?>

Gaziantep'te Hastanelerin Yoğun Bakım Üniteleri Dolup Taşıyor Grip Salgını Alarm Veriyor

Gaziantep, sağlık alanında ciddi bir sınavdan geçiyor. Kentteki hem özel hem de devlet hastanelerinin yoğun bakım üniteleri, son günlerde artan COVID-19 vakaları ve grip salgınının etkisiyle neredeyse tam kapasiteye ulaşmış durumda.

SAĞLIK - 3 yıl önce

Pandeminin başlangıcından bu yana değişen virüs varyantları ve grip mevsiminin gelmesiyle birlikte, Gaziantep'te enfeksiyon oranlarında ciddi bir artış yaşanıyor. Bu durum, hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde yatak bulunamamasına yol açıyor. Sağlık Bakanlığı'nın son verilerine göre, Gaziantep'te COVID-19 ve grip vakalarındaki artış, sağlık kurumlarının kapasitesini zorluyor.

Hastanelerin bu yoğunlukla başa çıkma çabası, hem sağlık çalışanlarını hem de hastaları zor durumda bırakıyor. Özellikle yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşlar, bu durumdan en çok etkilenen gruplar arasında yer alıyor. Sağlık yetkilileri, vatandaşları maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarına uyma konusunda uyarıyor ve mümkünse evde kalmalarını tavsiye ediyor.

Gaziantep Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü, salgınla mücadelede yeni önlemler alıyor ve halkı bilgilendiriyor. Ayrıca, grip ve COVID-19 aşı kampanyalarının hızlandırılması, salgının yayılmasını kontrol altına almak için önemli bir adım olarak görülüyor.

Gaziantep'te yaşanan yoğun bakım ünitelerinin doluluğu, COVID-19 ve grip salgınının ciddiyetini bir kez daha gözler önüne seriyor. Vatandaşların ve sağlık çalışanlarının bu zorlu süreci birlikte aşması, kentin sağlık krizini yönetmedeki en önemli unsurlardan biri olarak öne çıkıyor.

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

DEM Parti Siirt Adayı Bu İki İsimden Biri Olacak

2024-01-13 23:28 - POLİTİKA

AK Parti Siirt İl Başkanlığına Bahri Caner Özturan Atandı

2024-01-17 22:37 - POLİTİKA

Hasan Doğru Yeniden Refah Partisi’nden Araban belediye başkanı adayı oldu

2024-01-18 16:19 - POLİTİKA

Kampüste Sınavlara Hazırlanan Öğrencilere Sıcak Çorba

2024-01-17 19:46 - TEKNOLOJİ

Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğu Gaziantep’te canlı izlenecek: İşte yeri ve saati

2024-01-18 14:24 - TEKNOLOJİ

Mardinli Öğrenciler Kısa Film’de Türkiye 3.cüsü oldu

2024-01-15 09:14 - EĞİTİM

Gaziantep’te başarılı gazeteciler ödüllerini aldı

2024-01-12 19:22 - YAŞAM

Mustafa Teke Yazdı.. Kalite ve Direnç

2024-01-15 11:16 - SPOR

MARDİN ARTUKLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BÖLGE ŞAMPİYONU

2024-01-18 03:35 - SPOR

Gaziantep FK'da Emre Mor girişimleri

2024-01-16 14:29 - SPOR

İlgili Haberler

10 Yaşındaki Çocuğun Boğazından Canlı Sülük Çıkarıldı

11:16 - SAĞLIK

DOKTORUN GÜLER YÜZÜ ANJİYO KORKUSUNU YENİYOR

11:11 - SAĞLIK

Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi

10:54 - SAĞLIK

Organ Bağışına Dikkat Çekildi

10:52 - SAĞLIK

Unutkanlığa Karşı Erken Tarama

11:48 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Bakan Uraloğlu: "Siirt’e 24 Yılda 62,6 Milyar TL Yatırım Yapıldı"

13:43 - GÜNDEM

10 Yaşındaki Çocuğun Boğazından Canlı Sülük Çıkarıldı

11:16 - SAĞLIK

Şiddete Karşı Kurumlar Bir Arada

11:14 - YAŞAM

DOKTORUN GÜLER YÜZÜ ANJİYO KORKUSUNU YENİYOR

11:11 - SAĞLIK

Kamudan Siirt TSO seçimlerine müdahale mi?

11:03 - GÜNDEM