?>

Muş’a Avrupa’nın en büyük tütün fabrikası kuruluyor

Star Agritech International, Avrupa’nın en büyük Tütün Fabrikası İnşaatına başladığını duyurdu. Açılacak yeni üretim hattı ile ülke için ekonomik anlamda katkı sağlarken Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için yeni istih

EKONOMİ - 3 yıl önce

Star Agritech International, Muş OSB tesisinde tütün işleme fabrika inşaatına başladı. Son teknoloji üretim hattı sayesinde iş ortaklarına kaliteli tütün işleme hizmetini garanti ediyor.

Önde gelen birinci sınıf tütün tarım ürünleri ve hizmetleri sağlayıcısı Star Agritech International’ın hazırladığı projenin Eylül 2023 içerisinde tamamlanarak tesisin hizmete başlaması hedefleniyor. Proje yatırım miktarı 12 milyon dolar olması öngörülmektedir.

CEO ve Yönetim Kurulu Başkan Dr. Iqbal Lambat, “Tesisimizde amacımız yenilikçi son teknolojiyi kullanıp iş ortaklarımıza en yüksek kalite ve standartta tütün işleme hizmetini verebilmektir.’’ dedi.

SAI CCO’su Mustafa Tütüncü, “Tütün işleme fabrikamız, iş ortaklarımıza üstün kalitede tütün işleme hizmetleri sunacak Star Agritech International’ın önemli bir yatırımıdır”. “Bu yeni projeye imza atmaktan mutluluk duyarken bölgeye yeni iş fırsatları yaratarak yerel halkın ekonomik kalkınmasını destekleyecektir” diye konuştu.

Bu yeni tütün işleme tesisinde; hızlı ve verimli bir şekilde tütün yapraklarını işlemek için çeşitli konveyörler, öğütücüler, ayırıcılar ve son teknoloji kurutma odaları dahil olmak üzere gelişmiş ekipmanlar kullanılacak. Fabrika tamamlandığında; Star Agritech International’ın üretim kapasitesini artırarak iş ortaklarının ihtiyaçlarını karşılayıp saatte 10 ton tütün işleme kapasitesi sunacak.

Star Agritech International yeni üretim hattı ile ülke için ekonomik anlamda katkı sağlarken Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için yeni istihdam olanakları yaratacak. Star Agritech International (SAI), projesinde çevreye duyarlı bir yaklaşım benimsiyor. Star Agritech International’ın yeni fabrikası oldukça çevre dostu. Fabrika enerji tüketimi ve atık üretimini azaltarak, ekolojik performansını iyileştirerek sürdürebilir geri dönüşüm sistemini uygulayacaktır.

İlgili inşaatın Eylül 2023’de bitmesi beklenirken, Star Agritech International kısa bir süre sonrasına yeni proje yatırımını duyurmayı planlıyor.

Star Agritech International Hakkında:

Star Agritech International, yüksek kaliteli tarımsal ürün ve hizmetlerin lider sağlayıcısıdır. 15 yılı aşkın deneyimi ve uzmanlığı ile müşterilerine yenilikçi ve sürdürülebilir yöntemlerle birinci sınıf tütün ürünleri sunmaktadır.

Star Agritech International veya yeni tütün işleme projesi hakkında daha fazla bilgi için lütfen SAI Proje Müdürü Hüseyin Aydemir ile iletişime geçebilirsiniz. ‘‘huseyina@staragritech.com”.

Bu basın bülteninin amacı, inşaatta kullanılan yüksek kaliteli ekipmanı, yenilikçi teknolojiyi ve çevresel uygulamalarını kamuoyuna duyurmaktır.

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

Çevre düzenleme işleri yaptırılacak

2023-04-01 16:53 - RESMİ İLAN

Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü'nden ilan

2023-04-01 16:50 - RESMİ İLAN

25 Kalem Müştemilat Malzemesi Alınacaktır

2023-04-01 16:49 - RESMİ İLAN

Bina İşleri Yaptırılacaktır

2023-04-01 16:49 - RESMİ İLAN

Araç kiralama hizmeti alınacaktır

2023-03-31 22:29 - RESMİ İLAN

Yemek hizmeti alınacaktır

2023-03-31 22:31 - RESMİ İLAN

Sinyalizasyon malzemesi ve levha satın alınacaktır

2023-03-30 19:53 - RESMİ İLAN

Tıbbi gaz satın alınacaktır

2023-03-31 22:32 - RESMİ İLAN

Dökme gaz ve sıvılaştırılmış gaz satın alınacaktır

2023-03-30 19:53 - RESMİ İLAN

Siirt'te 45 Bin Kişiye Hizmet Verecek Projenin Zemin Etüdü Başladı

2023-03-30 12:18 - YAŞAM

İlgili Haberler

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

  TÜRKİYE’DE GLUTENSİZ ÜRETİM YAPAN İLK KADIN KOOPERATİFİ SİİRT’TE AÇILDI

12:28 - EKONOMİ

1525 Tonluk Asfalt Desteği

13:12 - EKONOMİ

Kuzu, Türkiye-Cezayir Forumunda

13:11 - EKONOMİ

Çiftçiye Destek Görüşmesi

13:02 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Maçları Siirt’te Oynanacak

20:03 - SPOR

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM