?>

Sağlık alanında yeni kararlar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Sağlık alanında yeni kararlar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

GÜNDEM - 2 yıl önce

Olağanüstü Hal Kapsamında Sağlık Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararname kapsamında OHAL süresince Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki serbest eczaneler, ilaç takip sistemi işlemlerinden Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde muaf tutulabilecek. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, çok sayıda bina yerle bir oldu. Depremler nedeniyle Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi.

YÜRÜRLÜĞE GİRDİOHAL Kapsamında Sağlık Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İLAÇ TAKİP SİSTEMİNDEN MUAF OLABİLECEKLER

Kararnameye göre, mesleğini serbest olarak icra eden eczacılar ile tıbbi cihaz satış merkezi, optisyenlik müessesesi, ısmarlama protez ve ortez merkezi, işitme cihazı merkezi veya diş protez laboratuvarı olarak faaliyette olan işletmelere, OHAL ilan edilen illerde, OHAL süresince, valilik tarafından uygun görülen mekanlarda veya mobil araçlarda, Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde faaliyet izni verilecek. OHAL süresince Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki serbest eczaneler, ilaç takip sistemi işlemlerinden Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde muaf tutulabilecek.

KIRMIZI VE YEŞİL REÇETELİ İLAÇLARLA İLGİLİ DÜZENLEME

Ancak kırmızı ve yeşil reçeteye tabi ilaç talepleri, reçetelerin defter kayıtları düzenli olarak tutularak ve matbu düzenlenen reçetelerin bir nüshası saklanarak karşılanacak. OHAL süresince Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan tıbbi cihaz satış merkezi, optisyenlik müessesesi, ısmarlama protez ve ortez merkezi, işitme cihazı merkezi veya diş protez laboratuvarları, ürün takip sistemi bildirimlerinden Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde muaf tutulabilecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Deprem Siirt'ten de hissedildi

2023-02-06 10:54 - YAŞAM

Siirtli Din Alimi Şeyh Muhittin Oran'ın Oğlu Depremde Hayatını Kaybetti

2023-02-09 16:17 - GÜNDEM

Siirtli Genç Kız Depremde Hayatını Kaybetti!

2023-02-10 15:26 - GÜNDEM

Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Günbat Güven Tazeledi

2023-02-06 12:36 - GÜNDEM

Siirt'te Görevli Korucular Deprem Bölgesine Gitti

2023-02-08 16:54 - GÜNDEM

Siirt’ten deprem bölgesine 2 tır daha yardım gönderildi

2023-02-13 08:36 - GÜNDEM

Deprem bölgesinde 3 ay süre ile OHAL ilan edildi

2023-02-07 15:51 - GÜNDEM

Depremde ölen Siirtli Çiçek ailesinden 13 kişi toprağa verildi

2023-02-11 20:28 - YAŞAM

Kahramanmaraş'a çalışmak için giden 3 kardeş hayatını kaybetti!

2023-02-10 15:25 - GÜNDEM

Siirt UMKE Ekibinin Enkazdan Çıkardığı Esra'nın Sözleri Herkesi Ağlattı

2023-02-13 09:00 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM

Siirt/Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi Yapıldı

15:09 - GÜNDEM

Modern İşgalcilere Kim Dur Diyecek! Kafe İşletenler Kaldırımları Satın Mı Aldı?

14:44 - GÜNDEM

Son Günlerde Ülke Genelinde Artan Sarsıntılar… Siirt'te Kentsel Dönüşümü Kaçınılmaz Kılıyor

14:08 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Siirt Türk Telekom Fen Lisesi'nden GAP Yeşil İnovasyon'da Büyük Başarı

12:32 - EĞİTİM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Bilinçlendirme Etkinliği Düzenlendi

10:11 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeline Bilgi Güvenliği Eğitimi Verildi

10:09 - SAĞLIK

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM