?>

Makine halı üretiminin lideri Gaziantep halının modasında da zirveyi zorluyor

Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Halı Tasarım Programı öğrencileri Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan’ı fabrikasında ziyaret ederek, makine halısı, makine halısın?

EKONOMİ - 3 yıl önce

Dünyanın en önemli halı üretim merkezi haline gelen ve bu alanda liderliği açık ara farkla sürdüren Gaziantep yenilikçi çalışmaların yanı sıra sektörün ara eleman sorununu çözme yönünde de önemli çalışmalara imza atarken, gençlerin halı sektörüne yönelmesi yönünde de birçok çalışmayla dikkat çekiyor. Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde açılan Geleneksel Türk El Sanatları Halı Tasarım Programına yönelik ilgi de her geçen gün artıyor. 2023-2024 eğitim öğretim döneminde okula başlayan öğrenciler GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan’ı fabrikasında ziyaret ederek halı sektöründe meydana gelen gelişimler hakkında bilgiler aldı. Başkan Zeynal Abidin Kaplan fabrikada incelemeler yapan geleceğin tasarımcılarına sektörün dünü, bugünü ve geleceğiyle ilgili önemli bilgiler vererek öğrencilerin merak ettiği konularda da sorularını yanıtladı. Makine halısı üretim tesislerinin bütün bölümlerini yakından inceleyen öğrenciler mesleki alanda başarılı olabilmenin sırlarıyla ilgili tiyoları da Başkan Zeynal Abidin Kaplan’dan almayı ihmal etmediler.

“Halının geleceğini gençlere emanet edeceğiz”

Gaziantepli sanayicilerin makine halı üretiminde önemli başarı öyküleri yazarak sektörde kentin dünya lideri olmasını sağladıklarını ifade eden GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, “Dünya halı üretim merkezi unvanına büyük emekler ve güçlüklerle kavuştuk. Elbette bu alanda dünyanın zirvesinde yer alan Gaziantep’in bundan sonraki süreçlerde de bu sektörde dünya liderliğini sürdürebilmesi yetenekli gençlerimizin sektörde aktif rol almasıyla mümkün. Sektörümüzün bütün aşamalarında gençlerimizin gerek üretim ve pazarlama gerekse tasarım ve uygulama alanlarında da yel alması için eğitime önem veriyor ve destek sağlıyoruz. Bugün aramızda geleceğin büyük tasarımcılarını görmek elbette yarınlara yönelik inancımızı güçlendiriyor. Önümüzdeki süreçte sektörümüzün bütün safhalarında alanlarıyla ilgili nitelikli eğitim almış gençlerimizi görmek istiyoruz” dedi.

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

Hem bekçi hem de şair

2023-09-20 16:44 - YAŞAM

İki aile arasında silahlı kavga: 2 ölü

2023-09-19 00:58 - ASAYİŞ

Celal Kadooğlu: “İhracatta ilk sırayı hububat, bakliyat alıyor”

2023-09-25 12:59 - EKONOMİ

Hedef Türk bulgurunu dünya mutfaklarıyla buluşturmak

2023-09-19 17:01 - EKONOMİ

İHA muhabirlerinin de öldüğü TAG Otoyolu'ndaki feci kaza ile ilgili davada karar açıklandı

2023-09-21 13:24 - GÜNDEM

YÖK Başkanı Erol Özvar’dan GİBTÜ’ye övgü

2023-09-25 15:37 - EĞİTİM

Feci kazada hayatını kaybeden sağlıkçının eşinden şoföre verilen cezaya tepki

2023-09-21 14:56 - ASAYİŞ

Dev adamlar galibiyetle başladı

2023-09-18 23:09 - SPOR

Marius Sumudica: "Sumudica geri döndü"

2023-09-23 11:18 - SPOR

Bakan Tekin yeni düzenlemeyi duyurdu…Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıfı geçemeyecek!

2023-09-23 12:53 - EĞİTİM

İlgili Haberler

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

  TÜRKİYE’DE GLUTENSİZ ÜRETİM YAPAN İLK KADIN KOOPERATİFİ SİİRT’TE AÇILDI

12:28 - EKONOMİ

1525 Tonluk Asfalt Desteği

13:12 - EKONOMİ

Kuzu, Türkiye-Cezayir Forumunda

13:11 - EKONOMİ

Çiftçiye Destek Görüşmesi

13:02 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM

  TÜRKİYE’DE GLUTENSİZ ÜRETİM YAPAN İLK KADIN KOOPERATİFİ SİİRT’TE AÇILDI

12:28 - EKONOMİ

“Anne Sevgisi En Yüce Değerdir”

12:27 - GÜNDEM