?>

Gaziantep Büyükşehirden engellilere medikal destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ile engeller kalkıyor. GBB, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ile iş birliği yaparak engelli vatandaşlara 102 adet medikal malzeme dağıttı.

GÜNDEM - 1 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ile iş birliği yaparak engelli vatandaşlara 102 adet medikal malzeme dağıttı. Engelli vatandaşların sosyal hayata daha aktif katılmalarını amaçlayan bu proje kapsamında, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde düzenlenen törende 16 adet akülü tekerlekli sandalye, 42 adet yetişkin tekerlekli sandalye, 14 adet çocuk tekerlekli sandalye, 30 adet konuşan saat ve beyaz baston verildi.

Törene Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Hakkı Emre Yunt, Fiziksel Engelliler Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Tatar, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Törenin ardından Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, hazırladıkları dans gösterileriyle izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Aysima Gökyokuş, Hint Dansı gösterisiyle büyülerken, Zeynep Ödemiş ve Ali Yılmaz Ergen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği vals dansını sergiledi. Gösterinin sonunda öğrenciler, Gaziantep'in yöresel oyunlarını oynayarak coşku yarattı.

Gaziantep Engelsiz Yaşam Merkezi Öğrencileri

ŞAHİN: ENGELLİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Törende bir konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, engelli vatandaşlara verdiği destekten bahsederek şunları söyledi:

"Engelli vatandaşlarımız bizim en büyük öğretmenlerimizdir. Bakanlık dönemimde sizlerden aldığım bilgileri Cumhurbaşkanımıza ilettim. O da 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyerek bize istediğimiz her şeyi yapmamız için bütçe ayırdı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak biz engelliler için dört ana konuda çalışıyoruz. Bunlar eğitim, sağlık, istihdam ve ulaşılabilirliktir. Bu şehri engelli dostu ve engelsiz bir kent yapmak için güçlü bir ekip oluşturduk. Bu çabamız sürecek. Engelli vatandaşlarımız eğitilecek, eğitecek ve hayatın en önemli kalkınma projesi olacak. Başkan Fatma Şahin olarak tüm engeller ortadan kalkana kadar engelli vatandaşlarımızın hizmetindeyim."

ÇELEBİ: FATMA ŞAHİN ENGELLİLERİN ENGELİNİ ORTADAN KALDIRAN BİR BAŞKANDIR

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi de törende yaptığı konuşmada, Başkan Şahin'e teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Fatma Şahin, engellilerin engelini ortadan kaldıran bir Belediye Başkanı'dır. Engellilik kader değildir. Biz kader dersek her şeyi Allah'a bırakmış oluruz. Ama biz kendimize engel olduğumuzun farkında değiliz ya da olmak istemiyoruz. Milletvekilliği ve bakanlığı döneminde de Fatma Şahin hep engellilerin yanında oldu."

TATAR: FATMA ŞAHİN FARK YARATTI

Fiziksel Engelliler Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Tatar ise konuşmasında Başkan Şahin'in vizyonundan övgüyle bahsederek şunları söyledi:

"Fatma Şahin, Türkiye'nin birçok şehrinde olmayan özel gereksinimli bireylerin fark edilmesini sağladı. Başkan Şahin bu farkı yarattı. Başkan Şahin'in vizyonu, Türkiye genelindeki ihtiyaçları görüp Gaziantep'e getirmesi oldu. Başkan Şahin, yapılması gereken her şeyi yaparak bunu bize sundu."

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ekmek 7 Lira, Kebap 140 Lira Oldu

2023-12-22 13:54 - EKONOMİ

AK Parti Siirt Kadın Kolları Yönetim Kurulu Belli Oldu

2023-12-22 23:01 - POLİTİKA

MEM’de Sigaralar Püfür Püfür!

2023-12-20 12:47 - YAŞAM

Kalyoncu ailesinin acı günü!..

2023-12-20 18:52 - GÜNDEM

AK Parti Siirt Kadın Kolları Başkanı Av. Betül Tuğba Mavi, Basınla Bir Araya Geldi

2023-12-20 11:33 - POLİTİKA

Siirt İl Özel İdaresi Spor  1  - 1976 Orduspor  1

2023-12-20 16:01 - SPOR

Engin Yarayan Son Yolculuğuna Uğurlandı

2023-12-16 16:21 - YAŞAM

Tahmazoğlu Mesleki Eğitim öğrencileri ile bir araya geldi

2023-12-21 17:33 - EĞİTİM

Hastane Aciline “Acil Destek” Gerekiyor

2023-12-20 12:39 - SAĞLIK

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Çevre Komisyonu, “Temizliğin Öncüleriyiz” Projesini Başlattı

2023-12-20 10:16 - EĞİTİM

İlgili Haberler

Valiler Heyeti Siirt’te Kültürel Ziyaretlerde Bulundu

10:15 - GÜNDEM

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM

Siirt’te "Kahraman Jandarma"nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

13:13 - GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Siirt'te böğürtlen hasadına katıldı

10:22 - GÜNDEM

Siirt’te LGS’ye Girecek Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Desteği

10:03 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Valiler Heyeti Siirt’te Kültürel Ziyaretlerde Bulundu

10:15 - GÜNDEM

Siirt 80. Yıl İlkokulu'nda Futbol Heyecanı

10:01 - EĞİTİM

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM

Siirt’te "Kahraman Jandarma"nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

13:13 - GÜNDEM