?>

İzmir Bergama 'Selinos' ile şahlanacak

UNESCO Dünya Mirası İzmir Bergama’da tarihi eserleri gün yüzüne çıkaracak olan Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi ‘İğne ile Kuyu Kazmak’ misali ilerleyen meşakkatli bir proje olarak tarihe geçmeye hazırlanıyor.

GÜNDEM - 5 yıl önce

İZMİR (İGFA)- Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu,  1. ve 3. Derece  Arkeolojik Sit Alanı içerisinde bulunan Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi’ ile Bergama'nın hak ettiği değere kavuşacağını söyledi. Projenin yılların hayali olduğun belirten Başkan Koştu, proje ile birlikte 1380 metrelik bölümde bilimsel kazı, temizlik, restorasyon, konservasyon ve çevre düzenlemeleri yapacaklarını anlattı.

Çalışmaların hassasiyetle devam ettiğini kaydeden Başkan Koştu, "Peyzaj düzenlemesi, Ulu Cami Önü Köprüsü Restitüsyon ve Restorasyonu, Tabaklar Hamamı Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyonu, Tabaklar Köprüsü Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyonu, Üç kemer Köprüsü Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon projelerini hayata geçireceğiz. Selinos Deresi sağ ve sol yamaçlarında bulunan yaklaşık 1000 metrelik kargir duvarların onarımını yapacağız.  Yaklaşık 1400 metrelik yeni kargir duvarlar inşa edeceğiz. Dere yatağında toprak, moloz birikintilerini alıp, temiz bir hale getireceğiz. Proje alanımız içerisinde kalan tarihi yapılarımız için rölöve, restitüsyon, restorasyon ve çevre düzeni projelerini hayata geçireceğiz. Dere yatağı temizliği, korkuluklar ve diğer imalatların büyük bir bölümü insan eliyle tarihi yapıya zarar vermeden yapacağız” dedi.

Başkan Koştu, UNESCO Dünya Mirası Bergama'yı şahlandıracak projenin barındırdığı bir çok özellikle Türkye'de tek olacağını belirterek, projelendirme sürecine olan katkılarından ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve bürokratlarına teşekkür etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor

2021-03-17 12:06 - GÜNDEM

Kocaeli'de Gebzeli EYT'lilerden açıklama

2021-03-16 16:02 - GÜNDEM

Yurtta hava durumu

2021-03-18 08:58 - GÜNDEM

Siirt çevre yolunda korkutucu kaza

2021-03-17 13:48 - ASAYİŞ

Siirt'te uyuşturucu operasyonu

2021-03-17 12:50 - ASAYİŞ

Endişelendiren vaka artışı devam ediyor!

2021-03-17 21:19 - SAĞLIK

Çarpışmanın etkisi ile araç alev aldı

2021-03-17 14:01 - ASAYİŞ

UNESCO ödüllü Mardinli dede Beşiktaş şerefine şeker dağıttı (Özel Haber)

2021-03-18 16:56 - SPOR

Bakan Soylu: "Yunanistan, göçmenleri kelepçeyle ölüme attı!"

2021-03-19 13:23 - ASAYİŞ

Edirne İpsala'da ev ziyaretleri yasaklandı

2021-03-15 09:42 - GÜNDEM

İlgili Haberler

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

Yaylalar huzur buldukça üretim artıyor, arıcılar bölgeyi sahipleniyor

12:41 - GÜNDEM

Bu köyde herkesin bir serası var

12:53 - GÜNDEM

Aşırı sıcaklar nedeniyle gündüz ara veren işçiler gece çalışmaya başladı

12:36 - GÜNDEM

Toplu taşımaya çekidüzen verilmeli

12:28 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Eski İl başkanı Muhdi Koyuncu da CHP’den istifa etti

22:23 - POLİTİKA

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

SİİRT VE MALATYA PROTOKOLÜ, BOZKURTOĞLU ÇİFTİNİN MUTLU GÜNÜNDE BULUŞTU

13:19 - YAŞAM

Barajlarda su seviyesi düşüyor

12:43 - YAŞAM

SİİRT'İN ZİRVESİNDEKİ GİZEM: İRUN KALESİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

12:43 - YAŞAM