?>

Piknik alanlarında kirlilik tepki topluyor

Siirt'te yaz aylarının gelmesiyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği piknik alanlarında oluşan çevre kirliliği dikkat çekiyor.

YAŞAM - 1 saat önce

Siirt'te yaz aylarının gelmesiyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği piknik alanlarında oluşan çevre kirliliği dikkat çekiyor.

 Özellikle Botan Vadisi Milli Parkı'nın Tante Mendik bölgesi, Veyselkarani Beldesi'ndeki çamların altı ve çevredeki mesire alanlarına giden ziyaretçiler, karşılaştıkları manzaranın hayal kırıklığı yarattığını dile getiriyor.

 Kent merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan ve Ilısu Barajı'nın yapılmasının ardından eski Eruh yolu güzergahında kalan Botan Vadisi Milli Parkı'nın bakımsız görüntüsü, bölgeyi ziyaret edenlerin tepkisine neden oluyor.

 Vatandaşlar, ulaşım yolunun bozuk ve yer yer çukurlarla kaplı olduğunu, araçların güvenle park edebileceği düzenli alanların bulunmadığını ifade ediyor. Piknik yapmaya uygun gölgelik alanların yetersiz olması da ziyaretçilerin en çok dile getirdiği sorunlar arasında yer alıyor.

Öte yandan milli park içerisindeki yolun sonunda bulunan feribot iskelesi çevresinde de çevre kirliliği göze çarpıyor. Su yüzeyinde biriken atıklar ve çevreye rastgele bırakılan çöpler, bölgenin doğal güzelliğine zarar veriyor.

 Vatandaşlar, çevrenin korunması konusunda piknik yapanların daha duyarlı davranması gerektiğini belirtirken, bölgede yeterli sayıda çöp kutusu bulunmamasını da önemli bir eksiklik olarak değerlendiriyor. Doğal alanların temiz tutulması için hem ziyaretçilerin hem de ilgili kurumların gerekli hassasiyeti göstermesi çağrısında bulunuluyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt Birlik Gazetesi Sahibi Diya Yarayan’ın Acı Günü

2026-06-29 15:22 - YAŞAM

Bir Fotoğrafçı Dükkânının Önündeki Tribün

2026-06-24 13:10 - YAŞAM

Yalova’da Siirtlilerden Kültür ve Dayanışma Hamlesi

2026-06-26 12:15 - EKONOMİ

Siirt Futbolu Yasta

2026-06-26 12:16 - YAŞAM

Emrah'tan Siirt'in tanıtımına yönelik çalışmalar

2026-06-27 11:52 - YAŞAM

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

2026-06-25 13:23 - GÜNDEM

Siirt'te Foseptik Çukuru Tepkisi: Mahalle Sakinleri Koku ve Sivrisinek Sorununun Çözülmesini İstiyor

2026-06-28 11:26 - GÜNDEM

YEREL GAZETE VE İNTERNET HABER SİTELERİ ORTAK AÇIKLAMASI: VALİ KIZILKAYA’NIN DİKKATİNE…

2026-06-29 09:40 - GÜNDEM

Akman ve Canpolat Ailelerinin Mutlu Günü

2026-06-25 12:47 - YAŞAM

Siirt'te sürücüler yollardan dert yanıyor

2026-06-27 12:00 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Şanlıurfa’da Kaçak Elektrik Denetim Ekibi Taşlı Saldırıya Uğradı

12:33 - YAŞAM

Kezer'de Korku Dolu Anlar

12:19 - YAŞAM

Çocuklar İçin Güvenli Eğitim Ortamı İncelendi

12:17 - YAŞAM

Diya Yarayan Taziyeleri Siirt’te Kabul Edecek

15:11 - YAŞAM

Kendi Bebeğini Beklerken Yüzlerce Anne Adayına Umut Oluyor

13:16 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Şanlıurfa’da Kaçak Elektrik Denetim Ekibi Taşlı Saldırıya Uğradı

12:33 - YAŞAM

Piknik alanlarında kirlilik tepki topluyor

12:21 - YAŞAM

Minik Hasta İçin Zamanla Yarış

12:20 - SAĞLIK

Gökçebağ'ın Sağlık Talepleri Bakan Memişoğlu'na İletildi

12:20 - GÜNDEM

Kezer'de Korku Dolu Anlar

12:19 - YAŞAM