?>

Kapadokya aşığı 85 yaşındaki turist rehberi 27 yıldır Kapadokya'yı tanıtıyor

85 yaşındaki profesyonel turist rehberi Ülkü Yılmaz ilerleyen yaşına rağmen Kapadokya'yı ziyaret eden yabancı turistlere bölgenin tarihi ve kültürel özelliklerini anlatıyor.

YAŞAM - 4 yıl önce

Kendisini "Kapadokya aşığı" olarak nitelendiren Yılmaz, 1960 yılında adım attığı turizm sektöründe farklı görevlerde bulundu. 1995 yılında kokart alarak İngilizce turist rehberliği yapmaya başlayan Yılmaz, hem bölgeyi tanıtıyor hem de yaz kış demeden sevdalısı olduğu coğrafyayı geziyor. Nevşehir Turist Rehberleri Odası üyesi Yılmaz, AA muhabirine, mesleğinin kendisi için en özel hobi olduğunu, bu işi yapmaktan keyif aldığını ve yıllardır geçimini de sağladığını belirtti. 62 yılık turizm serüveninin 27 yılını farklı ülke insanlarına Kapadokya'yı tanıtabilmek için geçirdiğini anlatan Yılmaz, "Rehberlik zevkli bir meslek. Türkiye'yi ziyarete gelen insanlara ülkemizi anlatıyor, bilgi verip, misafirperverlik gösteriyoruz. Benim branşım tarihi ve arkeolojik alanlar. Tarih ve arkeolojiye ilgi duyuyorum. Okumak ve öğrenmek bir de bunlar hakkında bilgi vermek benim için keyif verici." dedi.

11 yaşındaki Iraklı küçük kız doğuştan sedef hastasıydı, İzmir'de sağlığına kavuştu

Kapadokya tarihini detaylıca öğrenebilmek için sürekli okuyorYıllarını verdiği Kapadokya'da peribacaları, tarihi ve kültürel miraslar arasında gezinti yapan turistlere eşlik etmenin yaşamına renk kattığını dile getiren Yılmaz, konuklara bölgenin binlerce yıllık tarihini ve medeniyetleri doyurucu şekilde anlatabilmek için kaynak araştırıp okumaya devam ettiğini söyledi.Meslek ayrımı olmaksızın kişilerin başarıya ulaşabilmek adına kendini geliştirmek için çabalaması gerektiğini, sevdiği mesleği yapmanın engel tanımadığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Mesleğimin zorlukları bana göre yok. Zorluk görmedim, neresi zordur bilmiyorum ama yaş ilerledikçe fiziki bazı problemler olabiliyor. Mesela uzun uzadıya yürüyemem, başka da bir zorluğu yok. Kapadokya, birçok yönden önemli ve enteresan bir yer. Coğrafi, jeolojik ve tarihi özellikleri çok mühim. Ben gerçek manada Kapadokya aşığıyım ve burayı çok seviyorum. Mümkün mertebe Kapadokya ile ilgili çok fazla şey öğrenmek istiyorum ve okuduğumu da aktarmaya çalışıyorum. Öğrendiklerimi başka insanlara aktarmayı görev ve zevk kabul ediyorum. Yaşım epey ilerledi fakat fiziksel ve mental yönden kendimi güçlü hissettiğim sürece mesleğimi sürdürmeyi istiyorum." Meslek hayatı boyunca Türkiye başta olmak üzere çeşitli ülkelerin devlet adamlarına da bölgede rehberlik ettiğini anlatan Yılmaz, çeyrek asrı aşkın zamanda güzel anılar biriktirdiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK : AA
Haftanın Öne Çıkanları

Çok Güzel Hareketler 2'den Cemile Canyurt'un önceki mesleği şaşırttı

2022-02-19 21:38 - MAGAZİN

Adını Feriha Koydum'un oyuncuları Hazal Kaya ve Ceyda Ateş yıllar sonra buluştu

2022-02-19 09:39 - MAGAZİN

Bir döneme damga vuran gazeteci Mithat Bereket, Sürmenaj hastalığıyla mücadele ediyor

2022-02-18 21:39 - MAGAZİN

Yıllar önce aldığı tektaş yüzünden alay konusu olan Eser Yenenler, kesenin ağzını açtı

2022-02-15 12:37 - MAGAZİN

Böyle mi anılacaktı! Şampiyonlar Ligi'nde Messi'den kötüsü yok

2022-02-16 10:44 - SPOR

Lerzan Mutlu hayalindeki erkeği anlattı: Sevişmek çok sıradan

2022-02-14 19:09 - MAGAZİN

TEM'de zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

2022-02-17 06:12 - GÜNDEM

Esra Ersoy, kadın takipçisinin yaptığı ahlaksız teklifi ifşa etti

2022-02-19 22:38 - MAGAZİN

Yuri Gorshkov görüşmeleri duyurdu!

2022-02-18 18:39 - SPOR

İlhan Palut: "Hakem yönetiminden tatmin olmadım"

2022-02-14 02:09 - SPOR

İlgili Haberler

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Siirt SGK İl Müdürü İlbaş, Personelin Sosyal Güvenlik Haftası'nı Kutladı

13:39 - YAŞAM

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

İpek Yolu Kervanı Türkiye’den COP17’ye Uzanan Yolculuğa Başladı

12:31 - YAŞAM

ÇAMURA SAPLANAN BÜYÜKBAŞ HAYVAN KURTARILDI

12:24 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Maçları Siirt’te Oynanacak

20:03 - SPOR

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM