?>

Küçük kızın midesinden çıkan cisim şaşırttı!

Oyun mandalını yutan Meva isimli 6,5 yaşındaki kız çocuğu, ölümden döndü.

SAĞLIK - 5 yıl önce

BURSA (İGFA) - Bursa’da meydana gelen olayda kız çocuğu arkadaşlarıyla oynarken oyun mandalını yuttu. Aile çocuğu hemen Doruk Özel Bursa Çekirge Hastanesi aciline götürdü. Yapılan ilk müdahalenin ardından çekilen filmde mandalın çocuğun yemek borusuna kaçtığı saptandı. Tetkikler sonucu Meva’yı müşahede altına alma kararı veren Doruk Özel Bursa Çekirge Hastanesi Başhekimi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Atilla Güray, yaptıkları sıkı takip neticesinde, 48 saat sonra mandalın doğal yollarla vücuttan atıldığını ve Meva’nın eski sağlığına kavuştuğunu açıkladı.

Çocukların yabancı cisim yutmasıyla sık sık karşılaştıklarını belirten Doruk Özel Bursa Çekirge Hastanesi Başhekimi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Atilla Güray, genellikle bu tarz durumlarda izleme taraftarı olmadıklarını söyledi. Dr. Güray, “Yabancı çizimler bazen yakıcı ya da bulunduğu yeri delme özelliğine sahip olabiliyor. Ancak Meva’nın yuttuğu cisim böyle bir tehlike içermediği için biz de izleme kararı alarak, müşahede süresince çeşitli zaman dilimleri içerisinde röntgenler çekerek, nesneyi takip ettik. Şükürler olsun ki, kızımız bir sıkıntı yaşamadan, mandalı doğal yollarla vücudundan dışarı attı” diye konuştu.

Ebevynlere ve oyuncak firmalarına da seslenen Dr. Güray, “Kızımızı örnek olarak sunmamızın sebebi bir farkındalık oluşturmak. Maalesef çok küçük yabancı cisimler, özellikle oyuncak olarak yapılmış olanlar, bebeklerde ve çocuklarda her zaman risk arz ediyor. Ailelere uyarı yapmak gerekirse, bu tarz küçük oyuncakların mümkünse alınmamalarını öneriyorum. Alındığı takdirde bu çocukların oyun esnasında ağzına koyabilecekleri ve genze kaçabileceklerini akıldan çıkarmamalı. Bir yandan da oyuncak üreten firmalar çocukların bu oyuncakları yutma ihtimalini göz önüne alarak, bu kadar küçük boyut oyuncaklar üretmemeli” vurgusunu yaptı.

Haftanın Öne Çıkanları

Başika'da roketli saldırı: 1 asker şehit, 1 çocuk yaralı!

2021-04-14 23:53 - GÜNDEM

Kilitli parke taşı döşeme işleri yaptırılacak  

2021-04-15 21:53 - YAŞAM

Şeyh Faraç cami ibadete açıldı

2021-04-14 13:26 - YAŞAM

Gemlikli şehidin kızı da artık polis

2021-04-10 18:09 - GÜNDEM

Anne kız lösemiyi birlikte yendi

2021-04-12 18:19 - SAĞLIK

Konut satışı son 5 yılın en düşüğünde

2021-04-16 12:01 - EKONOMİ

EVİN ODUNLUĞUNDA ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

2021-04-13 12:29 - YAŞAM

Şeyh Faraç cami ibadete açıldı

2021-04-13 12:27 - YAŞAM

PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu

2021-04-09 19:18 - ASAYİŞ

16 derslikli okul binası yaptırılacak

2021-04-09 17:25 - YAŞAM

İlgili Haberler

KKKA ve Kene Uyarısı

13:08 - SAĞLIK

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. İbrahim Özalp Hasta Kabulüne Başladı

11:27 - SAĞLIK

Siirt EAH'de "Dünya El Hijyeni Günü" Etkinliği

11:19 - SAĞLIK

Eruh’ta Çocuk Doktoru Eksikliği: Aileler Çözüm Bekliyor

19:04 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Mayıs Ayı Cilt Kanseri Farkındalık Ayı Kapsamında Önemli Uyarılar

14:39 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Maçları Siirt’te Oynanacak

20:03 - SPOR

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM