?>

Sağlıklı bir bayram için et tüketimine dikkat!

 Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Diyetisyeni Özge Başkülekçi, Kurban Bayramı ve sonrasında sağlık sorunları yaşanmaması için et tüketimi konusunda aşırıya kaçılmaması uyarısında bulundu.

SAĞLIK - 2 yıl önce

Sağlıklı bir bayram için et tüketimine dikkat!

Gaziantep

 Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Diyetisyeni Özge Başkülekçi, Kurban Bayramı ve sonrasında sağlık sorunları yaşanmaması için et tüketimi konusunda aşırıya kaçılmaması uyarısında bulundu.

Kurban Bayramı’nda et tüketiminde aşırıya kaçmanın ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çeken ANKA Hastanesi Diyetisyeni Özge Başkülekçi, bu konuda önemli tavsiyelerde bulundu.

“Kurban bayramında, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılması için alınması gereken önlemlere dikkat edilmeli, özellikle yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve diyabet hastalığı olan bireylerin sağlıklı beslenme düzeninin dışına çıkmamaları gerekiyor. Bayramda et tüketiminin artması kronik hastalıkları olan bireylerde sıkıntılı durumlar yaratabilir. Kırmızı ette bulunan yüksek miktardaki doymuş yağ, kandaki kolesterol seviyesini yükseltir ve kalp damar hastalıklarına davetiye çıkarır. Bu nedenle bayram süresince et tüketim miktarına dikkat edilmeli, öğünün tamamında et tüketmek yerine etin yanında salata ya da sebze yemeklerine de yer verilmelidir. Ayrıca kurban eti kesildikten hemen sonra tüketilmemelidir. Kesildiği gün tüketilen et, sindirim zorluğu yaşatır ve hazımsızlık şikayetlerine yol açar. Et, en az 1 gün dinlendirilip, tüketilmelidir. Etleri pişirirken haşlama, ızgara veya fırında pişirme yöntemleri tercih edilmelidir. Alınması gereken önlemlerin herkes için geçerli olduğu unutulmayıp Kurban Bayramı’nda, sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılımına her zaman özen gösterilmelidir.”

Sıcak havalarda vücudun su ihtiyacını karşılamak için bol su içilmesi ve bayram süresince hareketli olmaya da özen gösterilmesi gerektiğini dile getiren Diyetisyen Başkülekçi,” Su tüketimi metabolizmanızın hızlanmasının yanı sıra yetersiz sıvı alımına bağlı oluşabilen rahatsızlıkların da önüne geçer. Gün içerisinde kalorisi fazla olan yiyeceklerden uzak durmanın yanı sıra hareket halinde olmak da önemli. Bayram ziyaretleri bu konuda yardımcı olacaktır. Yakın yerlere yapılacak ziyaretlere yürüyerek gidilmeli. Diğer yandan gün içerisinde yediklerine dikkat edemeyenlerin yapacakları tempolu yürüyüş hem sağlık açısından iyi gelecek, hem de fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olacaktır” diye konuştu.

Haber Şükrü Uncuoğlu

Kaynak: vizyonhavadis.com

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt Güres'te iki kişilik eylem

2023-06-18 17:37 - YAŞAM

Gaziantepli Depremzede babanın buruk mezuniyet sevinci.

2023-06-22 10:28 - GÜNDEM

Zarova çayında piknik sezonu…

2023-06-21 15:22 - YAŞAM

Enerji Bakanlığı’nda Abdullah Tancan ile yola devam

2023-06-22 10:02 - GÜNDEM

Siirt Şeyhler Çarşısı çok sessiz…

2023-06-21 17:03 - YAŞAM

15 BARODAN ORTAK AÇIKLAMA

2023-06-20 11:32 - GÜNDEM

21 . 06 . 2023 Resmi Gazete

2023-06-21 10:29 - GÜNDEM

Siirt'te trafik kazasında 1 çocuk öldü

2023-06-21 10:39 - YAŞAM

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU, BAYKAN/TÜTENOCAK KÖYÜNDE ŞEHİT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

2023-06-23 11:06 - YAŞAM

Amatör futbolun ülkemize ne faydası var?

2023-06-21 13:41 - SPOR

İlgili Haberler

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Bilinçlendirme Etkinliği Düzenlendi

10:11 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeline Bilgi Güvenliği Eğitimi Verildi

10:09 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Endoskopi Destekli Yüz Kemiği Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi

09:55 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İntörn Hekimlere Sütur Eğitimi Verildi

23:49 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hasta Ziyaretleri Gerçekleştirildi

23:46 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Bilinçlendirme Etkinliği Düzenlendi

10:11 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeline Bilgi Güvenliği Eğitimi Verildi

10:09 - SAĞLIK

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM

Siirt/Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi Yapıldı

15:09 - GÜNDEM