?>

Siirt'in turizmi masaya yatırıldı

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından bir otelde düzenlenen toplantıda, Siirt'in zengin turizm potansiyelinden istifade edeceklerini söyledi.

GÜNDEM - 5 yıl önce

SİİRT (İGFA) - Siirt'te "İller ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması" toplantısı düzenlendi.Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu'nun da hazır bulunduğu toplantıya, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tekin Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, sivil toplum örgütleri ile turizm ve seyahat acenteleri temsilcileri katıldı.

Kentin evliya ve ulemalar diyarı, ilim geleneğinin sürdüğü bir eğitim yurdu olduğunu dile getiren Vali ve Belediye Başkanı Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt'in aynı zamanda Botan Vadisi ve muhteşem doğası, tabiatı olan bir kent olduğunu belirtti. "Siirt fıstığı, balı ve narıyla üretiminin olduğu dolayısıyla tüm bu değerlerimizi değerlendirmemiz gerekir" diyen Hacıbektaşoğlu, "Milli Park ilan edilen Botan Vadisi'nin tarihi ve kültürü ve florası çok özgündür. Endemik türleri ve aynı zamanda tarih ve kültürü barındıran, jeomorfolojik özellikleriyle de çok farklı, kanyon ve güzellikleri barındıran çok özel bir alandır. Turizm potansiyeli çok iyi kullanılmalıdır" dedi. Siirt'i tüm değerleriyle ortaya çıkarmak istediklerini ifade eden Hacıbektaşoğlu, toplantıda sadece deniz turizmi değil, kültür ve doğa turizmini çeşitlendirerek farklı destinasyonlar geliştiren Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çalışmalarını da gıpta ile izlediklerini ifade etti.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ertan Türkmen ise, her ildeki kültür ve turizm envanterlerinin ortaya çıkarılması ve dijital ortamda tanıtılmasını sağlamak için çalışma başlatıldığını, Siirt'in de turizm yol haritasının ortaya çıkırılacağını söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt Pervari'de COVID-19 vakası kalmadı!

2021-01-26 15:24 - SAĞLIK

Beşiktaş 2-1 Göztepe

2021-01-24 21:01 - SPOR

Türkiye ile Moğolistan iş birliğine gitti

2021-01-21 18:39 - EKONOMİ

Siirt İl Özel İdare Spor'dan transfer atağı

2021-01-27 11:08 - SPOR

Yeniden Refah Partisi Kayseri'den istifa açıklaması (ÖZEL HABER)

2021-01-21 11:36 - GÜNDEM

AK Parti'den 'Hayvan Hakları Yasası' açıklaması: Önümüzdeki haftalarda yasalaştıracağız

2021-01-20 14:59 - GÜNDEM

Malatya'da fuhuş şebekesi çökertildi!

2021-01-21 18:08 - ASAYİŞ

Sivas'ta sağlıkta değişim ve dönüşüm

2021-01-26 10:47 - SAĞLIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ev ziyareti

2021-01-25 20:00 - GÜNDEM

Ivana Sert, aşka geldi

2021-01-22 10:17 - MAGAZİN

İlgili Haberler

“Anne Sevgisi En Yüce Değerdir”

12:27 - GÜNDEM

Siirt Protokolünden Şehit Ailesine Ziyaret

12:26 - GÜNDEM

HAYIRLI OLSUN TRAFİĞİ SÜRÜYOR

12:25 - GÜNDEM

Siirt’te Şampiyonluk Kutlamasında Facianın Eşiğinden Dönüldü!

01:47 - GÜNDEM

BİK Bölge Müdürü Yürekli’den Siirt’te Yoğun Temas Trafiği

13:17 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM

  TÜRKİYE’DE GLUTENSİZ ÜRETİM YAPAN İLK KADIN KOOPERATİFİ SİİRT’TE AÇILDI

12:28 - EKONOMİ

“Anne Sevgisi En Yüce Değerdir”

12:27 - GÜNDEM