?>

Kanada'da sel felaketi akaryakıta kısıtlama getirdi

Kanada'da selin vurduğu British Columbia eyaletinde karayolu ve demiryolu bağlantılarının kesintiye uğramasının ardından tedarik zincirinde yaşanan aksamalar nedeniyle olası yakıt sıkıntısına karşı akaryakıt kullanımı Aralık ayına kadar kısıtlandı.

EKONOMİ - 5 yıl önce

Kanada'da selin vurduğu British Columbia eyaletinde karayolu ve demiryolu bağlantılarının kesintiye uğramasının ardından tedarik zincirinde yaşanan aksamalar nedeniyle olası yakıt sıkıntısına karşı akaryakıt kullanımı Aralık ayına kadar kısıtlandı. Zorunlu haller dışında seyahat yapılmaması da istendi.

Kanada'nın British Columbia eyaletinde bu hafta etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinin izleri hala silinemedi. Kanada Silahlı Kuvvetleri personeli, olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen eyalette devam eden çalışmalara yardımcı olmak için bölgeye geldi. Ham petrol taşıyan Trans Mountain boru hattının ise en az bir hafta daha kapalı olacağı açıklandı. Demir yolu ağındaki kesintiler de sevkiyatları engelledi. Tedarik zincirinde yaşanan aksama ve çalışmaları kolaylaştırma amacıyla yeni tedbirler alındı.

Akaryakıt kullanımına kısıtlama

Eyaletin Kamu Güvenliği Bakanı Mike Farnworth, selde hasar gören otoyol ağının onarılması sırasında trafiğe kısıtlama getirildiğini duyurdu. Diğer yandan yakıt sıkıntısından korkan Bakan Farnworth, tedarik zincirindeki aksamalar nedeniyle akaryakıt kullanımının 1 Aralık'a kadar kısıtlandığını açıkladı. Farnworth, "İnsanlardan şu anda yakıt tüketimini ve araç seyahatlerini sınırlamalarını istiyoruz" dedi. Farnworth, "Eyalet olarak birlik olmamız gereken 10 ila 11 gün var, açgözlüysek başarısız oluruz. İnsanların büyük çoğunluğu doğru olanı yapacaktır. Bu adımlar ticari trafiğin de akışını sağlayacak, tedarik zincirlerimizi dengeleyecek ve herkesin eve güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlayacak" ifadelerini kullandı. Kısıtlama kararıyla sürücüler, artık 30 litreden fazla yakıt alamayacak.

Selin bilançosu ağır

Sel felaketi nedeniyle 18 bin kişinin evlerinden tahliye edildiği eyalette, yaklaşık 14 bin kişi halen evine dönmedi. Binlerce hayvanın da telef olduğu selin zararının 790 milyon Dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Selde şu ana kadar 1 kişi hayatını kaybederken, sayının artmasından endişe ediliyor. - OTTAWA

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'de deprem riski olan bölgeler nerelerdir? Türkiye fay hattı haritası...

2021-11-17 16:33 - YAŞAM

Başak Dizer ve Kıvanç Tatlıtuğ çiftinin erkek bebekleri olacak

2021-11-19 10:00 - MAGAZİN

Ronaldo'nun sevgilisinden Messi'ye kalpli sosyal medya mesajı: Aman duymasın

2021-11-18 01:32 - SPOR

Buharkent, Türkiye Tırmanma Yarışı'na ev sahipliği yapacak

2021-11-16 12:33 - SPOR

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel, takipçisinin mesajlarını ifşa etti

2021-11-19 08:01 - MAGAZİN

Basit Önlemler ile Çocukları Hastalıklardan Korumak Mümkün

2021-11-16 12:33 - SAĞLIK

Üç Kuruş'un güzel oyuncusu Aslıhan Malbora, mini şortlu pozlarıyla büyülüyor

2021-11-20 08:00 - MAGAZİN

İbrahim Hakkı’nın İzinde Gökyüzü Gözlem Şenliği

2021-11-16 12:12 - EĞİTİM

TikTok'ta 8,5 milyon takipçisi bulunan fenomen Ceren Yaldız, rakiplerine meydan okudu

2021-11-20 16:33 - MAGAZİN

Karısını öpmek için Hamdi Alkan'dan izin istedi

2021-11-18 14:03 - MAGAZİN

İlgili Haberler

70 Bin TL'ye satılan çamaşır makinesi ikinci elde 6 bin TL

13:05 - EKONOMİ

120 Kişiye İş Kapısı Oldu

12:55 - EKONOMİ

Faiz İndirildi, Vade 72 Aya Çıkarıldı

12:52 - EKONOMİ

Basın İçin Ortak Çalışma Vurgusu

12:47 - EKONOMİ

Borçlu Abonelere Elektrik Verilmeyecek

12:36 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

YURTLİG’de Zirveye Çıkan Sporcular Ödüllendirildi

13:22 - SPOR

Çocuklar Geleceğin Mesleklerini Yerinde Öğreniyor

13:22 - YAŞAM

Dalgıç Ekibi Göreve Hazır

13:19 - YAŞAM

Haşere ve Kenelere Karşı Mücadele

13:19 - YAŞAM