?>

Kocaeli'de kitapseverler ödüllendirildi

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kütüphane Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Kütüphaneyi aktif kullanan ve en çok kitap okuyan Kocaelili okurlar da ödüllendirildi.

GÜNDEM - 5 yıl önce

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Halk Kütüphanesi'ne yaptığı ziyarette okurlarla sohbet eden Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, kütüphanenin Seka Bilim Merkezi ile iç içe olmasının önemine vurgu yaptı. Kütüphanede 20 bin basılı yayının yer aldığına dikkati çeken Başkan Büyükakın, dijitalde ise 23 bin e-kitap ile hizmet verildiğini kaydetti.

AVANTAJ VE DEZAVANTAJ

Eskiden insanların İskenderiye Kütüphaneleri gibi büyük kütüphaneler yaptığını hatırlatan Başkan Doç. Dr. Büyükakın, “Bugün kütüphaneler bu mekan bağlamını ortadan kaldırdı. Üniversitede yüksek lisans yaparken kütüphanelere giderdik. Doktora döneminde ise online veri tabanından makalelere ulaşmaya başladık. Ama tabii kağıda dokunmak başka bir şey. Okuduğunuz bir cümlenin altını çizmenin keyfi başka. Bazen online okuma mı yoksa kitapla yüz yüze olmak mı iyi diye düşünüyorum. Eskiden bir kitaba ulaşmak için kilometrelerce yol kat ederken, şimdi elektronik imkanlarla o kitaba ulaşabiliyorsunuz. Sanki avantaj ve dezavantaj bir arada gibi” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN OKURLARINA ANLAMLI HEDİYE

Başkan, avantaj ve dezavantaj bahsi sırasında okurlarla son okuduğu “Davut ve Golyat” kitabı ile ilgili görüşlerini paylaştı.  Başkan Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi’ni aktif olarak kullanan ve en çok kitap okuyan 10 kişiye, 10’lu kitap setlerini armağan ederek, tebrik etti.

Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen toplantıda, Emekli Biyoloji öğretmeni Naci Ayata, Behlül Kızıltaş, Onurhan Talan, Ayşegül Demirtaş, Adem Özkardeş, Beyza Alim, Büşra Çelik ve 10 yaşındaki Selin Aslan Başkan Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın elinden hediye kitaplarını aldı. Ayrıca kütüphaneyi aktif olarak kullanan ve en çok kitap okuyan 100 kişiye de kitap seti armağan edilerek, kitaplar vatandaşların evlerine Başkanın Teşekkür Mektubu ile gönderildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ortopedik Protez ve Ortez teknikerleri kadro istiyor! (Özel Haber)

2021-03-26 17:08 - SAĞLIK

Kadri Yıldırım hayatını kaybetti

2021-03-29 18:26 - GÜNDEM

6 kalem gıda maddesi satın alınacak

2021-03-28 19:10 - YAŞAM

Kılıçdaroğlu Bursa'dan gençlere seslendi

2021-03-26 16:16 - POLİTİKA

İzmir Aliağa, Tofaş'ı konuk edecek

2021-03-31 18:06 - SPOR

Macaristan'daki Türk girişimciden online market

2021-03-30 09:20 - DÜNYA

Siirt'te Ekmekçiler Köyü Şehitleri Unutulmadı

2021-03-30 23:11 - YAŞAM

Muğla Büyükşehir'den organik ve yöresele destek

2021-03-26 13:46 - EKONOMİ

Lastik satın alınacak

2021-03-30 19:42 - GÜNDEM

İzmir ekibine potada son çeyrek yetmedi

2021-03-28 09:41 - SPOR

İlgili Haberler

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Toplandı

13:18 - GÜNDEM

Anayasa Mahkemesi Üyesi Akçil’den Siirt Temasları

13:17 - GÜNDEM

Çay ve Yavuz Basın İçin Görüştü

13:14 - GÜNDEM

BİK Genel Müdürü Çay, bölge toplantısına katılacak

13:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

YURTLİG’de Zirveye Çıkan Sporcular Ödüllendirildi

13:22 - SPOR

Çocuklar Geleceğin Mesleklerini Yerinde Öğreniyor

13:22 - YAŞAM

Dalgıç Ekibi Göreve Hazır

13:19 - YAŞAM

Haşere ve Kenelere Karşı Mücadele

13:19 - YAŞAM