?>

New York borsası, Fed kararlarının ardından yükselişle kapandı

New York borsası, ABD Merkez Bankasının (Fed) beklentiler dahilinde faiz oranını değiştirmemesi ve varlık alımlarını azaltma hızını 2 katına çıkarmasının ardından günü yükselişle tamamladı.

EKONOMİ - 4 yıl önce

New York borsası, ABD Merkez Bankasının (Fed) beklentiler dahilinde faiz oranını değiştirmemesi ve varlık alımlarını azaltma hızını 2 katına çıkarmasının ardından günü yükselişle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi, 380 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 1,08 artışla 35.927,43 puana çıktı.

S&P 500 endeksi yüzde 1,63 artarak 4.709,84 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 2,15 kazançla 15.565,6 puana yükseldi.

Fed'in bu yılki son toplantısından çıkan kararlar sonrası para politikasına ilişkin belirsizliğin hafiflemesiyle endeksler pozitif bir seyir izledi.

İki gün süren toplantının ardından Fed, beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakırken, aylık varlık alım programında 30 milyar dolarlık azalışa gidileceğini duyurdu.

Enflasyonun "geçici" olacağı değerlendirmesini karar metninden çıkaran ve enflasyon tahminlerini yükselten Fed, 2022 ve 2023'te 3'er kez faiz artışı öngördü.

Fed Başkanı Jerome Powell da kararların açıklanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, ekonomik gelişmeler ve görünümün varlık alımlarının daha hızlı azaltılmasını gerektirdiğini belirtti. Powell, yükselen enflasyon baskıları ve hızla güçlenen iş gücü piyasası nedeniyle ekonominin artık artan miktarda politika desteğine ihtiyacı olmadığını kaydetti.

Makroekonomik veri tarafında ise perakende satışlar, kasımda bir önceki aya kıyasla yüzde 0,3 artarak piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Ülkede ithalat fiyat endeksi kasımda aylık bazda yüzde 0,7 ile piyasa beklentileri dahilinde yükselirken, ihracat fiyat endeksi yüzde 1 ile beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

New York Fed imalat endeksi de aralıkta 31,9 değerine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Haftanın Öne Çıkanları

Berna Keklikler'in sevgilisi ile verdiği cüretkar pozlar ağızları açık bıraktı

2021-12-12 02:02 - MAGAZİN

Müge Anlı, canlı yayında neden hep elbise giydiğini açıkladı: Kendime pantolon yakıştırmıyorum

2021-12-13 12:02 - MAGAZİN

Gizemli sevgilisinin kimliği ifşa oldu! Yaş farkı şaşırttı

2021-12-14 03:32 - MAGAZİN

Demet Akalın'dan sonra Gelinim Mutfakta'nın sunucusu Turgay Başyayla oldu

2021-12-09 15:33 - MAGAZİN

Resimli cuma mesajları! 10 Aralık'a özel dua ve hadis içeren en güzel cuma sözleri!

2021-12-09 18:09 - YAŞAM

Eski survivor yarışmacısından sevgilisiyle iddialı pozlar

2021-12-12 00:32 - MAGAZİN

Serenay Sarıkaya sütyensiz paylaşım yaptı, sosyal medya yıkıldı

2021-12-15 01:02 - MAGAZİN

Ölümden dönen Gülçin Ergül'ün bir ay önce yayınlanan kibindeki kaza sahnesi gerçek oldu

2021-12-14 12:02 - MAGAZİN

Cinsiyet değiştirme ameliyatı olmuştu! Neslihan Doğrusöz'ün son hali görenleri şaşkına çevirdi

2021-12-13 09:32 - MAGAZİN

Çok Güzel Hareketler 2 oyuncusu Arif Güloğlu kanseri yendi

2021-12-14 18:02 - MAGAZİN

İlgili Haberler

Güneydoğu LED ile Aydınlanıyor: Dicle Elektrik’ten 900 Kilometrelik Dev Yatırım  

10:50 - EKONOMİ

Kurtalan-Siirt Demiryolu İhalesi İptal Edildi, Gözler 17 Haziran’a Çevrildi

00:11 - EKONOMİ

Siirt'te 250 Çocuk İçin Sünnet Şöleni: “Kirvem Polis Olsun” Projesi Gönülleri Fethetti

12:43 - EKONOMİ

Siirt’te 34 Milyon Liralık Sözleşmeli Böğürtlen Üretim Projesi Başlıyor

13:12 - EKONOMİ

Dicle Elektrik’ten Güneydoğu’ya 120 Milyar TL’lik Yatırım

13:14 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM

Siirt’te "Kahraman Jandarma"nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

13:13 - GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Siirt'te böğürtlen hasadına katıldı

10:22 - GÜNDEM

Siirt’te LGS’ye Girecek Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Desteği

10:03 - GÜNDEM