?>

Gaziantep'in 111 yaşındaki Hatice ninesi 5. kez ölümden döndü

Gaziantep'te yaşayan ve daha önce beyin kanaması geçiren, düşmeye bağlı kalça kırığı yaşayan, 6 Şubat 2023'teki depremde enkaz altında kalan 111 yaşındaki Hatice Düzer, zatürreyi de yenerek sağlığına kavuşmasını pasta keser

SAĞLIK - 2 yıl önce

Yavuzeli ilçesinde 1 Temmuz 1913'te dünyaya gelen, 8 çocuğu, 36 torunu olan Hatice nine, 91 yaşındayken beyin kanaması geçirdi. Yakınları tarafından hastaneye götürülen Düzer, bir müddet yoğun bakımda tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

105 yaşındayken evde perde taktığı sırada sandalyeden düşerek kalça kemiği kırılan Düzer, yine yoğun bakımdaki tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Geçen yıl meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlere de Adıyaman'ın Besni ilçesinde yakalanan Düzer'in bulunduğu ev yıkıldı. Yaklaşık 5 saat sonra enkazdan kurtarılan Düzer, yoğun bakımda gördüğü tedavinin ardından sevenlerine kavuştu.

28 Ocak'ta rahatsızlanan ve yakınları tarafından Medical Point Gaziantep Hastanesi'ne götürülen Düzer'e zatürre teşhisi konuldu.

Yoğun bakımdaki tedavisinin ardından hayati tehlikeyi atlatarak servise alınan Düzer için hastane yönetimi, doktorlar ve hemşireler tarafından "Sağlıklı, mutlu yıllar 111" yazılı pasta kesildi.

Alkışlar eşliğinde kendisi için hazırlanan pastadaki mumları üfleyen Hatice nine taburcu edildi.

"FELEĞİN ÇEMBERİNDEN GEÇTİK"

Konuşma güçlüğü çeken Hatice ninenin torunu Neslihan Bakır, AA muhabirine, babaannesinin 111 yaşında olduğunu, bu yaşına kadar çok badireler atlattığını söyledi.

Bakır, "Yaklaşık 20 yıl önce beyin kanaması geçirdi ve yoğun bakımdaki tedaviden sonra şifa buldu. Daha sonra perde takarken sandalyeden düştü ve kalça kemiğini kırdı. Yine ameliyat oldu, yoğun bakıma girdi ve çıktı. Geçen yıl yaşanan depremde 5 saat enkaz altında kaldı. Onda da şifa buldu, taburcu edildi. Bu sefer zatürreden hastaneye yatırıldı, yine Allah'a şükür taburcu ediyoruz. Feleğin çemberinden geçtik. İnşallah nice şifalı günlerde beraber yaşarız. Böyle babaannemiz olduğu için şükrediyoruz." dedi.

"HASTAMIZ TEDAVİYE ÇOK GÜZEL YANIT"

Başhekim ve Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ekber Şahin de Düzer'in ilerleyen yaşına rağmen dirençli ve pozitif bir kişi olduğunu söyledi.

Şahin, "Ağır zatürre olarak geldi hastanemize. Yaptığımız tedaviyle teyzemizi sağlığına kavuşturduk. Taburcu edeceğiz. Çok mutluyuz. Bu yaşta geçirilen zatürre hastayı çok olumsuz yönde etkileyebilir. Ancak hastamız tedaviye çok güzel yanıt verdi. Onu sağlıklı şekilde hastanemizden taburcu ettiğimiz için ayrıca mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız ise hastanın genel durumunun stabil olduğunu belirtti.

Yıldız, zatürrenin tedavi edilmediğinde hayati risk taşıyan bir hastalık olduğunu ifade etti.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümünden Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak da hastanın direncinin oldukça yüksek olduğunu dile getirerek, "Kısa sürede hastalığı atlattı. Gayet güçlü ve pozitif kendisi. Hastanemize de pozitif enerji saçtı." ifadesini kullandı.

Pratisyen hekim Samet Sağlam ise hastane personeli olarak Hatice nine ile taburcu edilmeden önce hatıra fotoğraf çektirdiklerini söyledi.

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti’den İslahiye’ye kadın aday.

2024-01-29 17:10 - POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep’e geliyor…

2024-02-03 23:28 - POLİTİKA

Meral Akşener'in ablası Mualla Özen hayatını kaybetti

2024-02-03 10:02 - GÜNDEM

CHP Şehitkamil Adayı Belli Oldu!

2024-02-01 14:38 - POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 Şubat’ta Gaziantrp’e geliyor.

2024-01-29 22:32 - POLİTİKA

ORC’den Gaziantep İle İlgili Flaş Yerel Seçim Anketi!

2024-01-30 13:10 - POLİTİKA

CHP Gaziantep adayları belli oldu!

2024-02-02 14:49 - POLİTİKA

Siirt Belediyesi Erkek Voleybol Takımı 1 Lig Play Off Maçlarında İlimizi Temsil Edecek

2024-02-05 09:53 - SPOR

Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'na Siirtli Şef Adnan Tatlav'da Katılıyor

2024-01-30 11:02 - GÜNDEM

Bu kütüphane 24 saat açık

2024-02-03 23:43 - EĞİTİM

İlgili Haberler

KKKA ve Kene Uyarısı

13:08 - SAĞLIK

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. İbrahim Özalp Hasta Kabulüne Başladı

11:27 - SAĞLIK

Siirt EAH'de "Dünya El Hijyeni Günü" Etkinliği

11:19 - SAĞLIK

Eruh’ta Çocuk Doktoru Eksikliği: Aileler Çözüm Bekliyor

19:04 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Mayıs Ayı Cilt Kanseri Farkındalık Ayı Kapsamında Önemli Uyarılar

14:39 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Maçları Siirt’te Oynanacak

20:03 - SPOR

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM