?>

Motosikletli 112 ekipleri hayat kurtarıyor

Motosikletli 112 ekipleri hayat kurtarıyor Motosiklet ambulansları ne dar sokak, ne de sıkışık trafik durdurabiliyor Motosiklet ambulanslar vakalara anında ulaşıyor Sağlık Bakanlığı tarafından trafiğin yoğun olduğu veya araç trafiğine kapalı bölgelerde ilk müdahale için kulla

SAĞLIK - 5 yıl önce

Motosikletli 112 ekipleri hayat kurtarıyor

Motosiklet ambulansları ne dar sokak, ne de sıkışık trafik durdurabiliyor

Motosiklet ambulanslar vakalara anında ulaşıyor

BURSA - Sağlık Bakanlığı tarafından trafiğin yoğun olduğu veya araç trafiğine kapalı bölgelerde ilk müdahale için kullanılan özel donanımlı motosiklet ambulanslar hayat kurtarıyor. Vakalara saniyeler içinde ulaşan ekipler, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra duruma göre görevi diğer yataklı ambulanslara devrediyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen motosiklet ambulans ekipleri, yoğun trafikte, yağmur çamur demeden dakikalar içerisinde ihbarlara ulaşıyor. Bursa'da şu anda 2 tane olan motosikletli ambulanslar, duruma göre kimi vatandaşa çarşı içinde, kimi vatandaşa ise sahilde müdahale etmek için saniyelerle yarışıyor. Motorize ekiplerin ilk müdahale konusunda çok önemli olduğunu belirten Bursa İl Sağlık Müdürlüğü 112 Motorize Ekip görevlisi Ali Faruk Balkan, "Acil çağrı merkezine ilk yardım çağrısı düştüğü andan itibaren biz hastamıza müdahale edebilmek için zamanla yarışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki acil hastalıklarda erken müdahale sayesinde hastalarımızın hayatta kalma ihtimali artıyor. Yataklı ambulansların vakaya ulaşmakta zorlandığı, yoğun trafik, dar sokaklar ve trafiğe kapalı alanlarda motorize ekiplerimiz devre giriyor. Biz trafikte hiç durmadan ilerleyerek hastaya veya yaralıya ulaşıyoruz. Daha sonra duruma göre yataklı ambulanslara hastayı devrediyoruz" dedi.

Motosikletli ekipler olarak sıkı bir eğitimden geçtiklerini belirten Ali Faruk Balkan, "Ancak biz ne kadar dikkatli olursak olalım, vatandaşların da biraz bizleri görmeleri, hissetmeleri gerekiyor. Çünkü siren sesi duyduklarında hiç sağa sola bakmadan sol şeridi boşaltmaya çalışıyorlar. Ancak biz sadece sol şerit değil, ortadan veya en sağdan da gidebiliyoruz. Böyle durumlarda sıkışıyoruz. Acil durumlar sadece sol şerit değildir. Fermuar sistemi de vardır. Onun için ricamız vatandaşlarımızın siren duyduğunda ilk olarak aynalarına bakarak duruma göre hareket etmeleridir" diye konuştu.

112 Motorize Ekip görevlisi Cebrail Gatfar ise, "7 gün 24 saat görevimizin başındayız. Bizim gibi canını dişine takan bütün acil sağlık hizmetleri ekiplerinin 1-7 Aralık Acil Sağlık Haftasını kutluyorum" şeklinde konuştu.

Bursa'da il genelinde ayrıca bin 157 acil sağlık personeli ile 91 istasyonda 128 ambulans, 6 4x4 kar paletli ambulans, 1 obez ambulansı, 1 dört yataklı ambulans, 2 yenidoğan yoğun bakım ambulansı acil sağlık hizmeti veriyor.

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'a dönen Serdar Ortaç'ın eski eşi Chloe Loughnan bikinili pozlarıyla büyüledi

2021-11-27 23:01 - MAGAZİN

'Kırmızı Işık, Yeşil Işık'taki bebeği seslendirmişti! Henüz Squid Game'i izlememiş!

2021-11-29 13:32 - MAGAZİN

Seçil Gür'ün göğüslerine silikon taktırdığını gören sunucular, canlı yayında sessiz kalamadı

2021-12-01 13:33 - MAGAZİN

İbrahim Tatlıses, oyuncu Simay Barlas'a övgü yağdırdı: Diğer kadınlar onu örnek alsın

2021-11-27 14:01 - MAGAZİN

Instagram'a meydan okudu! Çıplak pozlarını paylaştı

2021-11-27 14:33 - MAGAZİN

Dilara Aksüyek, Onur Bay'ı çabuk unuttu! İşte yeni aşkı

2021-11-30 02:00 - MAGAZİN

Seyhan Soylu, kendisine küsen Nihat Doğan'a 1,5 milyon TL'lik güzellik merkezi aldı!

2021-11-30 11:01 - MAGAZİN

MasterChef yarışmacıları Dilara Başaran ve Sergen Özen hakkında bomba aşk iddiası

2021-11-25 19:33 - MAGAZİN

Müslüme'nin dedesi Hasan Yağal'ın savunması şoke etti!

2021-11-27 18:33 - MAGAZİN

Hülya Avşar sırt dekolteli kıyafetiyle resmen meydan okudu

2021-11-28 19:02 - MAGAZİN

İlgili Haberler

Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı: Cildin Ötesine Bakmak

12:42 - SAĞLIK

Siirt Sağlığında Tarihi Adım

10:18 - SAĞLIK

İki Uzman, Tek Merkezde Şifa Dağıtacak

09:23 - SAĞLIK

Riskli Kalp Hastasına Umut Oldular

13:04 - SAĞLIK

 “Açık Kalp Ameliyatı” müjdesi bölgenin gündemine oturdu

12:57 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Eski İl başkanı Muhdi Koyuncu da CHP’den istifa etti

22:23 - POLİTİKA

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

SİİRT VE MALATYA PROTOKOLÜ, BOZKURTOĞLU ÇİFTİNİN MUTLU GÜNÜNDE BULUŞTU

13:19 - YAŞAM

Barajlarda su seviyesi düşüyor

12:43 - YAŞAM

SİİRT'İN ZİRVESİNDEKİ GİZEM: İRUN KALESİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

12:43 - YAŞAM