Erdoğan, “Bunlarla birlikte imzaları atıp, yola çok daha anlamlı, güvenli bir şekilde devam edeceğiz. Bardağın dolu tarafıyla konuşmak öyle zannediyorum ki gelecek için çok daha hayırlı olacaktır” dedi.

İki lider açıklamaların ardından görüşmeye geçti. Görüşmenin ardından ziyaretçi defterini imzalayan Erdoğan, yürüyerek Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile görüşeceği Başbakanlığa geçti.

Erdoğan ve Miçotakis Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’ne katılacak

Erdoğan ve Miçotakis, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin 5’inci toplantısına katılacak.

İlgili bakanların iştirakleriyle düzenlenecek Konsey Toplantısı’nda Türkiye-Yunanistan ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi imkanları ele alınacak. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra mevcut bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulması da öngörülüyor. Ziyaret çerçevesinde ayrıca ikili ilişkilerin hukuki altyapısını güçlendirmeye matuf çeşitli anlaşma ve mutabakat metinlerinin imzalanması da gündemde yer alıyor.

Erdoğan ve Miçotakis’in görüşmenin ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirmesi bekleniyor.

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

Meysu, ya milletvekili ya da başkan olacak

2023-12-05 06:26 - MAGAZİN

Yıldırım, Deprem Çalıştay’ında konuştu: DENGELER ALT ÜST OLDU

2023-12-01 22:08 - GÜNDEM

Taş Atan Eller Kalem Tutuyor

2023-12-03 17:16 - EĞİTİM

Dünya halı sektörü fuarda buluştu!

2023-12-05 17:50 - GÜNDEM

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'dan Vali Çeber'e ziyaret

2023-12-07 14:02 - SPOR

İHA’ya yılın en başarılı haber ajansı ödülü

2023-11-30 16:52 - GÜNDEM

Ayakkabı ve Terlik sektörünün en önemli fuarlarından 35. GAFSHOES Fuarı törenle açıldı

2023-12-04 16:45 - GÜNDEM

Gaziantepli Halıcılara Moral Verdiler

2023-12-07 13:14 - GÜNDEM

Gaziantep’te çocuklara özel “Bilim Dolu Cumartesi” etkinlikleri düzenliyor

2023-12-02 10:26 - EĞİTİM

Siirt AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Oran’dan Gazetemize Ziyaret

2023-12-06 10:50 - POLİTİKA

İlgili Haberler

Yeni Parti Siirt İl Başkanı belli oldu

11:50 - POLİTİKA

Siirt Vakfı Şube Başkanları Toplantısı Siirt’te Yapıldı

11:16 - POLİTİKA

MHP Siirt’te Yeni Yönetim Kadrosu Belli Oldu

11:14 - POLİTİKA

Bakan Uraloğlu Siirt Havalimanı’nı Açılışına Katılacak

11:13 - POLİTİKA

Mavi, saha çalışmalarını sürdürüyor

11:12 - POLİTİKA

Günün Manşetleri

Bakan Uraloğlu: "Siirt’e 24 Yılda 62,6 Milyar TL Yatırım Yapıldı"

13:43 - GÜNDEM

10 Yaşındaki Çocuğun Boğazından Canlı Sülük Çıkarıldı

11:16 - SAĞLIK

Şiddete Karşı Kurumlar Bir Arada

11:14 - YAŞAM

DOKTORUN GÜLER YÜZÜ ANJİYO KORKUSUNU YENİYOR

11:11 - SAĞLIK

Kamudan Siirt TSO seçimlerine müdahale mi?

11:03 - GÜNDEM