?>

İhracat Akademisi Projesi 8. dönem eğitim programı başladı

Gaziantep sanayi odası (gso) tarafından dış ticaret alanında firmaların rekabetçiliğini artırmak, pazar paylarını geliştirmek ve ihtiyaç duyulan donanımlı dış ticaret personeli istihdamını sağlamak hedefiyle sürdürülen ihracat

EKONOMİ - 3 yıl önce

Birleşik Krallık Hükümeti’nin Dışişleri, İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi tarafından finanse edilen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından yürütülen “Deprem Sonrası Erken Toparlanma için Mesleki Eğitim, İstihdam ve Sosyal Hizmetler Aracılığı ile Toplum Temelli Modeller Oluşturma Projesi” çerçevesinde Gaziantep Sanayi Odası iş birliğinde İhracat Akademisi Projesi 8. Dönem Eğitim Programı başlatıldı.

16 Ekim 2023 tarihinde başlatılan eğitim programı ile firmaların rekabet gücüne katkı sağlanması, üretilen ürünlerin pazar payının geliştirilmesi ve ihtiyaç duyulan donanımlı dış ticaret personeli istihdamının sağlanması amaçlanıyor. GSO tarafından 5 yıl önce hayata geçirilen İhracat Akademisi Projesi ile bugüne kadar 7 dönem eğitim programı yapıldı.

Eğitimlere 113 firmadan 128 kursiyer katıldı. Bu süreçte 35 kişi istihdam edilirken 2 aylık eğitim periyotlarında toplam bin 600 eğitim saati ile faaliyetler gerçekleştirildi.

Eğitim kapsamında pazar araştırması, dış ticaret istihbaratı, hedef pazar ve alıcıların tespiti, uluslararası satış teknikleri ve uluslararası pazarlama karması organizasyonu konularında teorik ve pratik eğitimler verilecek.

Proje ile kursiyerlerin firmalarla eşleştirilmesi, istihdam edilen personelin 2 ay boyunca teorik ve uygulamalı dış ticaret eğitimi ile danışmanlık almasının sağlanması ve firmaların belirleyeceği hedef pazarlarda tespit edilen potansiyel alıcı listelerinin detaylı bilgileriyle firmalara sunulması hedefleniyor.

GSO İhracat Akademisi Projesi 8. dönem eğitim ve danışmanlık programının ilk haftası yüz yüze eğitim olarak GSO Eğitim Salonu’nda, geri kalan kısmı ise online olarak gerçekleştirilecek.

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

2 Bin 47 Rakımlı Pervari Çemikari Yaylasında Karakovan Bal Hasadı Yapıldı

2023-10-16 10:02 - YAŞAM

Siirt'te eylem hazırlığındaki terörist yakalandı

2023-10-13 13:51 - ASAYİŞ

Vehip Emrah’tan Siirt Valisi Kızılkaya’ya ziyaret

2023-10-12 12:26 - YAŞAM

Gaziantep’te kaçakçılık ve uyuşturucu operasyonu: 9 şahıs tutuklandı

2023-10-16 13:00 - ASAYİŞ

Siirt’i Şırnak'a Bağlayacak Projede Sona Gelindi

2023-10-13 13:28 - TEKNOLOJİ

Siirt Üniversitesi’nde ulusal Siirt keçi çalıştayı

2023-10-13 16:19 - EĞİTİM

Müftü Pinal, gençlerle buluştu

2023-10-17 12:55 - EĞİTİM

Gaziantep’te korkunç kaza: 2 ölü

2023-10-12 19:23 - ASAYİŞ

Hemşehrimiz Batur Mardin İŞ-KUR İl Müdürlüğüne Atandı

2023-10-12 12:22 - YAŞAM

Hasan Kutay’a tebrik ziyareti

2023-10-14 10:02 - YAŞAM

İlgili Haberler

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

  TÜRKİYE’DE GLUTENSİZ ÜRETİM YAPAN İLK KADIN KOOPERATİFİ SİİRT’TE AÇILDI

12:28 - EKONOMİ

1525 Tonluk Asfalt Desteği

13:12 - EKONOMİ

Kuzu, Türkiye-Cezayir Forumunda

13:11 - EKONOMİ

Çiftçiye Destek Görüşmesi

13:02 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM

  TÜRKİYE’DE GLUTENSİZ ÜRETİM YAPAN İLK KADIN KOOPERATİFİ SİİRT’TE AÇILDI

12:28 - EKONOMİ