?>

Kocaeli Körfez Emek Gençliği’nden işçilerle anket

Körfez Emek Gençliği’nin genç işçilerle yaptığı ankete göre gençler borçlarla boğuşuyor, düzenli beslenemiyor, gelecek planı yapamıyor.

GÜNDEM - 5 yıl önce

KOCAELİ (İGFA)- Metal, petrokimya, hizmet, depo, lojistik, liman, inşaat gibi 8 farklı iş kolundan 17-30 yaş arası 70 genç ile yapılan ankette çıkan sonuçlar genç işçilerin yaşanan bu kriz koşullarındaki yaşam standartlarını gözler önüne seriyor. Ankete katılan işçilerin yüzde 57’sinin işyerlerinde pandemiden sonra da herhangi bir değişiklik olmadı. Pandemi öncesindeki çalışma saatleri, izin günleri, mola süreleri aynı şekilde kaldı. Salgının resmi olarak açıklanmasından bir hafta sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 100 milyar liralık ekonomik destek paketinden emekçilere düşen ise 2 milyar liraydı. Ankete katılan işçilerin yüzde 81.4’ü, ekonomik destek paketinden yararlanamadığını belirtti. Körfez Emek Gençliği tarafından yapılan açıklamada, kriz koşulları ile birleşen salgının yarattığı ekonomik sıkışmışlık genç işçiler içerisinde de apaçık kendini gösterdiği ve her gün gelen yeni zamlar ücretleri gelmeden eritir durumda olduğu söylendi. Genç işçilerin yüzde 81,5’inin ücretlerinin temel ihtiyaçlarını karşılamadığını söylemesi de bu gerçekliğin somut örneğini veriyor.

‘SADECE YÜZDE 3’Ü YAŞAM KOŞULLARINI İYİ BULUYOR’

Ankete katılan genç işçilerin sadece yüzde 3’ünün ülkedeki yaşam koşullarını iyi bulduğunu açıklayan Körfez Emek Gençliği, anketimize katılan genç işçilerin yüzde 77’sinin Türkiye’de herhangi bir partinin gençliğe yönelik politikaları olduğunu düşünmediğini kaydetti.  "Patronlar ve hükümet kendi çıkarlarını savunmak için birlikte ve örgütlü hareket ediyorsa, bizler de kendi taleplerimiz, yaşam hakkımız için birlik olup örgütlenmek zorundayız" diyen gençler, "Bunun için bu 1 Mayıs’ta bulunduğumuz her yerde yan yana gelmeli, taleplerimizi hep birlikte haykırmalıyız. İş, eğitim, gelecek, gençlik hiçbirinden vazgeçmeyecek” çağrısında bulundu.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da 'Pir Aziz'e vefa

2021-04-22 11:49 - GÜNDEM

İhata duvarı yaptırılacak

2021-04-20 21:09 - YAŞAM

Temizlik hırdavat malzeme satın alınacaktır

2021-04-22 23:34 - YAŞAM

Siirt Belediyesi PERSONEL ALIMI MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI

2021-04-23 14:22 - GÜNDEM

Türk yapımı film, Moskova'da dünya prömiyeri yapacak

2021-04-20 11:27 - MAGAZİN

COVID-19'a karşı 'Ozon' tedavisi

2021-04-22 08:46 - SAĞLIK

"23 Nisan'ı yönetmen koltuğunda kutlamak isterim"

2021-04-22 18:22 - MAGAZİN

Ayak Tenis Federasyonu iddialı geliyor

2021-04-26 12:00 - SPOR

Bakan Akar: "Karada 400, havada 60'tan fazla hedef etkisiz hale getirildi"

2021-04-24 19:10 - ASAYİŞ

SİHA'ların yeni vurucu gücü MAM-T göreve hazır

2021-04-23 10:45 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

“Anne Sevgisi En Yüce Değerdir”

12:27 - GÜNDEM

Siirt Protokolünden Şehit Ailesine Ziyaret

12:26 - GÜNDEM

HAYIRLI OLSUN TRAFİĞİ SÜRÜYOR

12:25 - GÜNDEM

Siirt’te Şampiyonluk Kutlamasında Facianın Eşiğinden Dönüldü!

01:47 - GÜNDEM

BİK Bölge Müdürü Yürekli’den Siirt’te Yoğun Temas Trafiği

13:17 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Maçları Siirt’te Oynanacak

20:03 - SPOR

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM