?>

Pamukkale Belediyesi'nden büyük deprem tatbikatı

Pamukkale Belediyesi tüm personeliyle deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirirken, Başkan Avni Örki, Afet Eğitim Seferberliği'ne ne kadar hazırlıklı olduklarını görmek istediklerini dile getirdi.

GÜNDEM - 5 yıl önce

DENİZLİ (İGFA) - Pamukkale Belediyesi YSE Ana hizmet binasında, tüm belediye personelinin ve belediyeye gelen vatandaşların katılımıyla deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı kapsamında, Türkiye'de büyük deprem tatbikatı gerçekleştiren ilk belediyelerden biri olan Pamukkale Belediyesi, afetlere hazırlık çalışmalarını önemsediğini bir kez daha gösterdi.

Pamukkale Belediyesi YSE Ana hizmet binasında gerçekleşen deprem tahliye tatbikatına Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Etiz, Afet Acil Durum Yönetimi Şube Müdürü Doğan Tufan, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, birim personelleri ve vatandaşlar katıldı.Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İçişleri Bakanlığı'nın 2021 yılını Türkiye'de Afet Eğitim Yılı ilan etmesinin ardından belediye olarak harekete geçtiklerini belirtti. Deprem tahliye tatbikatını bizzat takip ederek, sirenleri çalan Örki, 'AFAD ile iş birliği içerisinde Allah vermesin ama bir depremle, yangınla, bir afetle karşılaşıldığında bizim personelimizin dimdik ayakta kalabilmesini sağlamamız gerekiyordu. Eğitim süreçlerimizin 9'uncu aşamasına geçtik. 25 kişiden oluşan arama kurtarma gönüllüsü personelimiz eğitimlerini sürdürüyor. Bugün itibariyle de herhangi bir depremle, bir afetle karşılaştığımızda neler yapmamız gerektiğini belirlemiş olduk.Hazırlıklı olduğumuzu görüyorum' dedi.

Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Etiz ise, Kamu kurumlarında çalışan personelin deprem anında neler yapması gerektiğini bilmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, 'Afet sonrası ilk 6 saatlik zaman diliminde yaptıklarımız gerçekten önemli. Bunun için, afet eğitimleri önemli' diye konuştu.

Pamukkale Belediyesi'nin 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı kapsamında gerçekleştirdiği büyük deprem tatbikatına habersiz katılan vatandaşlarda, belediyenin farkındalık çalışması için teşekkür etti. Belediyedeki işlemleri sırasında siren sesini duyan Mehmet Hanefi Göktaş, ilk olarak heyecanlandığını anlam veremediğini ancak belediye personelinin bilinçli yaklaşımıyla telaş yapmadığını söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Shakira'nın yeni imajı takipçilerini hayran bıraktı

2021-02-07 13:59 - MAGAZİN

Erzincan Refahiye refaha kavuşuyor

2021-02-06 09:34 - GÜNDEM

Bursa'da Mollaarap 'riskli alan' ilan edildi

2021-02-07 09:27 - GÜNDEM

Seren Serengil'in son hali şaşırttı

2021-02-07 15:34 - MAGAZİN

Aslışah Alkoçlar ve Kaan Demirağ dünyaevine girdi

2021-02-06 09:52 - MAGAZİN

Lemos, PFDK'ya sevk edildi

2021-02-10 16:19 - SPOR

Diyarbakır Otogarı taşınıyor iddiası

2021-02-08 17:47 - GÜNDEM

Beşiktaş, Atiba'yı bırakmak istemiyor

2021-02-10 13:49 - SPOR

Hikmet Karaman Ankaragücü'nde

2021-02-10 16:21 - SPOR

Batman Sason Çileği 'coğrafi işaret' aldı

2021-02-09 11:22 - EKONOMİ

İlgili Haberler

PTT’den Sahte Mesaj Dolandırıcılığı Uyarısı

11:14 - GÜNDEM

Kepçenin Altında Kalan İşçi Hayatını Kaybetti

11:11 - GÜNDEM

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

Yaylalar huzur buldukça üretim artıyor, arıcılar bölgeyi sahipleniyor

12:41 - GÜNDEM

Bu köyde herkesin bir serası var

12:53 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

PTT’den Sahte Mesaj Dolandırıcılığı Uyarısı

11:14 - GÜNDEM

Miraç İçin Seferberlik

11:14 - SAĞLIK

Beton Santralinin Faaliyetleri Durduruldu

11:13 - YAŞAM

Siirtli Sporcu Milli Takımda

11:12 - SPOR

Kepçenin Altında Kalan İşçi Hayatını Kaybetti

11:11 - GÜNDEM