?>

Şahin’den 12’nci sınıfa giden öğrencilere müjde

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Ekim Ayı Dönem Toplantısı’nın 1’inci Birleşimi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında Karkamış’ta toplandı.

GÜNDEM - 3 yıl önce

Karkamış Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan birleşimde gündeme getirilen ek maddede il genelindeki 12’nci sınıf öğrencilerine bin lira eğitim desteği verilmesi kabul edildi. Eğitim desteği için başvurular, ‘Kadın Dostu Kent Gaziantep’ mobil uygulamasından yapılacak. Sistemde başvurular açıldıktan sonra değerlendirilip annelerin banka hesaplarına yatırılmaya başlayacak.

“Ekopark bu bölge için olağanüstü bir cazibe merkezi olacak”

Karkamış ilçesine yapılan projeler ve destekler hakkına sunum yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bu bölgenin Manyas’ta bulunan kuş çeşitliliğine sahip olduğunu ve bunun dünyaya tanıtılması gerektiğini belirterek, “Üst yapıda da yolda da Karkamış’a destek olduk enerji ve çevre projeleri ile Barak Ovası’nın suya kavuşma projesi çok önemli buna devam etmemiz lazım. Doğal gaz çalışmamız devam ediyor. Sosyal tesisiler, taziye evleri, her ilçeye bir yüzme havuzu projesi çerçevesinde yüzme havuzu, halı saha yaptık. Ankara Medeniyetler Müzesi’ndeki Karkamış eserlerini istedik onları müzelerimize yerleştirdik. Ekopark bu bölge için olağanüstü bir cazibe merkezi olacak bunlar şehirde yaptığımız kültür çalışmalarının birer örnekleri. GASMEK’lerimiz her ilçede olduğu gibi burada da var. Çiftçimize mazot desteğine devam ediyoruz. Çiftçi kartlara yükleme yapıyoruz. Ekolojik köy çalışması bu bölge içinde planlarımız arasında yer alıyor” diye konuştu.

Özbekistan Cumhuriyetinin Semerkant Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi kurulacak

Mecliste ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Özbekistan Cumhuriyeti’nde bulunan Semerkant Belediyesi arasında ortak projeleri geliştirmek ve yürütmek için “Kardeş Şehir” ilişkisinin kurulmasının ve resmi protokolün imzalanması için belediye bünyesinde tüm girişimlerin yapılması yetkilendirme kararı meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te sevgili cinayetinde sır perdesi aralanıyor

2023-10-08 17:14 - ASAYİŞ

ASKO Holding Şirketleri Yapı Fuarına Katıldı

2023-10-07 20:04 - GÜNDEM

Potada, gençlere büyük şans

2023-10-07 20:16 - SPOR

AK Parti Siirt İl Başkanlığından Büyük Kongre Açıklaması

2023-10-05 15:32 - YAŞAM

Siirt’te İki Ton Fıstığa El Konuldu

2023-10-04 15:49 - YAŞAM

Başkan Fadıloğlu, bir ilki daha hayata geçirdi

2023-10-07 15:56 - EĞİTİM

Turkcell, Gaziantep’te afetzedelere eğitim verecek

2023-10-06 14:14 - EĞİTİM

GSO’da ayakkabı sektör toplantısı yapıldı!

2023-10-06 10:56 - GÜNDEM

Şahin'in önceliği eğitim

2023-10-10 00:45 - EĞİTİM

Gaziantep'te Bu Gün 29 vatandaşımız hayatını kaybetti

2023-10-04 17:53 - GÜNDEM

İlgili Haberler

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

Yaylalar huzur buldukça üretim artıyor, arıcılar bölgeyi sahipleniyor

12:41 - GÜNDEM

Bu köyde herkesin bir serası var

12:53 - GÜNDEM

Aşırı sıcaklar nedeniyle gündüz ara veren işçiler gece çalışmaya başladı

12:36 - GÜNDEM

Toplu taşımaya çekidüzen verilmeli

12:28 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Eski İl başkanı Muhdi Koyuncu da CHP’den istifa etti

22:23 - POLİTİKA

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

SİİRT VE MALATYA PROTOKOLÜ, BOZKURTOĞLU ÇİFTİNİN MUTLU GÜNÜNDE BULUŞTU

13:19 - YAŞAM

Barajlarda su seviyesi düşüyor

12:43 - YAŞAM

SİİRT'İN ZİRVESİNDEKİ GİZEM: İRUN KALESİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

12:43 - YAŞAM