?>

Siirt'te Sıcaklar Arttı Boğulmalara Dikkat!

Siirt'te de hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte serinlemek amacıyla göl, baraj ve akarsu gibi sulak alanlara yönelen vatandaşlar arasında boğulma vakalarında artış yaşanıyor.

YAŞAM - 2 ay önce

Siirt'te de hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte serinlemek amacıyla göl, baraj ve akarsu gibi sulak alanlara yönelen vatandaşlar arasında boğulma vakalarında artış yaşanıyor.

 Geçmiş yıllarda özellikle Botan Çayı başta olmak üzere Kezer, Başur ve Zarova çaylarında yaşanan boğulma olayları, birçok aileyi yasa boğdu. Bu yıl da sıcaklıkların ani şekilde yükselmesiyle birlikte çocuklar ve gençlerin aileleriyle ya da arkadaşlarıyla sulak alanlara gitmesi, beraberinde ciddi tehlikeleri de getiriyor.

 Uzmanlar, boğulma olaylarına karşı vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini belirtirken, yetkililerin ve ilgili kurumların da özellikle baraj ve akarsu çevrelerinde gerekli uyarıları yapmasının önemine dikkat çekiyor.

 Bir vatandaş, son yıllarda boğulma vakalarında artış yaşandığını belirterek, "Geçtiğimiz günlerde Siirt'te serinlemek için Siirt-Eruh kara yolu üzerindeki Botan Köprüsü mevkiindeki Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj Gölü’ne giren 17 yaşındaki Hüseyin O., bir süre sonra gözden kayboldu. Yapılan arama çalışmalarının ardından cansız bedenine ulaşıldı. Akarsu ve baraj göllerindeki tatlı su, deniz suyuna göre daha düşük kaldırma kuvvetine sahiptir. Bu nedenle yüzme bilmeyen ya da yeterince tecrübeli olmayan kişiler için risk daha fazladır. Vatandaşların sulak alanlarda karşılaşabilecekleri bu tehlikeyi göz önünde bulundurmaları gerekiyor."dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Hesta'nın değişen yüzü ilgi görüyor

2026-06-20 11:31 - GÜNDEM

Siirtli Muhammed Abdulkadir Ataker, 100 Kilometrelik Koşuyu Tamamlayan 6 Sporcudan Biri Oldu

2026-06-21 00:07 - SPOR

Fotoğrafın Dünden Bugüne Yolculuğu

2026-06-17 09:43 - TEKNOLOJİ

Babaoğlu Güven Tazeledi

2026-06-22 13:22 - POLİTİKA

Tillo Belediye Başkanı Aydın'dan Başhekim Prof. Dr. Yolbaş'a Ziyaret

2026-06-16 15:09 - SAĞLIK

Adliye ve Emniyet Buluştu

2026-06-19 10:57 - ASAYİŞ

Bölgesel Güvenlik Konuları Görüşüldü

2026-06-18 11:55 - ASAYİŞ

Bir Ayda Çok Sayıda Operasyon: Uyuşturucu, Kaçakçılık ve Yasa Dışı Bahse Darbe

2026-06-17 10:19 - ASAYİŞ

Jandarma Köpeklerinden Miniklere Gösteri

2026-06-18 11:56 - ASAYİŞ

DBP Siirt il eş başkanlarından ziyaret

2026-06-18 11:54 - POLİTİKA

İlgili Haberler

SİİRT VE MALATYA PROTOKOLÜ, BOZKURTOĞLU ÇİFTİNİN MUTLU GÜNÜNDE BULUŞTU

13:19 - YAŞAM

Barajlarda su seviyesi düşüyor

12:43 - YAŞAM

SİİRT'İN ZİRVESİNDEKİ GİZEM: İRUN KALESİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

12:43 - YAŞAM

Sıcağa rağmen doğaseverler Bacavan Yaylası’na çıktı

12:40 - YAŞAM

"Doğa Satılık Değildir"

12:38 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Eski İl başkanı Muhdi Koyuncu da CHP’den istifa etti

22:23 - POLİTİKA

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

SİİRT VE MALATYA PROTOKOLÜ, BOZKURTOĞLU ÇİFTİNİN MUTLU GÜNÜNDE BULUŞTU

13:19 - YAŞAM

Barajlarda su seviyesi düşüyor

12:43 - YAŞAM

SİİRT'İN ZİRVESİNDEKİ GİZEM: İRUN KALESİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

12:43 - YAŞAM