?>

Hırvatistan Rallisi'ne damga vuran lastikler İzmit'te üretildi

Pirelli’nin İzmit’teki tesislerinde üretilen P Zero RA sert hamurlu lastiği Hırvatistan’da rallide ilk defa kullanıldı.

SPOR - 4 yıl önce

KOCAELİ (İGFA) - Toyota pilotu Sebastien Ogier, takım arkadaşı Elfyn Evans ve Hyundai pilotu Thierry Neuville ile son etaba kadar başa baş sürdürdüğü üçlü mücadelenin ardından ilk Hırvatistan Rallisi'ni sadece 0,6 saniye farkla kazandı. Pilotların üçü de dönüşümlü olarak rallinin liderliğini ele geçirdi. 

WRC'nin Ağustos 2019'dan bu yana ilk tam asfalt etabı olan Hırvatistan’da iki tekerden çekişli otomobiller için 2021 Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı da koşuldu. Aksiyon dolu yarışı kazanan İngiliz sürücü Jon Armstrong ilk birincilik unvanını aldı. Ekipler, hava koşullarının ve asfaltın son derece değişken olduğu bir rallide sert ve yumuşak hamurlar arasında seçim yapmak zorunda kaldığı için bu karar rallinin sonucu üzerinde kilit bir rol oynadı. 

HEDEF PORTEKİZ YARIŞLARI

Pirelli Ralli Etkinlikleri Yöneticisi Terenzio Testoni, şampiyonanın asfaltta koşulan ilk hafta sonu yolların genellikle kirli ve kaygan olması nedeniyle çok zorlayıcı olduğunu belirterek, "Bu durum, hem pilotlar hem de lastikler için büyük bir test oldu. Elde ettiğimiz bilgiler, en çok jantların hasar gördüğünü ve dolayısıyla anında lastiklerin durumunu etkilediğini gösteriyor. Tüm takımlar ve pilotlar bozuk asfaltın ve kasislerin jantlarda yol açtığı bu hasarla başa çıkmak zorunda kaldı. Lastiklere gelince, aşınma seviyelerinden memnunuz; zeminin zorluğuna ve 150 dereceye çıkan yüksek çalışma sıcaklığına rağmen aşınma makul düzeyde kontrol altındaydı. Şimdi lastiklerden temel olarak mukavemet ve dayanıklılık talep eden toprak parkurlu Portekiz yarışını sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da 'Pir Aziz'e vefa

2021-04-22 11:49 - GÜNDEM

İhata duvarı yaptırılacak

2021-04-20 21:09 - YAŞAM

Temizlik hırdavat malzeme satın alınacaktır

2021-04-22 23:34 - YAŞAM

COVID-19'a karşı 'Ozon' tedavisi

2021-04-22 08:46 - SAĞLIK

"23 Nisan'ı yönetmen koltuğunda kutlamak isterim"

2021-04-22 18:22 - MAGAZİN

Ayak Tenis Federasyonu iddialı geliyor

2021-04-26 12:00 - SPOR

Türk yapımı film, Moskova'da dünya prömiyeri yapacak

2021-04-20 11:27 - MAGAZİN

Siirt Belediyesi PERSONEL ALIMI MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI

2021-04-23 14:22 - GÜNDEM

Bakan Akar: "Karada 400, havada 60'tan fazla hedef etkisiz hale getirildi"

2021-04-24 19:10 - ASAYİŞ

SİHA'ların yeni vurucu gücü MAM-T göreve hazır

2021-04-23 10:45 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

Muhittin Gürhan İstanbul koşusunda da altın madalya aldı

14:07 - SPOR

Siirtli Sporcu İstanbul Yarı Maratonu'nda Zirveye Çıktı

10:01 - SPOR

Dünya Ve Avrupa Şampiyonu Milli Sporcumuz Evin Demirhan Yavuz’dan Gençlik Ve Spor İl Müdürüne Ziyaret

16:29 - SPOR

Şampiyon Sporcuya Anlamlı Ziyaret: İl Müdürü Çalgan’dan İrem Nur Anık’ın Ailesine Tebrik

10:09 - SPOR

Siirt’te Play-Off Hayecanı Öncesi Atatürk Stadyumu’nda İnceleme

16:13 - SPOR

Günün Manşetleri

Siirt Türk Telekom Fen Lisesi'nden GAP Yeşil İnovasyon'da Büyük Başarı

12:32 - EĞİTİM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Bilinçlendirme Etkinliği Düzenlendi

10:11 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeline Bilgi Güvenliği Eğitimi Verildi

10:09 - SAĞLIK

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM