?>

Şahin, motorları çalınan engelli çiftte yenisini hediye etti

Gaziantep büyükşehir belediyesi tarafından bedensel engelli çift faruk ve seher malak’ın çalınan motosikletinin yenisi alınarak aileye verildi.

GÜNDEM - 3 yıl önce

Beyazlar Mahallesi’nde bulunan Malak Ailesi’nin evinin önünden 4 Ağustos günü çalınan, kredi çekerek aldığı üç tekerlekli motosikletinin yenisini Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Kemal Çeber getirdi. Aile, Şahin ve Vali Çeber’e teşekkür ederek evlerinde ağırladı.

Motorlarının çalınmasıyla evden çıkamayacak duruma gelen aileye Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan yeni motorun yanı sıra valilik, ailenin motor için çektikleri kredinin borcunu karşılanacak.

"Aile, mahalle, şehir mutluysa bizde mutluyuz"

Malak çiftinin evlerine yaptıkları ziyarette konuşan Fatma Şahin, “Durumu öğrenir öğrenmez valime de bilgi verdim. Engellilerle ilgili müstakil bir daire başkanlığımız vardı. Durumla ilgili arkadaşlarımıza bilgi verdik. Bize düşen ile konuda ne yapılması gereken hemen tespit ettik. Evin ve Ecrin’in ihtiyaçlarını karşıladık. Aile, mahalle, şehir mutluysa bizde mutluyuz.” Vali Kemal Çeber ise olayı öğrenince çok üzüldüğünü Başkan Şahin ile beraber harekete geçtiklerini belirterek, “Basın mensuplarının vasıtasıyla ailemizden haberdar olduk. Başkan Fatma Şahin büyük anlamda ihtiyaçları karşıladı bizde ilgili organlardan diğer ihtiyaçları karşılayacağız. Bizim için üzücü bir olay ama böyle hoş bir aile ile tanışmaya vesile oldu. İhtiyaçları gidereceğiz. Bu tip olayları yaşamayız diye ümit ediyoruz. İhtiyacı olan insanlar varsa biz devlet olarak varız. Devlet kimseyi ortada koymuyor, çalmaya yağmalamaya gerek yok” şeklinde konuştu.

"Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum minnettarız"

Ziyarette duygularını aktaran Faruk Malak, engellinin arkasına hiçbir zaman sığınmadığını, çalışarak evini geçindirdiğini ifade ederek, “Buradan sesleniyorum hırsızlık yapmasınlar çalışsalar belki daha yüksek mevkilere gelip daha fazla kazanabilirler. İnsanların malına mülküne zarar vermeyin. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum minnettarız. Artık kızımı da parka götürebileceğim. 9 gündür götüremiyordum” diye konuştu.

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt Eğitim Tarihinin En büyük Başarısı

2023-08-09 16:56 - EĞİTİM

İhsan Tan Bulvarında şaşırtan pankart

2023-08-13 15:33 - GÜNDEM

Siirt'te susuzluk için alternatifler değerlendiriliyor

2023-08-08 11:27 - GÜNDEM

Şehirde nem artışı var

2023-08-11 12:16 - YAŞAM

Diyarbakır AA'ya Tecrübeli Atama

2023-08-10 13:04 - YAŞAM

Siirt'in Şırnak ile mesafesi kısalacak

2023-08-09 12:00 - YAŞAM

VALİYİ BEKLEYEN SORUNLAR

2023-08-14 13:30 - GÜNDEM

Barajlarda su seviyesi düştü

2023-08-11 12:24 - YAŞAM

Siirt Kuru Ekmeği Coğrafi İşaret Aldı

2023-08-07 15:58 - YAŞAM

İl Başkanı Çetin “Önceliğimiz deprem bölgesi ile Şehir hastanesi”

2023-08-10 16:32 - GÜNDEM

İlgili Haberler

“Anne Sevgisi En Yüce Değerdir”

12:27 - GÜNDEM

Siirt Protokolünden Şehit Ailesine Ziyaret

12:26 - GÜNDEM

HAYIRLI OLSUN TRAFİĞİ SÜRÜYOR

12:25 - GÜNDEM

Siirt’te Şampiyonluk Kutlamasında Facianın Eşiğinden Dönüldü!

01:47 - GÜNDEM

BİK Bölge Müdürü Yürekli’den Siirt’te Yoğun Temas Trafiği

13:17 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM

  TÜRKİYE’DE GLUTENSİZ ÜRETİM YAPAN İLK KADIN KOOPERATİFİ SİİRT’TE AÇILDI

12:28 - EKONOMİ