?>

GÜNEYDOĞU’DA ANIZ YAKIMININ OLUMSUZ ETKİLERİ SÜRÜYOR

ŞANLIURFA’DA 16 MAHALLE ELEKTRİKSİZ KALDI

GÜNDEM - 2 yıl önce

Dicle Elektrik tarafından elektrik dağıtım hizmeti verilen illerde anız yakımının önü alınamıyor. Şanlıurfa’da gerçekleşen anız yakımı sonucunda dağıtım hattı zarar görünce Suruç ilçesinde 11, Harran ilçesinde ise 5 mahalle olmak üzere toplam 16 mahalle elektriksiz kaldı. Dicle Elektrik ekipleri, yoğun bir çalışma ile hatları onararak bu mahallelere kısa süre içinde yeniden enerji verdi.

Yasaklar, ceza, sivil toplum örgütleri ve ilgili kurumların çağrıları ne yazık ki Dicle Elektrik’in dağıtım bölgesinde bulunan illerde yaşanan anız yakımını durdurmaya yetmiyor. Bu kez Şanlıurfa’nın Suruç ve Harran ilçelerinde gerçekleştirilen anız yakımı sebebiyle tarlalardan elektrik dağıtım hatları zarar gördü. Yangının etkisi ile dağıtım hatlarında yer yer kopmalar da yaşanınca iki ilçede 16 mahalle elektriksiz kaldı.

Anız yüzünden 2.370 abone elektriksiz kaldı

Alınan bilgilere göre, ilk ürün hububat hasadının ardından ikinci ürün ekmeye hazırlanan birçok çiftçi, yapılan tüm uyarılara rağmen tarlalarında kalan anızı yakmaya devam ediyor. Enerji nakil hatlarının yanında doğal yaşamı da olumsuz etkileyerek, hava kirliliğine neden olan anız yakımı yüzünden Suruç ilçesinde tarlalardan geçen dağıtım hattı, yükselen alevlerin etkisi ile zarar gördü. Bu sebeple ilçeye bağlı Ürkütlü, Çağla, Köseveli, Aşma, Körkuyu, Üçtepe, Gümüştepe, Yeşilce, Akmağara, Aylan, 75. Yıl mahallelerindeki yaklaşık 2 bin abone enerjisiz kaldı. Harran ilçesindeki anız yakımında ise dağıtım hattının zarar görmesi sonucu  Meydankapı, Gürgelen, Küçük Düzlük, Kuruyer, Toytepe mahallerindeki 370 abone elektriksiz kaldı.

Suç duyurusunda bulunuldu

Dicle Elektrik ekipleri, Suruç ve Harran’da anız yakımından dolayı zarar gören hatları yenilemek için hemen harekete geçti. Yoğun bir çalışma sonucu olabilecek en kısa sürede dağıtım hatları onarıldı ve 15 mahalleye yeniden elektrik enerjisi verildi. Dağıtım şirketi, hatlarda hasara neden olarak abonelerinin elektriksiz kalmasına neden olan anız yakımlarının sorumluları hakkında yasal işlem yapılması için savcılıklara suç duyurusunda bulundu.

Akçakale’de 20 mahalle elektriksiz kalmıştı

Kısa süre önce de Akçakale ilçesinde yaşanan anız yakımı sonucunda da Dicle Elektrik’e ait dağıtım hattı zarar görmüş ve 20 mahalle gerekli onarım yapılana kadar elektriksiz kalmıştı.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı İntörn Eğitim Programı Açılış Programı Düzenlendi

2024-07-02 16:34 - EĞİTİM

Antalya’da Yılın Düğünü

2024-07-01 09:26 - YAŞAM

Siirt Belediyesi'nden Çeşitli Kurslar için Kayıtlar Başladı

2024-07-02 16:17 - SPOR

Siirt’te şarampole yuvarlanan aracın sürücüsü hayatını kaybetti

2024-07-01 10:51 - GÜNDEM

Dicle Elektrik’ten Şanlıurfa’da 28 Milyon Tl Tutarında Yatırım: 24 Mahalleye 28 Ek Trafo

2024-07-01 11:22 - TEKNOLOJİ

Dicle Elektrik Açıkladı: “Kaçak Elektrik Tüketimi Şanlıurfa’daki Şebekemizde Hasar Yaratıyor”

2024-07-03 14:49 - TEKNOLOJİ

Siirt’e Huzur Operasyonuyla Aranan Suçlu Tutuklandı

2024-07-04 09:56 - ASAYİŞ

Zeki Eren Dua Bekliyor

2024-07-02 13:34 - SAĞLIK

Siirt’te Terör Örgütüne Yardım Ve Yataklık Suçundan Hakkında Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı

2024-07-05 10:13 - ASAYİŞ

Siirt’te durdurulan bir otobüste 533 gram uyuşturucu madde yakalandı

2024-07-01 10:17 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Toplandı

13:18 - GÜNDEM

Anayasa Mahkemesi Üyesi Akçil’den Siirt Temasları

13:17 - GÜNDEM

Çay ve Yavuz Basın İçin Görüştü

13:14 - GÜNDEM

BİK Genel Müdürü Çay, bölge toplantısına katılacak

13:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

YURTLİG’de Zirveye Çıkan Sporcular Ödüllendirildi

13:22 - SPOR

Çocuklar Geleceğin Mesleklerini Yerinde Öğreniyor

13:22 - YAŞAM

Dalgıç Ekibi Göreve Hazır

13:19 - YAŞAM

Haşere ve Kenelere Karşı Mücadele

13:19 - YAŞAM