?>

Kocaeli EMEP'ten Bakan Yanık'a istifa çağrısı

EMEP Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyesi Reyhan Başaran, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'a istifa çağrısında bulundu.

POLİTİKA - 5 yıl önce

KOCAELİ (İGFA)- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesi ile birleştirilen ve daha önce de pek çok kez isim değişikliğine gidilen Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” ile “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı” olarak ikiye ayrılmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na atanan Derya Yanık'a tepkiler sürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın 23 Nisan'da koltuğuna oturttuğu çocuğa Ramazan dolayısıyla çikolata ikram edilmediğini belirtmesi ve koruma altında olduğunu ifşa etmesini eleştiren Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Yöneticisi Reyhan Başaran, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı derhal görevinden istifa etmelidir" dedi.

AK PARTİ PROPAGANDASI

Derya Yanık'ın ilk icraatına değinen Başaran, "İlk icraat olarak, ülkede AK Parti yönetimi süresince çocuk işçiliğinin arttığı, vakıf ve yurtlarında istismara uğradığı gerçeğiyle birlikte 23 Nisan'da koltuğuna oturttuğu çocuğun koruma altında olduğunu söylemesi çikolata ikramı üzerinden inanç siyaseti yapması, AK Parti'nin, sorumlu olduğu bakanlığı tam olarak kendi siyasi şovunu yapacak bir bakana teslim ettiğini göstermiştir" dedi. Atama bakanlarının AKP propagandası dışında hiçbir yeterlilik ve misyon taşımadıklarını öne süren Başaran, "Bu göreve gelenler koltuklarını sadece AK Parti'nin siyasi malzemelerini kullanmak tek adam yönetimini güçlendirmek dışında hizmet üretmediklerini göstermiştir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı derhal görevinden istifa etmelidir" çağrısında bulundu.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da 'Pir Aziz'e vefa

2021-04-22 11:49 - GÜNDEM

İhata duvarı yaptırılacak

2021-04-20 21:09 - YAŞAM

Oyuncu Fahriye Evcen yatak firmasının marka yüzü oldu

2021-04-27 10:16 - MAGAZİN

Temizlik hırdavat malzeme satın alınacaktır

2021-04-22 23:34 - YAŞAM

Siirt Belediyesi PERSONEL ALIMI MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI

2021-04-23 14:22 - GÜNDEM

Mardin’de judo kuşak sınavı yapıldı

2021-04-27 11:25 - SPOR

COVID-19'a karşı 'Ozon' tedavisi

2021-04-22 08:46 - SAĞLIK

Ayak Tenis Federasyonu iddialı geliyor

2021-04-26 12:00 - SPOR

"23 Nisan'ı yönetmen koltuğunda kutlamak isterim"

2021-04-22 18:22 - MAGAZİN

ASÜ'lü milli güreşçiden '10 numara' şampiyonluk

2021-04-27 09:38 - SPOR

İlgili Haberler

Sarıtaş’tan TBMM’de Çocukların Cezaevi Koşullarına İlişkin Eleştiri

11:15 - POLİTİKA

Eski İl başkanı Muhdi Koyuncu da CHP’den istifa etti

22:23 - POLİTİKA

Şehitler Köyünden “Terörsüz Türkiye” Desteği

12:42 - POLİTİKA

Yeni Halk Kütüphanesi İçin Girişim

12:25 - POLİTİKA

AK Parti'de Üye Mesaisi

12:58 - POLİTİKA

Günün Manşetleri

Çocuklar Kahvaltı Programında Buluştu

11:18 - YAŞAM

Siirtli Çocuklar Yaz Kampında Mersin’in Keyfini Çıkardı

11:17 - YAŞAM

İki Köyün İçme Suyu İçin İhaleye Çıkılıyor

11:16 - EKONOMİ

Siirt Özel İdaresi’nin Gelir-Gideri Açıklandı

11:16 - EKONOMİ

PTT’den Sahte Mesaj Dolandırıcılığı Uyarısı

11:14 - GÜNDEM