?>

Kocaeli'de yüzde 50 hibeli tohum desteği

Kocaeli'de yerli olarak üretilen verimi yüksek sertifikalı tohumlar, il genelinde yaklaşık 50 bin dekar araziye ekilecek.

GÜNDEM - 4 yıl önce

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla geliştirdiği “Yem Bitkisi Tohumu Destekleme Projesi” kapsamında, yüzde 50 hibe destekli yem bitkisi tohumu çiftçilere ulaştırılmaya başlandı. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce, il genelinde yürütülen proje çerçevesinde çiftçilere bugüne kadar dane mısır, slajlık mısır, yonca, buğday, arpa, yem bezelyesi, korunga, tritikale, sudan otu, yulaf, ayçiçeği süt otu ve çayır mera karışımları olmak üzere 6 bin 100 ton yem bitkisi tohumu desteği verildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce verilen yem bitkisi tohumunun kalitesinden ve elde edilen verimden memnun kalan çiftçilere, talepleri üzerine bu yıl da ilkbaharda üretim sezonunda ekilmek üzere 90 ton dane ve silajlık mısır, 30 ton yonca olmak üzere, toplam 120 ton sertifikalı tohum desteği sağlanıyor. Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, burada yaptığı konuşmada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kesimdeki tarıma ve hayvancılığa önem verdikleri, bu kapsamda bugüne kadar çiftçilere ciddi destekler sağladıklarını anımsattı.

50 BİN DEKAR ARAZİYE EKİLECEK

Konuşmaların ardından dane ve silajlık mısır ile yonca tohumları, çiftçilere ulaştırılmak üzere muhtarlara teslim edildi. Yerli olarak üretilen verimi yüksek sertifikalı tohumlar, il genelinde yaklaşık 50 bin dekar araziye ekilecek. Çiftçilere, bölgenin koşullarına uygun, adaptasyon sağlamış verimli ve sertifikalı tohum desteği veriliyor, ekim alanları yerinde kontrol ediliyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen tohumlar sertifikalı ve ilaçlanmış olarak üreticilere sunuluyor. Çimlenme kabiliyeti yüksek olan ve her dekara atılan tohum miktarında yüzde 25 tasarruf sağlanıyor, bu da maliyeti düşüyor. 

Haftanın Öne Çıkanları

Kilitli parke taşlı onarım işleri yaptırılacaktır

2021-04-06 21:33 - GÜNDEM

Laboratuvar malzemeleri satın alınacak

2021-04-07 23:07 - YAŞAM

Polis Haftası kutlandı

2021-04-07 15:37 - YAŞAM

Pompa bakım onarım hizmeti alınacaktır

2021-04-07 23:06 - GÜNDEM

Kuru gıda malzemeleri satın alınacaktır

2021-04-07 23:07 - YAŞAM

ÇOCUK HAKLARI DURAĞI AÇILDI

2021-04-07 15:39 - YAŞAM

Gemlikli şehidin kızı da artık polis

2021-04-10 18:09 - GÜNDEM

Anne kız lösemiyi birlikte yendi

2021-04-12 18:19 - SAĞLIK

Kurtalan’da 15. okuma etkinliği

2021-04-07 15:35 - EĞİTİM

EVİN ODUNLUĞUNDA ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

2021-04-13 12:29 - YAŞAM

İlgili Haberler

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM

Siirt/Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi Yapıldı

15:09 - GÜNDEM

Modern İşgalcilere Kim Dur Diyecek! Kafe İşletenler Kaldırımları Satın Mı Aldı?

14:44 - GÜNDEM

Son Günlerde Ülke Genelinde Artan Sarsıntılar… Siirt'te Kentsel Dönüşümü Kaçınılmaz Kılıyor

14:08 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Siirt Türk Telekom Fen Lisesi'nden GAP Yeşil İnovasyon'da Büyük Başarı

12:32 - EĞİTİM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Bilinçlendirme Etkinliği Düzenlendi

10:11 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeline Bilgi Güvenliği Eğitimi Verildi

10:09 - SAĞLIK

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM