?>

Savur'da Alt Yapı Tamam, Yol yapımı ise askıda kaldı.

Savur İlçesinde cadde ve sokaklarda hummalı bir çalışma devam ederken, 2013 yılında yapımı programlanan yolun yapımı yılan hikayesine döndü.

YAŞAM - 2 yıl önce

         Mardin’in Savur İlçesinde alt ve üst yapı çalışmaları devam ediyor. İlçenin tek caddesi ve cafe’ye dönüştürülen hükümet eski konağının ilçeye estetik ve vizyon kazandırdığı ilk bakışta görülüyor.

       Köprü başından başlayan ve ilçenin içine kadar devam eden kanalizasyon ve doğal gaz çalışmaları dikkat çekiyor. Mardin Valisi Tuncay Akkoyun’un talimatları ile hız kazanan çalışmaların tamamlanması ile yarım asırdır bekleyen kanalizasyon sorunu çözüme kavuşmuş olacak. Savur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili   Fatih Çevik’in de çalışmaları yakından takip ettiği belirtiliyor.

                 Ulaşımı rahatlatacak yol

        Hop geçidinden Savur ilçesine yapımı programlanan yolun yapımının durması ise tepkilere neden oluyor. Dereyanı Mahallesinden başlayıp Savur çıkışına kadar devam eden yeşil vadiden geçen dar ve virajlı yol çilesinin, yeni yolun tamamlanması ile sona ereceği dillendiriliyor.

        Yapımına 2013 yılında başlanan ve 3 km’si tamamlanan Mardin-Savur yolu kaderine terkedildi.

        Savurlular Mardin-Savur arasındaki yolu 25 km kısaltacak olan yeni yolun bir an önce tamamlanmasını istiyor.

      Mardin Hop geçidinden Savur’a yapılması planlanan  17 km’lik yolun 3 km si tamamlandı. 2013 yılında yapımına başlanan yolun kısa  bir süre sonra durdurulan ve başlatılmayan çalışmalara ilçe halkı tepki gösteriyor. Köy yollarının bile asfaltlandığı bir dönemde ilçe yolunun kaderine terk edilmesine anlam veremediklerini belirten Savurlular “ 2013 Yılında çalışmalar başlatıldı ve 3 km lik bir çalışma yapıldıktan sonra durdu. Yol ilçe için hayati önem taşıyor. Mardin’in en eski ilçesi yol kötü olunca kalkınamadı en geride kaldı. Yapımı yılan hikayesine dönen yolun bir an önce tamamlanmasını istiyoruz” şeklinde konuşuyor.

     Geçen yıl yol tamamlanacak, ödenek ayrıldı söylemlerinin  de havada kaldığı ileri sürülüyor. Savurlular unmutlarını Vali Tuncay Akkoyun'a bağladı.

    

 

 

 

Kaynak: mardinsoz.com

Haftanın Öne Çıkanları

Meteoroloji’den Siirt İçin Son Dakika Uyarısı

2023-11-14 16:20 - YAŞAM

Şehitkamil’deki öğrencilerin hesabına nakdi destek yatırıldı

2023-11-11 14:14 - GÜNDEM

Yeniden Refah Partisi Şirvan ilçe başkanlığına Teker getirildi

2023-11-13 13:56 - POLİTİKA

Siirtli Genç Futbolcu Abdullah Yeyrek Milli Takım Kampına Davet Edildi

2023-11-16 10:51 - SPOR

Gaziantep FK, Sumudica ile yeniden doğdu

2023-11-12 11:35 - SPOR

Gaziantep'te yine maganda kurşunu! Genç adam yaşam savaşı veriyor

2023-11-13 15:58 - ASAYİŞ

Siirt Türkiye'de suç oranı en düşük 10 il arasında

2023-11-13 15:14 - ASAYİŞ

Siirt BBP il Yönetimi belli oldu

2023-11-10 13:37 - POLİTİKA

Siirt T Tipi Cezaevi İhalesi İptal Edildi

2023-11-15 15:52 - YAŞAM

TPAO Siirt’te bulunan 3 sahanın ruhsat sürelerini 2 yıl uzattı

2023-11-13 10:53 - YAŞAM

İlgili Haberler

Siirt Valisi Kızılkaya’dan Görev Yeri Değişen Bürokratlara Vefa Buluşması

10:28 - YAŞAM

 Siirt Adliyesinde Uzlaştırma Günü Kutlandı

15:45 - YAŞAM

Dicle Elektrik’ten Borcunu Ödeyen Çiftçilere Jeneratör Desteği!

10:34 - YAŞAM

Gazeteci İsmet Açıkgöz Baba Oldu

14:57 - YAŞAM

Dicle Elektrik’ten Borçlu Abonelere Uyarı: Gerekirse Kablolar Toplanacak!

12:26 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM

Siirt’te "Kahraman Jandarma"nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

13:13 - GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Siirt'te böğürtlen hasadına katıldı

10:22 - GÜNDEM

Siirt’te LGS’ye Girecek Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Desteği

10:03 - GÜNDEM