?>

Siirt’in Pervari İlçesinde Bulunan "Abdurrahman Bin Avf Hz.'Nin Makamının Bulunduğu Türbe İnanç Turizmine Kazandırıldı

Siirt’in Pervari ilçesine Pervari ilçesine 7 kilometre uzaklıkta Yukarıbalcılar köyü yakınında makamı bulunan ve cennetle müjdelenen on sahabeden biri olan 'Abdurrahman Bin Avf. Hazretleri'nin Cami, türbe restorasyonu ve sosyal donatıların aşılışı dualar eşliğinde gerçekleştirdi.

YAŞAM - 3 yıl önce

Açılış programına; Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Ak Parti Milletvekili Mervan Gül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Pervari Kaymakamı Ahmet Gülderen, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Kanaat önderi Bilal Kutlubay, İş İnsanı İsmail Tekağaç Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Abdullah Aksoy,  binlerce vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftüsü Şakir Pinal tarafından dua edildi. İlahiler okundu.

Programın düzenleyen kurum ve kişileri tebrik eden Vali Kızılkaya,", Cami, türbe restorasyonu ve sosyal donatılar ile çevre ve peyzaj çalışmalarını tamamlayarak hizmete sunulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, iş insanı İsmail Tekağaç’a, kanaat önderi Bilal Kutlubay’a, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan ile külliyenin yapımında emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Kızılkaya, evliya ve ulema diyarı Siirt’in bölgede önemli bir inanç merkezine dönüşmesi için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Program, katılımcılara yemek ikramı ile sona erdi.

Program sonunda Vali Kızılkaya, vatandaşların taleplerini dinleyerek, kendileri ile bir süre sohbet etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt’in ilk kadın kaymakamı göreve başladı

2023-10-12 10:04 - YAŞAM

2 Bin 47 Rakımlı Pervari Çemikari Yaylasında Karakovan Bal Hasadı Yapıldı

2023-10-16 10:02 - YAŞAM

Siirt Spor Teknik Direktörü Değişti! İşte Siirt Spor’un Yeni Teknik Direktörü

2023-10-11 11:15 - SPOR

Siirt'te eylem hazırlığındaki terörist yakalandı

2023-10-13 13:51 - ASAYİŞ

Siirt’i Şırnak'a Bağlayacak Projede Sona Gelindi

2023-10-13 13:28 - TEKNOLOJİ

Vehip Emrah’tan Siirt Valisi Kızılkaya’ya ziyaret

2023-10-12 12:26 - YAŞAM

Siirt Üniversitesi’nde Cumhuriyet’in 100. yılı sempozyumu

2023-10-10 14:11 - EĞİTİM

Siirt Üniversitesi’nde ulusal Siirt keçi çalıştayı

2023-10-13 16:19 - EĞİTİM

Gaziantep’te korkunç kaza: 2 ölü

2023-10-12 19:23 - ASAYİŞ

Hemşehrimiz Batur Mardin İŞ-KUR İl Müdürlüğüne Atandı

2023-10-12 12:22 - YAŞAM

İlgili Haberler

SİİRT VE MALATYA PROTOKOLÜ, BOZKURTOĞLU ÇİFTİNİN MUTLU GÜNÜNDE BULUŞTU

13:19 - YAŞAM

Barajlarda su seviyesi düşüyor

12:43 - YAŞAM

SİİRT'İN ZİRVESİNDEKİ GİZEM: İRUN KALESİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

12:43 - YAŞAM

Sıcağa rağmen doğaseverler Bacavan Yaylası’na çıktı

12:40 - YAŞAM

"Doğa Satılık Değildir"

12:38 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Eski İl başkanı Muhdi Koyuncu da CHP’den istifa etti

22:23 - POLİTİKA

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

SİİRT VE MALATYA PROTOKOLÜ, BOZKURTOĞLU ÇİFTİNİN MUTLU GÜNÜNDE BULUŞTU

13:19 - YAŞAM

Barajlarda su seviyesi düşüyor

12:43 - YAŞAM

SİİRT'İN ZİRVESİNDEKİ GİZEM: İRUN KALESİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

12:43 - YAŞAM