?>

Hayvan yetiştiricilerine 45 milyon kilogram yem desteği

Hayvan yetiştiricilerine yem desteğini sürdüren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 7 milyon kg daha hayvan yemi desteğinde bulunmak, için protokol imzaladı.

GÜNDEM - 2 yıl önce

Çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine arpa, buğday, fide, zeytin, fıstık fidanı gibi önemli desteklerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hayvan yetiştiricilerine 7.000.000 kg yem dağıtımı için protokol imzaladı. Gaziantep Valiliğinde düzenlenen imza törenine, Vali Kemal Çeber ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı. Dağıtılacak olan 7.000.000 kg yem ile birlikte Şahinbey Belediyesi hayvan yetiştiricilerine 45 milyon kg hayvan yemi desteğinde bulunmuş olacak.

“Verilen destekler çok kıymetli”

Çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine çok önemli destekler verildiğini ifade eden Gaziantep Valisi Kemal Çeber “Benim burada olduğum son 6 aylık dönemde Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte birçok önemli protokole imza attık. Şahinbey Belediyemiz tohumdan büyük ve küçükbaş hayvana kadar çok önemli destekler veriyor. Bu destekler çiftçilerimiz ve hayvan yetiştiricilerimiz için çok önemli destekler. Şehrimizin en önemli özelliklerinden biriside ekilen alanların verimliliği. Ve bu topraklara ne dikersen yetişiyor. Bu ilin bereketli topraklarını üretimle buluşturabilmek ve çiftçilerimizi mutlu edebilmek adına yapılan her faaliyet bizler için çok kıymetli. Verilen bu desteklerin alan gezilerinde de ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Çiftçilerimizden ve hayvan yetiştiricilerimizden bizlere güzel dönüşleri oluyor. Çiftçi üretmeden karnımız doymaz. Hayvan yetiştiricilerimiz bu işi yapmazlarsa hiç birimiz adeta bu hayatta kalamayız. Bu anlamda bu destekler bizim için çok önemli. Şahinbey Belediyesi’nin bu destekleri kendine vazife görmesi toplumla ne kadar iç içe olduğunun en önemli göstergelerinden birisidir. Verilen desteklerden dolayı şahsım ve devletimizin kurumları adına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

“Üretim artıyor”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilerin ve hayvan yetiştiricilerinin her zaman yanında olduklarını belirterek, “Şahinbey Belediyesi olarak Valiliğimizin koordinasyonunda Tarım İl ve İlçe Müdürlüğümüz ile birlikte çiftçilerimizin ihtiyacı olan destekleri sağlamaya devam ediyoruz. Daha önce çiftçilerimize gübre, arpa, buğday ve mercimek tohumu dağıtımı gerçekleştirdik. Şimdide Şahinbey’de kayıtlı 4 bin hayvan yetiştiricimize 7 bin ton büyük ve küçükbaş hayvan yemi dağıtımı gerçekleştireceğiz. Çiftçilerimize daha önce silajlık mısır, yonca ve 900 bin adet zeytin ve fıstık fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Hayvancılıkla uğraşan ve maddi imkanı olmayan hayvan yetiştiricilerimize 2 tane gebe büyükbaş veya 16 koyun bir koç küçükbaş hayvan desteğinde bulunduk. Destekte bulunduğumuz hayvan yetiştiricilerimiz hayvan sayılarını çoğaltarak kendi üretimlerini sağlayıp, geçimlerini sağlayabiliyorlar. Amacımız; çiftçilerimizi ve hayvan yetiştiricilerimizi destekleyerek, üretimi arttırmak. Gıda üretiminin ne kadar önemli olduğunu özellikle pandemi sürecinde iyi gördük. Çiftçilerimize destek sağlamaya başladığımız günden itibaren Çiftçi Kayıt Sisteminde önemli derecede artış oldu. Çiftçilerimize ve Hayvan yetiştiricilerimize verdiğimiz desteğin maliyeti 1 milyar 348 milyon TL’ye ulaşırken bunun 760 milyon TL’si Şahinbey Belediyemiz tarafından karşılandı. Çiftçilerimiz ve hayvan yetiştiricilerimiz ürettikçe vatandaşlarımızda daha ucuz ürüne ulaşma imkanı buluyor. Verdiğimiz destekle yüzde 50 oranında artan hayvancılık, aynı artış oranıyla devam edecek. Bizlere destek olan Valimiz Kemal Çeber’e, Şahinbey Kaymakamımız Mehmet Emin Taşçı’ya, İl Tarım ve Orman Müdürümüz Mehmet Karayılan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

OSB’de bir işçi daha kaza kurbanı

2024-01-20 15:46 - GÜNDEM

Avukat Ejder Demir'in annesi hayatını kaybetti.

2024-01-22 11:26 - GÜNDEM

Siirt Belediyesi Minik Adımlar Kreşinde Karne Heyecanı Yaşandı

2024-01-19 15:17 - EĞİTİM

AK Parti Siirt İl Başkanlığına Bahri Caner Özturan Atandı

2024-01-17 22:37 - POLİTİKA

Hasan Doğru Yeniden Refah Partisi’nden Araban belediye başkanı adayı oldu

2024-01-18 16:19 - POLİTİKA

HÜDA PAR Siirt Belediye Başkan Adayı Özcan’dan Gazetemize Ziyaret

2024-01-19 14:47 - POLİTİKA

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Öğrencilerin Karne Heyecanına Ortak Oldu

2024-01-19 15:09 - EĞİTİM

Kampüste Sınavlara Hazırlanan Öğrencilere Sıcak Çorba

2024-01-17 19:46 - TEKNOLOJİ

Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğu Gaziantep’te canlı izlenecek: İşte yeri ve saati

2024-01-18 14:24 - TEKNOLOJİ

Gaziantep'te Bugün 40 vatandaşımız hayatını kaybetti

2024-01-19 17:59 - GÜNDEM

İlgili Haberler

“Anne Sevgisi En Yüce Değerdir”

12:27 - GÜNDEM

Siirt Protokolünden Şehit Ailesine Ziyaret

12:26 - GÜNDEM

HAYIRLI OLSUN TRAFİĞİ SÜRÜYOR

12:25 - GÜNDEM

Siirt’te Şampiyonluk Kutlamasında Facianın Eşiğinden Dönüldü!

01:47 - GÜNDEM

BİK Bölge Müdürü Yürekli’den Siirt’te Yoğun Temas Trafiği

13:17 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM

  TÜRKİYE’DE GLUTENSİZ ÜRETİM YAPAN İLK KADIN KOOPERATİFİ SİİRT’TE AÇILDI

12:28 - EKONOMİ

“Anne Sevgisi En Yüce Değerdir”

12:27 - GÜNDEM