?>

Oğlu için ürettiği Propolisle 'İnsanlığa Değer Katan Girişimci' ödülünü aldı

Hayallerini gerçekleştirerek ilham veren girişimci kadınların 25 farklı kategoride ödüllendirildiği 3. Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi yapıldı. Oğlunun bağışıklık sorununa çare aradığı dönemde propolis ve arı sütünü araştırarak, üretmeye başlayan Gıda Mühendisi Elif Aslı Tanuğur, 'İnsanlığa Değer Katan Girişimci' ödülü aldı.

EKONOMİ - 4 yıl önce

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi ve Ödül Töreninde ülkeye değer katan kadın girişimcileri ödüllendirildi. Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) ve Çevre Doğa ve Tarihi Dokuyu Koruma Derneği (ÇEVDO-DER) tarafından organize edilen etkinlikte, "Yeni Normalde Kadın ve Dayanışma" paneli de gerçekleştirildi.

İlk olarak kendi oğlu için ürettiği Propolisle gelen başarı

Oğlunun bağışıklık sorununa çare aradığı dönemde propolis ve arı sütünü araştırarak, üretmeye başlayan Gıda Mühendisi Elif Aslı Tanuğur, propolisin oğlunda etkilerini görünce, girişimci olmaya karar verdi. Türkiye'de daha önce üretilmeyen propolisi 'Sözleşmeli Arıcılık' modeli ile yerli olarak üretmek için 2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent'te firması BEE'O propolisi kurarak çalışmalarına başladı. Tanuğur "İnsanlığa Değer Katan Girişimci" ödülünü alırken yaptığı konuşmasında "Beni bu ödüle layık gören tüm jüri üyelerine ve organizasyonda emeği geçen tüm kurum ve kişilere tek tek teşekkür ediyorum. Bu benim için çok anlamlı bir ödül çünkü yolculuğuma tam da bu amaçla, yani insanlığa, doğaya, arıcılığa, arıcılığın geleceğine katkıda bulunmak için çıkmıştım. Oğlum için üretmeye başladığım propolisi ihtiyacı olan herkese doğru şekilde ulaştıralım, ülkemizde arıcılığı geliştirelim ve arının doğaya katkısı konusunda farkındalık oluşturalım istemiştim. Gururla söylüyorum ki çalışanlarımızın yüzde 65'i kadın. Ayrıca ülkemizde daha fazla kadınımızın arıcılık yapmasını sağlamak için projeler yürütüyoruz. Bugün 37. ödülümüzü alıyoruz ve bunların hepsi bizim için ayrı ayrı birer gurur ve motivasyon kaynağı. " dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Burcu Biricik'ten estetik itirafı

2021-01-03 18:39 - MAGAZİN

Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç: 'Huzurlu ve güvenli bir kentteyiz'

2021-01-04 16:35 - GÜNDEM

'Pandemide kamburluk riski herkesi etkiliyor'

2021-01-04 16:18 - SAĞLIK

Büyük ve güçlü Türkiye'nin temelleri atılıyor

2021-01-03 17:46 - POLİTİKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yemen'e taziye mesajı

2021-01-03 18:36 - POLİTİKA

Fethiye'de polis memuru Özcan Turan yaşamını yitirdi

2021-01-04 16:50 - ASAYİŞ

Jandarma kapı kapı dolaşıp KADES'i tanıttı

2021-01-04 15:40 - ASAYİŞ

2021 Sağlık Çalışanları Yılı oldu

2021-01-03 17:14 - SAĞLIK

Erzurum'da sağlık çalışanlarına kayak eğitimi

2021-01-02 22:08 - SAĞLIK

Sağlıklı Kentler Birliği DSÖ'nün konferansına katıldı

2021-01-03 17:23 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Siirt TSO Başkan Vekili Çalapkulu: “Yatırımcının Yanındayız”

15:59 - EKONOMİ

Siirt’in Şifalı Bitkisi Işkın ABD’de Araştırmalara Konu Oldu

10:35 - EKONOMİ

Şanlıurfa’da Mart Ayında Elektrik Tüketimi Son 3 Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı…  

09:37 - EKONOMİ

Dicle Elektrik’ten Kadın İstihdamına Katkı: 12 Yılda Kadın Çalışan Sayısı Yüzde 563 Oranında Arttı

10:50 - EKONOMİ

TEDB Siirt Temsilcisi Ömer Faruk Sevgi, İmar Sorunlarını Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya'ya Aktardı

11:22 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Siirt Türk Telekom Fen Lisesi'nden GAP Yeşil İnovasyon'da Büyük Başarı

12:32 - EĞİTİM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Bilinçlendirme Etkinliği Düzenlendi

10:11 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeline Bilgi Güvenliği Eğitimi Verildi

10:09 - SAĞLIK

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM